Vrijdag 21 januari 2011

Sfeervolle Ajax-avond in Huis ter Duin
Jaarlijkse gala Lucky Ajax keert terug in Noordwijk

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Traditioneel gezien vindt op de derde vrijdag van januari het jaarlijkse Lucky Ajax-gala plaats. Na driemaal te gast zijn geweest in Hotel Spaander te Volendam, keerde de elite uit heden en verleden van AFC Ajax dit jaar weer terug naar Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Waar de A-selectie van Ajax inmiddels het competitiegebeuren had hervat, kwamen de leden van Lucky Ajax tezamen voor een gala, met een overheerlijk diner dansant. Vanaf half 7 was de ontvangst gepland in de foyer van Huis ter Duin.

Natuurlijk waren de ontwikkelingen rondom Ajax vaak onderwerp van gesprek. Dat is niet zo vreemd, aangezien veel hoofdrolspelers in de soap van de ledenraad vanavond aanwezig waren, zoals Keje Molenaar, Peter Boeve en Edo Ophof. Aangezien er ook veel partners van de spelers en leden aanwezig waren, was deze avond ook een weerzien tussen veel bekenden, die elkaar in de rest van het jaar soms te weinig kunnen begroeten.

Vanaf kwart over zeven werden alle genodigden verzocht zich naar de dinerzaal te begeven. Kort hierna was het spitsuur bij het bord waar de tafelindeling op vermeld stond. De oudgedienden en/of leden die moeilijk ter been waren, mochten ver vooraan zitten. Kort na half acht opende de nieuwbakken voorzitter van Lucky Ajax, Theo van Duivenbode, de gala-avond en heette iedereen hartelijk welkom. Naast te benadrukken dat het fijn is om weer terug te zijn in Noordwijk, werd ook stilgestaan bij het overlijden van enkele coryfeeën zoals Henk Koning, Ad Waldeck, Peter Post en Coen Moulijn. Na één minuut stilte werd de eerste gang van het diner opgediend.

In de zaal zaten veel prominenten die teveel uit zicht geraakt zijn. Zo zagen we onder meer Wim Anderiesen, Eddy Pieters Graafland, Kees Zwamborn, maar gelukkig ook veel sponsoren. Tijdens één van de speeches tussen de gangen door werd dan ook terecht stilgestaan bij de rol van de sponsoren, want zonder hen zou van een jaarlijks gala geen sprake zijn. Wat later op de avond was er nog een opvallende uitspraak van de burgemeester van Noordwijk, die zijn enthousiasme zo etaleerde, dat hij bijkans op persoonlijke titel Lucky Ajax uitnodigde de komende jaren naar Noordwijk te komen. Om eraan toe te voegen dat de Gemeente Noordwijk helaas niet aan sponsoractiviteiten doet en hij eigenlijk alweer teveel had gezegd. Gelukkig begrepen de aanwezigen het enthousiasme in zijn welkomstwoord aan het Ajax-gezelschap.

Het diner smaakte opperbest en werd op goede wijze gevarieerd met entertainment tussendoor. Zoals elk jaar was er weer een moppentapper die de aanwezigen in de juiste stemming probeerde te krijgen. Mooi waren de woorden van good-old Wim Schoevaart, die o.a. Lydia van der Moot bedanken voor haar tomeloze inzet rondom het gala.

Naarmate de avond vorderde en het diner ‘over de helft’ was, kwam de muzikale ondersteuning van zangeres Alma Nieto, die samen met haar band voor een geweldige sfeer zorgde. De dansvloer werd ruimschoots in gebruik genomen en bij de tafels was het een weerzien tussen oude en minder oude bekenden. De Ajax-familie genoot van de gezelligheid, het eten en de locatie. De laatste gang van het diner was omstreeks tien uur, de dame blanche werd kort na half elf geserveerd. Helaas komt aan zo’n gezellge avond altijd weer een einde. De slotact vond plaats in de kelder van Huis ter Duin. Enkelen bleven overnachten in het hotel, anderen verlieten kort na middernacht de parkeerplaats van Huis ter Duin. Een geslaagd gala van Lucky Ajax was alweer ten einde. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer allemaal in goede gezondheid.

Ontvangst in de hal van het hotel

Bryan Roy

De tafel met o.a. mevrouw Anderiesen, mevrouw van Dijk en Ger van Mourik

Bennie Muller en Sjaak Swart

Jan Olde Riekerink praat met Henri van der Aat

De openingsact bij binnenkomst in de dinerzaal

Een echt streekgebonden optreden

Michael van Praag (links) begeleidt Wim Schoevaart naar zijn stoel

Jan Buskermolen (links) neemt de microfoon over

Rondom het voorgerecht is er wederom muzikale ondersteuning

Eddy en Teddy Pieters Graafland op de dansvloer

Theo de Groot was ditmaal niet als bestuurslid aanwezig tijdens het gala

André Kraan (links) en Wim Schoevaart vormen de enige echte harde kern van Ajax

Peter van der Hengst (links) is helaas geen speler meer van Lucky Ajax, maar nog altijd een graag geziene gast tijdens het gala

Zangeres Alma Nieto met haar band Combo

Wim en Riek Anderiesen

Alma zorgde vanavond voor een spetterend optreden

Zonder de partners is het gala niet geslaagd

Wim Schoevaart aan het woord via de microfoon

In het midden de moppentapper van vanavond

Debbie en Els Kleton (links) en Anja van der Hengst (rechts)

Danny en Yvonne Blind

Ook onze hoofdtrainer Frank de Boer was aanwezig

De tafel met o.a. Ruud Geels en Sjaak Swart

Klaas Nuninga heeft het goed naar z'n zin

Dirk de Groot in het middelpunt

Tussen alle mannen-oud-voetballers zijn de vrouwen graag gezien gasten

Herman Pinkster in conclaaf met Jan Olde Riekerink

Meneer en mevrouw Geelhuizen

Eddy en Teddy Pieters Graafland in gesprek

Veel plezier op de dansvloer

Zelfs de bloemen waren vanavond rood wit

Tafel 15 met o.a. mwvrouw Ophof

Debbie Kleton (rechts) heeft het goed naar haar zin

Lydia van der Moot wordt geknuffeld door Yvonne Blind

Sören Lerby en Geert Kuperus van de Champions Lounge

Edo Ohof en Peter van der Hengst

Het dessert...Dame Blanche

De burgemeester van Noordwijk met Ajax-sjaal

Op de dansvloer werd het erg druk

Ger van Mourik geniet met volle teugen van het dansen

Ondertussen geeft Alma met Combo nog wat extra gas

Wim Anderiesen (links) bekijkt alles vanaf de zijkant

Peter van der Hengst, Michel Kreek en de schoonzoon van Sjaak Swart

De families Schoenaker, Ophof, Kleton en Van der Hengst na afloop van het diner

<<< Terug naar Speelschema 2011