Zaterdag 19 mei 2012

FC Evelientje - Lucky Ajax
Vinkel, 14.30 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Jacques Kattenburg en GS Fotografie

Na een weekend vrijaf stond voor Lucky Ajax wederom een bezoek aan Brabant op het programma. In het dorpje Vinkel, gelegen tussen Den Bosch en Oss, zou Lucky Ajax in acie komen tegen een afvaardiging van supportersvereniging Evelientje, horende bij EVVC. Lucky Ajax reisde af naar Vinkel in de wetenschap dat een overwinning of gelijkspel een ongeslagen status van een jaar zou betekenen. De laatste nederlaag van Lucky Ajax dateert alweer van 21 mei 2011 toen een 6-4 nederlaag werd geleden tegen vv Hillegom. De weergoden waren ons vandaag gunstig gezind. Er zou geen regen komen en ons werd een minimale dagtemperatuur van 20 graden in het vooruitzicht gesteld. De jassen bleven thuis en eenmaal aangekomen in Vinkel, bleek dat slechts een t-shirtje al teveel overdressed zou zijn. In een geweldige sfeer druppelden de spelers van Lucky Ajax langzaam binnen en werden gastvrij ontvangen bij het sportcomplex van EVVC.

Werner Schaaphok was om één uur als eerste aanwezig in Vinkel. De grootste horde Ajacieden, bestaande uit onder meer Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Simon Tahamata, kwam kort vóór half twee aan. De spelers konden genieten van een kopje koffie en zich rustig omkleden ter voorbereiding op de wedstrijd. Bij Lucky Ajax was Fred Grim verhinderd, omdat hij met z'n jeugdteam Ajax A1 actief was bij het Terborg-jeugdtoernooi,. Frank de Boer nam deel aan een speciale wedstrijd in München ter voorbereiding op de later die dag te spelen Champions League-finale. Toen Kiki Musampa en Tarik Oulida op de valreep ook afvielen, voegde Sjaak Swart in allerijl Kevin Bobson en Brian Tevreden bij de selectie van Lucky Ajax. Bertram de Lange zou Fred Grim vervangen onder de lat.

In de voorverkoop had FC Evelientje pakweg 150 kaarten verkocht. Mede door de zonnige weerstomstandigheden werd dit aantal aangevuld tot pakweg 400 toeschouwers. Lang de lijn zien we zeer veel Ajax-supporters, wat enigszins opvallend is in het PSV-georiënteerde Brabant. Aangezien niet alle spelers van Lucky Ajax bekend zijn, lichten we aan sommigen hun achtergrond toe. Inmiddels lopen beide elftallen zich warm en worden beide selecties doorgegeven aan de speaker van deze wedstrijd.

Aan het einde van de warming up wordt de gezamenlijke elftalfoto gemaakt. Nadat beide elftallen samen met de jeugdspelers van EVVC het veld hebben betreden, presenteren de spelers zich aan het Vinkelse publiek waarna de bal kan gaan rollen. De eerste balomwentelingen waren luttele minuten na half drie een feit. FC Evelientje begon gretig aan de wedstrijd en zette met veel jeugdige spelers meteen veel druk. Dit leidde al in de vierde minuut tot de openingstreffer van Joey van Niftrik: 1-0. Lucky Ajax leek overrompeld, want FC Evelientje bleef de duels serieus aangaan en met name op snelheid de verdediging van Lucky Ajax onder druk zetten. Toch kantelde de wedstrijd ongeveer halverwege de eerste helft. FC Evelientje leek uitgeraast en Lucky Ajax nam meer het initiatief. Simon Tahamata etaleerde zijn vorm door aan de rechterkant vaak gevaarlijk op te komen. Voorin was Dennis Gerritsen een groot gevaar, maar wat ongelukkig in de duels.

Na ruim 20 minuten spelen komt Lucky Ajax dan toch op voorsprong. Dennis Gerritsen, wie anders, zet Lucky Ajax op de voor hem karakteristieke wijze weer op gelijke hoogte: 1-1. De laatste 10 minuten van de eerste helft gebeurt er niet bijster veel. Slechts een harde overtreding op Dennis Gerritsen doet de gemoederen hoog oplopen. Na een korte blessurebehandeling door André van Alphen kan Dennis Gerritsen gelukkig verder spelen. Met de 1-1 stand op het scorebord genieten de spelers van een koude extran in de kleedkamer.

In de tweede helft, zo was onze verwachting, zou Lucky Ajax het verschil kunnen gaan maken. Net als bij de eerdere wedstrijden dit kalenderjaar. FC Evelientje had de nodige wisselspelers ingebracht. Bij Lucky Ajax waren Hannie Das en Wilco van Buuren vervangen door Justin Swart en Mike Ruiter. Mede door de enorme inzet van de organiserende supportersvereniging was Lucky Ajax erop gebrand om in het tweede bedrijf het verschil te gaan maken. En dat zou gelukken! Binnen 10 minuen na de extran zette Dennis Gerritsen Lucky Ajax op een 1-2 voorsprong. FC Evelientje stribbelde nog even tegen dankzij een doelpunt van Pim van der Doelen, die op dat moment voor de 2-2 zorgde. In de slotfase drukte Lucky Ajax het verschil in techniek en tactiek alsnog uit in de score. Kevin Bobson en tweemaal Dennis Gerritsen (waarvan eenmaal uit een volley) zorgden voor de drikverdiende 5-2 overwinning van Lucky Ajax.

