Nieuwsbrief Maart 1981
Ajax-homepage 'De Goeie Ouwe Tijd.nl'

Meld je hier aan en ontvang voortaan onze nieuwsbrief

Hallo Ajacied,

Terwijl het Ajax in maart 1981 zeer goed vergaat, rommelt het ineens binnen de poorten van het Ajax-stadion. Na de verloren wedstrijd tegen PSV in Eindhoven (1-3) dient Leo Beenhakker per direct zijn ontslag in. Het bestuur is onaangenaam verrast, maar accepteert het voorstel van Beenhakker. Ajax zit zonder hoofdcoach. Assistent-trainer Bobby Haarms en jeugdtrainer Aad de Mos nemen de zaken waar tot het einde van het lopende seizoen. Ondertussen is Ajax op zoek naar een opvolger voor Beenhakker, waarbij de namen van Happel, Ivic en Linder het meest serieus genomen mogen worden.

Sportief gezien doet Ajax goede zaken in de strijd om de tweede plaats in de competitie. Na de nederlaag tegen PSV wordt gewonnen van onder meer Excelsior en FC Groningen. Ook in het bekertreffen met de Groningers wordt een positief resultaat neergezet. De technische staf is ondertussen bezig om de selectie voor het volgende seizoen rond te krijgen. Sören Lerby zal Ajax voorlopig trouw blijven, terwijl zijn boezemvriend Frank Arnesen te kennen heeft gegeven zijn heil elders te zoeken. Met aanvoerder Arnesen gaat Ajax een spannend slot van seizoen 1980/1981 tegemoet.

'Waarschijnlijk ben ik de naarste man van de selectie omdat ik eigenlijk geen voetballer ben'
Jan Weggelaar denkt na over zijn rol bij Ajax / Interview van de Maand

Een voetbaldier zal Jan Weggelaar nooit worden. Het waren anderen die hem op zijn uitzonderlijke voetbaltalent wezen. Op goed geluk pakte Weggelaar de fiets en zette koers richting de Middenweg, om vervolgens na enkele jaren te debuteren in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Debuteren? “Dat was niet debuteren. Debuteren doe je niet als je maar vijf minuten speelt.” Een voetballer die over meer nadenkt dan doelpunten scoren en tegenstanders passeren.

‘Ik ben een heel harde man, houd niet van gelul, van concessies doen. Waarschijnlijk ben ik de naarste man van de selectie omdat ik eigenlijk geen voetballer ben. De rest van de selectie wel? Nou, er zijn er die pretenderen voetballer te zijn. Ik ben op mijn manier bezig met het invullen van het beoefenen van een sport. Ik vraag mij dikwijls af: Hoe moet je daar mee omgaan? Misschien heel stom, maar daar denk ik over na. Hoe ik dan in de spelersgroep lig? Weet ik niet. Ik ben niet bezig met groepen. Ik ben geen teamspeler maar een individu. Ik zei al, eigenlijk had ik wielrenner of speerwerper moeten worden. Ook heb ik grote moeite met op tijd komen. Dan ben je al snel een dissonant.’

Carl Zeiss Jena – Ajax 3-1 (3-0)
Jaarbeursstedenbeker, Seizoen 1969/1970 / Portret van de Maand

In maart 1970 speelt men voor de laatste keer de kwartfinales van de Jaarbeursbeker. Dit internationale voetbaltoernooi dat sinds 1959 door teams uit Europese steden met een Jaarbeurs wordt gespeeld, zou een seizoen later onder de vlag van de UEFA doorgaan onder de naam Europacup III toernooi. In dat toernooi zouden de runners-up van de aangesloten landen via een knock-out systeem, identiek aan dat van de succesvolle Europacup I en II toernooien, gaan strijden om een derde Europese clubbeker. Dinamo Bacau uit Roemenië neemt het in die kwartfinale op tegen Arsenal, Hertha BSC speelt tegen Internazionale uit Milaan, dat op de valreep FC Barcelona in de vorige ronde had uitgeschakeld en het Brusselse RSC Anderlecht ontvangt Newcastle United. De wedstrijd die het kwartet complementeert is FC Carl Zeiss Jena uit Oost-Duitsland tegen de AFC Ajax Amsterdam.

