Zaterdag 21 augustus 2010

New Generation - Lucky Ajax 0-9 (0-4)
Nieuwegein, 17.00 uur

Tekst: Roy Jadi/ Foto's: Ilja Knemeijer

“50 Nieuwegeinse jongeren krijgen ieder jaar de kans om te bewijzen dat ze meer in hun mars hebben dan ‘hangen’. Met behulp van rolmodellen krijgt deze groep een sport/leer-traject aangeboden met als einddoel het spelen van de voetbalwedstrijd van je leven. Deze groep heet New Generation Nieuwegein of kortweg New-G.”

Met bovenstaande tekst wordt de tegenstander van Lucky Ajax geïntroduceerd. De wedstrijd van Lucky Ajax maakt onderdeel uit van alle festiviteiten rondom de United Jeugdcup 2010. Dit prestigieuze jeugdtoernooi wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en onder anderen de jeugdteams van teams als Ajax, Glasgow Ranger en Hertha BSC waren van de partij. Bij aankomst op Sportpark Galecop wordt al direct duidelijk dat hier, evenals vorig seizoen, wederom sprake is van een professionele organisatie. Alleen al vanwege de omvang kan hier niet worden gesproken van een amateur-wedstrijd, maar ook de organisatie blijkt tot in de puntjes geregeld. Aan alles is gedacht, de opvang voor de gasten is uitstekend geregeld en verzorgd, de logistieke organisatie die komt kijken bij een toernooi waaraan 16 teams meedoen is prima in orde.

Aanvankelijk worden we boven in de VIP-room opgevangen. Hapjes en drankjes staan tot onze beschikking en we zien al snel dat ook vanaf het ereterras de wedstrijd prima te volgen zal zijn. Circa een uur voor de wedstrijd begeeft Sjaak Swart zich alvast richting de kleedkamer, gevolgd door de reeds andere aanwezigen van Lucky Ajax. De kleedkamer, hiervoor nog in gebruik door de D-jeugd van Ajax, staat inmiddels ter beschikking van Lucky Ajax. De trainer van de D-jeugd, Dennis Bergkamp blijkt niet mee terug te reizen met zijn pupillen, maar voegt zich bij het gezelschap van Sjaak Swart en Werner Schaaphok. Een enorme opsteker voor de organisatie en voor het in groten getalen opgekomen publiek! Er moet echter nog wel even gewacht worden op een beschikbare ruimte voor de massagetafel. Eenmaal gevonden blijkt deze zich drie deuren verderop te bevinden. Kleine ‘probleempje’ is echter dat de deur van de kleedkamers niet van buitenaf geopend kunnen worden. Dit levert de kolderieke situatie op van spelers die zich richting massageruimte begeven en vervolgens moeten aankloppen of op de gang moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. Intussen krijgen ze opmerkingen als ‘het wachtwoord is ‘feyenoord’ naar hun hoofd geslingerd.

Ondertussen is het een drukte van belang in de catacomben. Jeugdteams van diverse clubs lopen af en aan, sommigen hebben net gespeeld en zijn nog onderweg naar de kleedkamer, anderen zijn inmiddels al klaar om zich richting bus te begeven. De jeugdploeg van Sint-Petersburg komt voorbij, alsof er geen culturele verschillen zijn met hun Westerse leeftijdgenoten, zijn ook zij druk aan het sms-en of internetten op de nieuwste I-phone of BlackBerry. De spelers hebben hun gebruikelijke warming-up op het veld afgewerkt vanaf ongeveer een half uur voor de geplande aftrap. Nadat zij terug zijn gegaan naar de kleedkamer komen ze zij aan zij met de tegenstanders het veld op. Opnieuw is het vooral Dennis Bergkamp die zich mag verheugen in grote belangstelling van de aanwezige fotografen. Stuk worden stuk worden alle spelers van Lucky Ajax voorgesteld aan het publiek door de speaker, nadat hetzelfde ook het geval was bij de spelers en speelsters(!) van NewG. Voor deze keer bestond de tegenstander van Lucky Ajax uit een gemengd team van mannen en vrouwen.