Na afloop bestormde de jeugd uit Vinkel het veld van EVVC voor de mooiste foto's en handtekeningen. In de kantine en bestuurskamer was voor Lucky Ajax een ruimte gereserveerd voor het buffet en zeer gewenste drankjes. Met veel genoegen kijken wij terug op ons bezoek aan Vinkel en de contacten met FC Evelientje. Met een tevreden gevoel verlieten we kort na half zes het Brabantse dorp voor de terugweg over de A2 richting Amsterdam. FC Evelientje, bedankt!

Het is al vroeg gezellig in Vinkel

Sjaak Swart praat Simon Tahamata en Wilco van Buuren bij over Lucky Ajax

André van Alphen neemt Kevin Bobson onderhanden

Andy van der Meijde test de bal

Even later signeert Andy een shirt van EVVC

Op weg naar het veld

Rond half drie betreden de spelers het veld van EVVC

FC Evelientje en Lucky Ajax

Lucky Ajax presenteert zich aan Vinkel

Het elftal van Lucky Ajax

Aanvoerders Dick Schoenaker en Jorg van Lokven met het arbitrale trio

Prettige wedstrijd

Een jeugdspeler van EVVC mag de aftrap verrichten...

...en scoren achter keeper Bertram de Lange

Simon Tahamata

Andy van der Meijde

André van Alphen en Werner Schaaphok zitten lekker in het zonnetje

Sjaak Swart

Kevin Bobson

Keeper Bertram de Lange brengt redding. Hannie Das en Wilco van Buuren bieden hulp...

Michel Kreek in een duel. Rechts Dick Schoenaker

Simon Tahamata in actie. Links Mike Ruiter

De jeugdspelers van EVVC kijken vanaf de zijlijn toe

Voorzet door Andy van der Meijde

Brian Tevreden

Simon Tahamata

Wat was het warm vandaag...

Kevin Bobson

Andy van der Meijde

Dennis Gerritsen scoort voor Lucky Ajax

Langs de zijlijn lopen de eerste spelers zich warm

Keiharde overtreding op Dennis Gerritsen

Sjaak Swart ontfermt zich over de geblesseerde Dennis Gerritsen

De dug out van Lucky Ajax

Simon Tahamata

Wilco van Buuren heerst in de lucht

Wilco van Buuren

Felicitaties na een doelpunt van Lucky Ajax

Sjaak Swart

Simon Tahamata

Dennis Gerritsen

Simon Tahamata

Andy van der Meijde onder toeziend oog van Justin Swart (18)

Kevin Bobson

Kevin Bobson

Een vallende Kevin Bobson mist een kans

Sjaak Swart zoekt de bal

Dennis Gerritsen scoort de 2-4 voor Lucky Ajax

Michel Kreek wint het duel op het middenveld

Kevin Bobson

Brian Tevreden wint een luchtduel

Pass van Justin Swart

Justin Swart

Lobje van Dennis Gerritsen

Kevin Bobson strijdt voor de bal

Het vijfde doelpunt van Lucky Ajax werd wederom gescoord door Dennis Gerritsen

Kevin Bobson

Eindstand: 2-5 voor Lucky Ajax

Wilco van Buuren signeert een Ajax-shirt

Simon Tahamata is nog steeds razendpopulair

Da dames van de catering voor Lucky Ajax

Sjaak Swart opent het buffet

Hannie Das en Michel Kreek

Eet smakelijk allemaal

Ook Dick Schoenaker met z'n vriendin Annie genieten van het buffet

Het bleef nog lang gezellig in het Brabantse Vinkel

Scoreverloop: 4. Joey van Niftrik 1-0, 22. Dennis Gerritsen 1-1, 44. Dennis Gerritsen 1-2, 18. Pim van der Doelen 2-2, 60. Kevin Bobson 2-3, 67. Dennis Gerritsen 2-4, 69. Dennis Gerritsen 2-5

Scheidsrechter: Jeroen van Dijk
Assistent-scheidsrechters: Albert van der Doelen en Mari van de Doelen

Toeschouwers: ca 400

FC Evelientje:

Mike van den Berg, Ron van den Berg, Wilbert van Boekel, Martien van den Braak, Joop van den Braak, Martijn Clement, Joris van der Doelen, Pim van Der Doelen, Bart Haerkens, Peter van der Lee, Jarno van Lokven, Jorg van Lokven, Joey van Nifrtik, Roy Ploegmakers, Jaap van Schaijk, Mark van de Ven, Theo Verhoeven, Jurgen van Wanrooij, Tonnie van Zoggel

Trainer/ coach: Frank van der Lee en Mark van der Lee
Verzorgster: Colinda van Wanrooij

Lucky Ajax:

1. Bertram de Lange, 2. Dick Schoenaker, 3. Wilco van Buuren, 4. Michel Kreek, 5. Hannie Das, 6. Brian Tevreden, 7. Andy van der Meijde, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Kevin Bobson

Reserves: 15. Mike Ruiter, 18. Justin Swart

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen

<<< Terug naar Speelschema 2012