Op maandag 2 maart 1969 wachten de spelers van Ajax, zo’n 50 supporters en de pers op Schiphol totdat de Fokker 28 richting Leipzig zou vertrekken. Het strenge winterweer, dat er voor had gezorgd dat de return tegen Napoli in eerste instantie moest worden uitgesteld, beheerst Nederland nog steeds. Zo ook verder naar het oosten toe, want de weerberichten uit Leipzig zijn niet bemoedigend. Tijdens de vlucht krijgt gezagvoerder Van Mossel het bericht dat er vanwege de extreme sneeuwval niet in Leipzig kan worden geland, hij moet uitwijken naar Dresden. Eenmaal daar geland is het de vraag wat nu verder, Leipzig, Weimar en Jena zijn nog behoorlijk ver. Voorzitter Jaap van Praag neemt geen genoegen met een busreis die meer dan 4 uur zou gaan duren. Hij zoekt contact met de autoriteiten en vraagt of het gezelschap uit de Nederlandse hoofdstad wellicht met een aantal legerhelikopters kan worden vervoerd naar de plek van bestemming, hoongelach van de DDR uniformen is zijn deel. ‘Denkt die decadente westerling dat ze hier soms niets beters te doen hebben met militair materieel.

Ajax – Excelsior 7-2 (2-0)
Eredivisie, 21 e speeldag / Wedstrijd van de Maand

Ajax was aan een goede serie begonnen, zo na de winterstop. Er was gewonnen van FC Twente, Go Ahead Eagles, Roda JC, FC Wageningen en FC Groningen (beker). In maart had Ajax na de topper tegen PSV nog competitieduels tegen het laaggeklasseerde Excelsior en FC Groningen op het programma staan. Hierdoor heeft Ajax zeer goede kansen op zich in maart nog hoger te kunnen opspelen dan de vierde plaats in de tussenklassering. Nadat Ajax een (met name financieel) zeer lucratieve trip naar Indonesië en Hongkong had afgerond, richtten alle Ajacieden zich op de nationale voetbalgebeuren. Het duel tegen NAC werd begin deze maand op de valreep afgelast, maar de week erna gingen de Amsterdammers op bezoek bij PSV. De Eindhovenaren stonden drie verliespunten achter Ajax en bevonden zich in een moeilijke periode.

Bij Ajax voelde sommige personen ook de druk toenemen. Niet zozeer sportief gezien, want Ajax klom met de week op de ranglijst. Nee, achter de schermen vond een spel plaats tussen coach Leo Beenhakker en het Ajax-bestuur. Beenhakker was namelijk op de hoogte van het feit dat het bestuur hem tot het einde van het seizoen zou laten zitten, en dat er kort voor het einde een keuze zou maken voor het al dan niet aanblijven van Beenhakker in de Watergraafsmeer. ‘Uiterlijk 1 april laten we je weten of we met je doorgaan of een andere coach prefereren’, was de mededeling voor de opvolger van Cor Brom. Maar zonder er eerlijk voor uit te komen, had het bestuur een lijstje met gewenste hoofdcoaches samengesteld waarop Beenhakker maar liefst vier namen boven zich moest dulden. Ernst Happel en Kurt Linder waren tezamen met de nog niet zo lang geleden vertrokken Tomislav Ivic de grootste gegadigden om vanaf seizoen 1981/1982 als hoofdcoach van Ajax van start te gaan. De naam van Ivic werd zelfs lange tijd ‘misbruikt’ om aanvoerder Frank Arnesen over te halen zijn contract bij Ajax te verlengen. Naarmate de tijd vorderde en het bestuur weinig losliet over haar plannen, besloot Beenhakker zelfstandig de arbeidsmarkt van voetbaltrainers te verkennen. Zo bezocht hij eind februari op invitatie van Real Zaragoza een wedstrijd van deze club in de hoogste Spaanse divisie. Het Ajax-bestuur werd hiervan overigens netjes ingelicht.

