Vrijdag 20 januari 2012

Sfeervolle Ajax-avond in Huis ter Duin
Jaarlijkse gala Lucky Ajax keert terug in Noordwijk

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Net als vorig kalenderjaar begon ook 2012 voor Lucky Ajax in Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee. Lucky Ajax werd 20 jaar geleden opgericht en viert dit jaar z’n jubileum. Op de derde vrijdag van januari zouden alle leden en direct betrokkenen van Lucky Ajax elkaar ontmoeten in het mooiste hotel van Noordwijk en omgeving. Sjaak Swart stond bij de entree alle genodigden te ontvangen, waarna iedereen zich naar de foyer begaf. Onder het genot van een glas champagne en overheerlijke hapjes konden alle bekenden elkaar begroeten en even bijkletsen. Omstreeks half 8 ging de dinerzaal open en begaf iedereen zich naar de tafel waar hij of zij aan was gekoppeld op de tafelindeling die bij de entree hing.

Het was een weerzien met veel bekende (oud-) Ajacieden. Natuurlijk waren de oprichters van Lucky Ajax, Sjaak Swart, Jan Mulder en Dick Schoenaker, aanwezig. Piet Keizer en Werner Schaaphok, de andere oprichters, waren helaas verhinderd. André Kraan en Wim Schoevaart, de oudst gedienden, zaten aan de tafel vooraan bij het podium, van waar ceremoniemeester Jan Buskermolen alle aanwezigen welkom heette. Theo van Duivenbode, voorzitter van Lucky Ajax, heette iedereen welkom. Hij stond stil bij de twee overleden Ajacieden Hans Boskamp en Henk Elzer, memoreerde op korte maar subtiele wijze aan de bestuurlijke crisis bij Ajax, maar legde de nadruk op het unieke Ajax-gevoel binnen de vereniging die de mijlpaal van 20 jaren had bereikt.

Na de kernachtige woorden van Theo van Duivenbode werd de eerste gang van het meergangendiner geserveerd. Op dat moment startte ook Sonny’s Inc, de muzikale ondersteuning van vanavond. Het was het eerste gala van Lucky Ajax met Ronald de Boer als bestuurslid van Lucky Ajax. Zijn invloed was meteen te merken, want de generatiegenoten van Ronald waren meteen in grotere hoeveelheden aanwezig. Frank en Ronald de Boer, Rob en Richard Witschge, Wim Jonk, Danny Blind, Bryan Roy en Michel Kreek gaven acte de présence en gaven daarmee een impuls van verjonging aan het Lucky Ajax-gala. Terecht werd nog de aanwezigheid geroemd van onze sponsoren zoals Aegon, Canon en Champions Lounge.

In tegenstelling tot eerdere jaren was er geen moppentapper en werden er geen onderscheidingen uitgereikt. Wel was er een leuk optreden van Mariska van Kolck, die oud-voorzitter Theo de Groot uitnodigde op het podium en samen met hem een nummer zong. Onder het genot van Sonny’s Inc en Marika van Kolck genoten alle Ajacieden van het over de gehele avond uitgesmeerde diner. Tussen de gangen door werd er uitgebreid gebuurt bij andere tafels en kon er bijgepraat worden over Ajax en niet-Ajax-gerelateerde zaken.

Met name de groep Ajacieden uit de jaren ’50 en ’60 was nog steeds goed vertegenwoordigd. Gert Bals, Ger van Mourik, Cor Geelhuizen, Piet Ouderland, Piet van der Kuil, Wim Anderiesen, Eddy Pieters Graafland en Theo de Groot waren de meest bekende kopstukken uit de begintijd van het profvoetbal. Uit de jaren ’70 viel onder meer de aanwezigheid op van John Rep, Tscheu La Ling, Heinz Stuy, Ruud Suurendonk en natuurlijk Sjaak Swart op.

De avond vloog voorbij en er was eigenlijk te weinig tijd om met iedereen uitgebreid bij te praten. Kort na half 12 werd het officiële gedeelte in de dinerzaal afgesloten en werd medegedeeld dat het feest zich zou voortzetten in de kelder, alwaar een optreden zou zijn van Manuela Kemp. Veel Ajacieden zouden de nacht doorbrengen in Huis ter Duin, de overigen vertrokken veelal rond de klok van één uur naar huis. Het was weer een geslaagd Lucky Ajax-gala in Huis ter Duin.

Ontvangst in de foyer met o.a. Wim Schoevaart en Lydia van der Moot

Gert Bals

Rechts ons nieuwste bestuurslid, Ronald de Boer

Joost de Vries en Ed de Boer met partners

Onderonsje tussen De Boertjes, de Witschges en Tonnie Bruins Slot

Sjaak Swart ontvangt alle gasten

Speech van voorzitter Theo van Duivenbode

De zaal heeft alle aandacht voor onze voorzitter

Mevrouw De Vries in gesprek met de familie van wijlen Henk Koning

Claudia en Els Kleton

Onze fysiotherapeut André van Alphen met partner

Sören Lerby met z'n vrouw

Bryan Roy

Wim Jonk en Theo van Duivenbode

Cor Geelhuizen, Heinz Stuy en Wim Anderiesen

Mevrouw Anderiesen en mevrouw Geelhuizen

Kiki Musampa met partner

Peter van der Hengst en Yolanda Gerritsen

Eddy en Teddy Pieters Graafland

Theo de Groot met z'n vrouw

Piet Ouderland met z'n vrouw

Ruud Suurendonk (rechts)

Theo van Duivenbode met mevrouw Ophof

Sonny's Inc zorgt vandaag voor de muzikale bijdrage

De kopstukken van Canon en de Champions Lounge

Wim Schoevaart

Mariska van Kolck neemt Theo de Groot mee naar het podium

Samen een duet zingen

John Bosman in gesprek met Annemarie van der Sar

Gert Bals

Tonnie Bruins Slot met z'n vrouw

Sonny's Inc

Edwin en Annemarie van der Sar

Ed de Boer met z'n vrouw

Proost!

De heer en mevrouw Den Edel

De heer en mevrouw Geelhuizen

Wim en Riek Anderiesen

Rob en Richard Witschge in gesprek met Pim van Dord en John Bosman

Herman Pinkster

Thijs Lindeman (rechts)

Ger van Mourik en Piet van der Kuil

Gezelligheid op de dansvloer

Salo Muller en z'n vrouw

Loek den Edel met Piet van der Kuil en mevrouw Den Edel

Herman Pinkster en z'n vrouw

Tijd voor het dessert

Heerlijk!

<<< Terug naar Speelschema 2012