De aftrap werd verricht door WK-ganger Michel Vorm die met grote regelmaat jongeren heeft gestimuleerd aan dit project deel te nemen. Alle goede bedoelingen te spijt van NewG bleek dit Lucky Ajax vele maten te groot. De ene na de andere geslaagde aanval rolde over de mat. Met name Selcuk Bullent zorgde met zijn individuele geslaagde acties voor veel gevaar, zowel door ruimte voor zichzelf te creëren als door medespelers vrij voor de keeper te zetten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij zelf voor de 0-1 zorgde na vier minuten spelen. Na 10 minuten kon Dick Jol niet anders doen dan naar de stip wijzen toen Danny Muller in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Dennis Bergkamp benutte de strafschop. Nog voor rust tilden Muller en Bullent de score naar maar liefst 0-4 zonder dat Fred Grim ook maar een keer in moeilijkheden kwam. NewG mocht zelfs nog van geluk spreken dat onder anderen Bosman (lat , en fantastische reflex van de keeper) en Leo van Veen (van dichtbij naast) nog clementie leken te hebben. Daarnaast floot Dick Jol voor rust terwijl Bullent op weg leek naar zijn hattrick.

Na rust kwam het publiek nog meer aan zijn trekken. Via goals van Bullent, Muller en Bergkamp (schitterend hakje na mooie solo) kwam Ajax zelfs op 0-9. Hierbij moet vermeld worden dat NewG inmiddels zelf ook wat kansen kreeg, helaas voor hen en voor de wedstrijd kwam de welverdiende eretreffer er niet. Iets te vroeg, wellicht ook op verzoek van de Ajacieden die zich naar de Arena zouden snellen voor Ajax-Roda later op de avond, floot Dick Jol af zodat het publiek zich eindelijk het veld op kon begeven om foto’s te maken met of van hun favoriet. Ook de redactie van DGOT hield het voor gezien, ook wij zouden in de avond in de ArenA aanwezig zijn om te zien hoe Ajax de koppositie in de eredivisie zou pakken. Wij willen nog wel alle medewerkers van harte bedanken voor de gastvrijheid en complimenteren met de uitstekende organisatie. Wij hebben met veel plezier hopelijk ons steentje bijgedragen om deze dag tot een succes te maken.

Vandaag zou Dennis Bergkamp weer eens in actie komen bij Lucky Ajax

Onder massale belangstelling betreedt Bergkamp het veld

Even later is de officiële opkomst van de spelers van beide elftallen

Lucky Ajax met New Generation

Onze elftalfoto

Laatste overleg vóór de aftrap

Bekende gezichten bij de aftrap

Arlon Worms

Selcuk Bullent

John Bosman

Danny Muller

Vandaag zou Danny Muller tweemaal scoren

Dennis Bergkamp

John Bosman

Selcuk Bullent

Dennis Bergkamp

Leo van Veen

Teleurstelling na een gemiste kans

Dennis Bergkamp scoort uit een strafschop

Marvin Hasselbaink

Marvin Hasselbaink

Alweer een treffer voor Lucky Ajax

Dennis Bergkamp

Danny Muller

Dennis Bergkamp

Danny Muller attendeert Dick Jol erop dat Ajax 1 ook nog moet spelen

Eindstand: 0-9

*****

Scoreverloop: 4. Selcuk Bullent 0-1, 10. Dennis Bergkamp 0-2 (pen.), 15. Danny Muller 0-3, 21. Selcuk Bullent 0-4, 40. Selcuk Bullent 0-5, 45. Danny Muller 0-6, 49. Selcuk Bullent 0-7, 51. Dennis Bergkamp 0-8, 53. Danny Muller 0-9

Scheidsrechter: Dick Jol
Assistent-scheidsrechters: Robin de Wit en Michiel de Bruijn
m
Toeschouwers: ca 1000

New Generation:

1. Osama Saieh, 2. Iris de Graaf, 3. Melvin Hazeleger, 4. Zakaria El Mimouni, 5. Brendon Spies, 6. Yusuf Yildizhan, 7. Merel de Zeeuw, 8. Lisa Jankovits, 9. Jesse van Rekum, 10. Jently Lemmer, 11. Jill Vleeschhouwer

Reserves: 12. Jaimito Mawny, 13. Soufyan Ekadiouan, 14. Djao Hazeleger, 15. Yusut Albindag, 16. Nigel Rummit

Lucky Ajax:

1. Fred Grim, 2. Dick Schoenaker, 3. Marvin Hasselbaink, 4. Hans Werdekker, 5. Mark Verkuyl, 6. Danny Muller, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Dennis Bergkamp, 11. Leo van Veen, 17. Selcuk Bullent

Reserves: 7. Arlon Worms, 18. Johnny Janssen

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen

<<< Terug naar Speelschema 2010