‘Haal jij ‘m eruit, anders stuur ik ‘m eruit!’
Scheidsrechter Frans Derks valt voor charme van Amsterdam

In navolging van Jan Keizer heeft ook scheidsrechter Frans Derks zo zijn eigen ervaringen met Ajax. Vanaf 1969 fluit hij per seizoen wel enkele wedstrijden in het Ajax-stadion, waar genoeg over te vertellen valt. Derks verzorgt deze maand de Column van de Maand

Als ik Ajax moest fluiten, zei mijn meissie altijd dat ‘Frans een lichtwedstrijd ging fluiten’. Dat betekende veelal dat ik pas bij mij in Zandvoort thuiskwam als het licht werd, of een nachtje zou overblijven. Als ik ging stappen, kwam ik geregeld spelers tegen, zoals Johnny Rep, Wim Suurbier, Johan Neeskens en Piet Keizer. Net als scheidsrechters zijn spelers buitenom een wedstrijd ook maar gewone mensen. Met Suurbier en Neeskens ben ik eens lekker doorgezakt, en hebben ze bij mij in Zandvoort geslapen. Toen kwamen ze op maandagochtend te laat op de training. Op dat moment was George Knobel de trainer. Met name via mijn column werd toen voor iedereen duidelijk dat die twee Ajacieden bij mij hadden geslapen. Dit kwam ook de scheidsrechterscommissie ter ore. Deze was van mening dat ik het eerstvolgende jaar gaan Ajax meer mocht fluiten. Dit besluit werd ook bij Ajax-voorzitter Jaap van Praag bekend. Hij wendde zich tot de scheidsrechterscommissie met de argumenten dat ‘ze de beste scheidsrechter van Nederland toch niet bij Ajax weg konden houden.’. Het had effect, want 14 dagen later floot ik weer een wedstrijd van Ajax.’

‘Ik heb een paar beslissende foutjes gemaakt bij Ajax, méér wil ik daar niet over zeggen…’
Trainer Leo Beenhakker dienst ontslag in bij Ajax-bestuur

Plotseling, na een paar uur praten, besluiten we tot het “aanrukken”, en “opentrekken” van een fles champagne; een duidelijk aanwijsbare reden is er niet. Komt het door de verhalen over Ajax, de club die ons alle dríe ter harte gaat, maar waar toch zoveel misgaat? Komt het door de situatie waarin Leo Beenhakker (38) nu verkeert en die bij ieder van ons bekend is? Komt het door het gegeven dat Beenhakker, ondanks, stráks, een nieuwe werkgever ergens in Zuid Europa, toch een wat gefrustreerde, getroffen indruk maakt? Hoe dan ook, als drie overdreven jonge honden lachen we de volle glazen toe en proosten op ieders toekomst. Kunt u het zich voorstellen? Wij, drieën, in die doodse vergaderkamer bij Ajax, inmiddels verlaten door de profs, elkaar gierend van de pret op de schouders slaande? Het zal wel niks met journalistiek te maken hebben, zeggen wij, maar wat kan het schelen? Het gezicht van Leo Beenhakker klaart op; hij doet jongensachtig, blij, en hij weet dat een tijdperk is afgesloten.

“Ik heb een paar beslissende foutjes gemaakt bij Ajax, méér wil ik daar niet over zeggen, een paar foutjes…ik heb Maarten de Vos in de ban gedaan, da’s een foutje geweest…ik heb Sjakie Swart in de ban gedaan, da`s ook een foutje geweest. Dergelijke dingen kun je je als trainer van Ajax niet veroorloven… Die mensen, die ik noem, die bestaan voor mij niet meer, daar marchandeer ik niet in, in dit soort zaken…”

‘Voetballen bij Ajax? Niets daarvan, want dan komt er van je school niets meer terecht.'
Tijn Middendorp over de Studie- en Begeleidingscommissie

Wat gechargeerd misschien, maar het zou best eens kunnen zijn geweest dat Wim Kieft en Frank Rijkaard de doorbraak zijn geweest voor het aantoonbare nut van de Studie- en Begeleidingscommissie die medio jaren '70 is opgericht. Al op jonge leeftijd (17) kregen zij een contract aangeboden en kwamen ze uit in het eerste elftal. Hen werd geadviseerd tegen hun school te zeggen dat ze de volgende dag niet meer zouden komen omdat Ajax hun verder zou begeleiden bij de studie.

Sommigen zeggen: als een speler minder studeert, dan zou hij voor Ajax sneller rendement op kunnen leveren vooral als het gaat om jonge contractspelers zoals Kieft en Rijkaard. Eenzijdig gedacht klinkt dat misschien nog wel logisch ook maar niets is bij Ajax minder waar. Voor de speler en Ajax wordt een èn-èn situatie gerealiseerd. Daarbij wordt gezocht en gevonden naar onderwijsvormen die helemaal de belangen behartigen van de speler als het gaat om het maatschappelijke welslagen van de betrokkene. Bij buitenstaanders klinkt dat misschien wat vreemd in de oren, die Ajax ziet als een strikt zakelijk en op voetbal gericht instituut maar bij bestuur en trainers blijkt het maatschappelijke belang van de speler zo groot, dat de voetbalbelangen het afleggen tegenover de privé-maatschappelijke belangen.

Dat publiek daar zat bovenop het veld en zong van de eerste tot de laatste minuut.
Bobby Haarms over de doorbraak van Peter Jager in Sofia

Als geen ander weet Bobby Haarms om te gaan met spelers die tijdelijk zijn teruggeworpen in de ontwikkeling of het net niet gaan halen bij Ajax. Des te leuker vindt hij het als ze zich op positieve manier onderscheiden. Keeper Peter Jager is zo’n voorbeeld. In het seizoen 1977/1978 is Jager derde keeper achter Piet Schrijvers en Rob Tervoort. Als eerstgenoemde geblesseerd is, en de ander kampt met een vormcrisis, mag ‘Petertje’ het eens proberen. Het is niet zomaar een wedstrijd, maar de loodzware Europa Cup-wedstrijd in Sofia tegen Levski Spartak. Ajax wint en het wordt voor Peter Jager een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Bobby Haarms over de keeper, die vorig seizoen vertrok naar FC Den Haag.

Peter kwam uit de jeugd en werd aangenomen op achtjarige leeftijd. Hij was eigenlijk voetballer, maar je had toen ook een tekort aan keepers. We zeiden dat ie maar ´s moest keepen en daar is ie blijven hangen. Hij was de beste toen. Dit was zeker na de wedstrijd in Sofia, tegen Levski meen ik, daar uit in Bulgarije. Wat een partij was dat. Dat publiek daar zat bovenop het veld en zong van de eerste tot de laatste minuut. Het mooiste publiek op de wereld. Dat veld is omgeven door zo´n sintelbaan, zoals je in het Olympisch Stadion ook heeft.

‘Twee jaar geleden speelde ik twee goede wedstrijden per seizoen, nu nog slechts twee slechte.’
Aanvoerder Frank Arnesen is klaar voor transfer naar het buitenland

Frank Arnesen heeft het bestuur van Ajax laten weten dat hij de komst van Tomislav Ivic in De Meer niet in zijn besluit vorming zal laten meespelen. Weliswaar onderkent de 24-jarige Deen, die in zijn - aflopende - contract een gelimiteerd transferbedrag van 900.000 gulden heeft opgenomen, dat de rentree van de Joegoslavische oefenmeester bij zou kunnen dragen in zijn verdere ontplooiing. Maar momenteel wenst hij daar niet bij stil te staan. In de allereerste plaats denkt de begeerde spelbepalende middenvelder in deze weken zakelijk.

‘Ik moet nog altijd lachen om de bekentenis die Michels mij ooit deed. De enige reden dat Ajax mij vijf jaar geleden aantrok, was het feit dat ik de beste vriend van Lerby was en bovendien nog een beetje voetbalde. Men zag echt geen grote speler in mij. Lerby was het aankomende talent, ik was een vriendelijk jochie dat zolang het nodig was als gezelschap voor Sören in Amsterdam mocht blijven. Daar wordt nu nog hard om gelachen bij de club, maar het is wel de waarheid. Maar ik heb mijn kans bij Ajax dubbel en dwars gegrepen. Drie wedstrijden heb ik meegedraaid in het C-team, daarna zat ik bij de A-selectie. Mijn eerste wedstrijd was tegen FC Utrecht. Onder Rinus Michels speelde ik de laatste veertien wedstrijden van dat seizoen permanent in de basis.’ 

Met De Monitors op weg naar de eerste Europa Cup van Ajax
Single ‘Ajax’ van De Monitors is Song van de Maand

Ajax heeft net de landstitel behaald, maar staat toch in de schaduw van aartsrivaal Feyenoord. De Rotterdammers hebben net voor de eerste keer als Nederlandse club de Europa Cup voor Landskampioenen gewonnen. Nederland is Feyenoord-minded, maar stiekum bouwt Rinus Michels aan ‘zijn’ Ajax. Het landskampioenschap van 1970 is een volgende stap op weg naar nieuwe Amsterdamse roem in Europa. Gerard Cox zingt ‘Ajax is dood’, Tante Leen en Johnny Jordaan reageren met ‘Ajax is niet dood’. De Monitors komen in 1970 ook met hun eigen Ajax-song, met de eenvoudige titel ‘Ajax’. Deze artiest is met name bekend van de nummers ‘In Pompe’ en ‘Ollekebolleke’. Heel Nederland kent nog steeds de deuntjes van deze songs:

Ik denk nog vaak aan m'n jongensjaren
Wat een tijd, wat een tijd
Toen we nog verkenners waren
Wat een tijd, wat een tijd

Vanaf 1970 waren De Monitors dus ook bekend in en rondom het Ajax-stadion. Hun Ajax-nummer is deze maand de Song van de Maand, en betekende de beginperiode van Ajax op weg naar de verovering van de Europa Cup door het Griekse Panathinaikos te verslaan in het Londense Wembley.

‘Ik weet niet wat Ajax met mijn rapport gaat doen, ik hoop niet dat ik het allemaal voor niets heb uitgezocht.’
Johan Cruijff beëindigd adviesperiode en vertrekt naar Levante

Van vandaag af mist Ajax zijn souffleur. Zonder de tips van Johan Cruijff moet het, uit tegen PSV, de opwaartse prestatiecurve zien door te trekken. De maestro zelf vertoeft in Grenada, voor zijn tweede optreden in het roodblauwe tenue van Levante. De afgelopen week trainde hij, voor het laatst, nog twee dagen mee met de landskampioen. Vrij geruisloos is een einde gekomen aan de voor de buitenwereld wat vage vorm van samenwerking tussen Johan Cruijff, Leo Beenhakker en de leiding van Ajax. Op 27 november plotseling gepresenteerd als adviseur, verdween hij exact drie maanden later naar Spanje.

“Het is ons goed bevallen. Ik ben niet ontevreden zoals het is gegaan. In korte tijd heeft hij het nodige bereikt. Ik hoop alleen dat het blijft hangen”, overheerst bij voorzitter Ton Harmsen de voldoening over de periode van de periode van de door Cruijff gegeven bijles. “Ik ben zelf met het voorstel gekomen. In voorgaande jaren trainde hij al een paar maanden bij ons. Het viel me op dat Ajax na zijn vertrek afgleed. Ik dacht, als we hem nou wat zeggenschap geven, loopt het daarna misschien beter”.

PSV pijnigt Ajax, maar Amsterdammers herstellen zich in en tegen Groningen
Leo Beenhakker en Aad de Mos hoofdrolspelers in nieuwe videodownloads

De rumoerige maand maart 1981 kent voor Ajax veel hoogtepunten, maar er waren ook opvallende tegenvallers te slikken. Het vertrek van Leo Beenhakker, die onverwachts zijn ontslag indiende, was het meest opvallende nieuwsfeit uit deze maand. Zijn rol werd laan het einde van maart 1981 waargenomen door Bobby Haarms en Aad de Mos.

Van twee competitieduels hebben we deze maand de doelpunten toegevoegd aan de videodownloads. Allereerst was er het (sportief gezien) tegenvallende duel tegen PSV. In Eindhoven werd de laatste wedstrijd onder leiding van Leo Beenhakker met 3-1 verloren. Na dit duel moest de achtervolging op de Eindhovenaren worden ingezet teneinde de felbegeerde tweede plaats alsnog te kunnen bemachtigen. De uitwedstrijd in en tegen FC Groningen was op de valreep van maart 1981 de meest belangrijke. Dat Ajax uiteindelijk met 0-1 won, was zeer belangrijk. ‘We hebben de aansluiting met PSV kunnen behouden’, was de opgeluchte reactie van ‘trainer’ Aad de Mos na de winst in het Oosterpark. Kijk en geniet na van de twee doelpunten uit deze duels.

Voorpublicatie: De trots van de wereld (door Menno de Galan)

Vrijdag 3 maart verschijnt ‘De trots van de wereld in de boekwinkels. Een boek over het Ajax uit de periode 1966-1976. Successen, intriges en onthullingen. Mooier en treffender kon de titel van het boek van Menno de Galan niet zijn. In het begin van de jaren ‘70 was Ajax ontegenzeggelijk de trots van de hele wereld. Vol bewondering en zich in vele superlatieven uitend keek de hele voetbalwereld op alle continenten naar het Ajax van Cruijff, Keizer en al die andere grootheden. Het onverslaanbare Mokumse ensemble, holde van Nederlandse titel naar Europacuptriomf en zelfs de Wereldbeker kwam in bezit van de Amsterdammers. Ajax speelde verrassend en modern voetbal. De club won uit en thuis alle wedstrijden dat men sprak van het totaalvoetbal, men sprak van een revolutionair moderne voetbalmachine. Wim Suurbier en Ruud Krol waren opkomende vleugelverdedigers - wat geheel nieuw was in die tijd. Samen met de centrale verdediger, eerst Vasovic, later Blankenburg, schoven ze met balbezit door naar het middenveld. Iedereen van die generatie dreunt nu nog foutloos de opstelling op. Stuy, Suurbier, Vasovic (Blankenburg), Hulshoff, Krol, Haan, Neeskens, Muhren, Swart (Rep), Cruijff en Keizer.

Het boek is te bestellen via Bol.com en de overige grotere boekwinkels. Het ISBN-nummer is 9035127854, de uitgever is Prometheus BV Vassallucci. Als echte Ajacied met interesse in het roemruchte verleden van onze club mag dit boek absoluut niet ontbreken in de boekenkast.

Volgende maand op ‘De Goeie Ouwe Tijd.nl’

In April 1981 zal hoogstwaarschijnlijk het succes van Ajax in het lopende seizoen bekend worden. Topduels tegen PSV (beker) en AZ’67 (competitie) kunnen het seizoen maken of breken. Het duel tegen AZ’67 is met name een prestigeduel, aangezien de Alkmaarders het landskampioenschap niet meer kunnen ontgaan. Ook wordt er uitsluitsel verwacht over onze nieuwe hoofdtrainer. Tomislav Ivic en Kurt Linder maken de grootste kans om de deze maand opgestapte Leo Beenhakker op te volgen, en met Ajax een nieuwe koers te gaan varen. Niet iedereen blijkt even gelukkig te zijn met de nieuwe technische staf…

Eén van onze jongste talenten blikt met ons terug op zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax. Samen met Wim Kieft werd Frank Rijkaard in augustus 1980 bij de A-selectie gehaald. Niet zonder succes. Frank staat uitgebreid stil bij zijn razendsnelle ontwikkeling in de Watergraafsmeer. In een uitgebreid portret kijken we verder terug op het vijftigjarige jubileum van Ajax. Ook in April 1981 kan iedereen weer optimaal genieten van de vele geluids- en videofragmenten van een Ajax op weg naar eerherstel in seizoen 1980/1981.

Nieuwsbrief

De eerstvolgende nieuwsbrief zal verschijnen op zaterdag 1 april a.s.

*** Stuur deze nieuwsbrief door naar alle Ajax-vrienden;
daar doet je zowel ons als hen een plezier mee…***

Wij wensen iedereen veel plezier toe bij een nieuwe maand in het seizoen 1980/1981….

Ajax-groeten,

Redactie Ajax-homepage ‘De Goeie Ouwe Tijd.nl'
_________________________________________________________________________________
URL: Ajax-homepage ‘De Goeie Ouwe Tijd.nl’ is te bezoeken op www.degoeieouwetijd.nl en wordt op de eerste dag van elke nieuwe maand ververst. Elke maand kijken we terug op het Ajax van dezelfde maand exact 25 jaar geleden….

Email: De redactie is te bereiken via emailadres: info@degoeieouwetijd.nl. Wij streven ernaar om alle email zo snel mogelijk te beantwoorden.

Opzeggen nieuwsbrief: Indien je voortaan deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je een mailtje sturen naar info@degoeieouwetijd.nl met als onderwerp: afmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief: Indien je deze nieuwsbrief niet direct van ons hebt ontvangen, maar van een vriend, familielid of collega en je de nieuwsbrief voortaan direct van ons toegezonden zou willen krijgen, dan kun je je hiervoor bij ons aanmelden. Stuur in dat geval een mailtje naar info@degoeieouwetijd.nl met als onderwerp: aanmelden nieuwsbrief; vanaf de eerstvolgende maand zullen we dan onze nieuwsbrief ook naar jou versturen.

<<< Terug naar startpagina