Donderdag 6 oktober 2011

Lucky Ajax - PTI/ Spieren voor Spieren 6-1 (3-0)
Sportpark De Toekomst, Amsterdam, 20.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie en Jacques Kattenburg

Met het intreden van de herfst in Nederland is ook het Lucky Ajax-seizoen in 2011 afgesloten. De laatste wedstrijd werd gespeeld op De Toekomst, tegen een Allstar-team van het bedrijf PTI en Spieren voor Spieren. Eind maart jl werd Lucky Ajax als veilingitem aangeboden tijdens het Spieren voor Spieren Gala. Het bedrijf PTI bood EUR 9000,- en hiermee was een wedstrijd tegen Lucky Ajax een feit. Contactpersoon Jan Posma had de voorbije weken nauw contact met Sjaak Swart en had voor ongeveer 150 genodigden een geweldige programma in elkaar gedraaid.

Vóórdat de bal ging rollen genoten alle genodigden in de kantine van De Toekomst van een maaltijd. Vervolgens sprak Jan Posma iedereen toe en roemde nogmaals de Goede Doel-activiteiten van Spieren voor Spieren, dat deze avond ook ruimschoots vertegenwoordigd was onder de rook van de Amsterdam Arena.

Inmiddels had de schemering plaatsgemaakt voor donker weer en deden de lichtmasten hun ding rondom het kunstgrasveld. Vanaf ongeveer half acht waren de spelers van het Allstarteam op het veld te vinden in verband met de warming up. Tevens werden er teamfoto’s gemaakt. Even later verschenen de spelers van Lucky Ajax op het veld. Vandaag weer mooie namen bij de Amsterdammers, zoals Frank en Ronald de Boer, Bryan Roy, Rob Witschge, Glenn Helder, Dick Schoenaker en Sjaak Swart, die net als de laatste wedstrijd in Harmelen zou plaatsnemen op de bank.

Nog vóór het geplande aanvangstijdstip van acht uur ging de bal rollen. Eerst werd er nog een gezamenlijke elftalfoto van beide teams gemaakt. Daarna floot scheidsrechter Bep Thomas voor de eerste balomwentelingen. Natuurlijk was Lucky Ajax het betere team. Echter, ondanks het veelvuldige balbezit wist Lucky Ajax lange tijd niet te scoren. Eerst wilde onze spelers het ‘te mooi’ doen, toen men iets meer gas ging geven zat alles tegen en wilde de bal er niet in. Mede hierdoor bleven de uitvallen van PTI erg gevaarlijk. Lucky Ajax speelde met veel spelers vóór de bal, dus bij balverlies moest er snel omgeschakeld worden.

Na bijna een half uur spelen kwam Lucky Ajax op stoom. Terwijl Sjaak Swart vanuit de dug-out bijkans cynisch werd in afwachting van een doelpunt, was het John Bosman die een keertje niet de combinatie door het drukke centrum opzocht, maar een afgevallen bal in de rebound vanaf 40 meter om PTI-keeper John de Lange te schieten: 1-0 voor Lucky Ajax. Dit was het begin van een vruchtbare periode voor Lucky Ajax. Binnen vijf minuten werd de score opgevoerd tot 3-0. Eerst bediende Rob Witschge Glenn Helder in het centrum van de aanval: 2-0. Meteen na de aftrap van PTI scoorde John Bosman het derde doelpunt van de avond. Ondertussen was het gaan regenen in Amsterdam, zodat de vele PTI-paraplu’s zichtbaar waren rondom het veld. Vervelender werd het, toen de regen na enkele minuten veranderde in grote hagelstenen.

Na een korte pauze werd er snel doorgespeeld. Lucky Ajax begon de tweede helft zoals het de eerste helft gestopt was: met veel goals in korte tijd. Er waren twee minuten gespeeld waarin Frank de Boer en Kenneth Perez de stand opvoerde van 3-0 naar 5-0. Doordat het een open wedstrijd was en bleef, kreeg ook het Allstar-team voldoende kansen op een eretreffer. Helaas gooide het weer na vijf minuten in de tweede helft roet in het eten. Een enorme lichtflits en een halve seconde later een keiharde knal bracht aardig wat schrik op en rondom het veld. Onweer! Iedereen vluchtte naar de kleedkamers. Er werd even gewacht wat het weer ging doen. Na tien minuten werd de wedstrijd toch hervat. In de 13 minuten na de onderbreking werd er nog tweemaal gescoord. Frank de Boer krulde een schitterende vrije trap in de kruising van het PTI-doel. Kort voordat onweersbuien definitief een vervolg van de wedstrijd in de weg zat, wist Roelant Lotens de eer voor het Allstar team te redden. Op randje buitenspel konden vier spelers van de gasten op keeper Ron Dijkstra afgaan, waarbij Lotens de gelukkig was door tegen (Lucky) Ajax in Amsterdam te scoren. Grote vreugde bij de spelers en genodigden op de tribune, de eer was gered.

Met een nieuwe onweersbui was de wedstrijd meteen ten einde. Bep Thomas floot de wedstrijd meteen af. Desondanks waren er tevreden gezichten bij alle spelers na afloop van de wedstrijd. In de kantine kon iedereen (droog) genieten van geweldige muziek en een hapje en drankje, en kreeg iedereen een aantal PTI-producten mee zoals een paraplu en jas. Wij willen de gasten van PTI, met in het bijzonder Jan Posma, hartelijk danken voor de prettige samenwerking en goede organisatie. Deze wedstrijd was een waardige afsluiting van 2011 voor Lucky Ajax.

Verzorger Arjen de Haan wacht op z'n spelers

Dick Schoenaker en Sjaak Swart in de dug-out

De wedstrijd kan bijna beginnen

Vandaag het debuut van Kenneth Perez bij Lucky Ajax

De spelers verzamelen zich voor de elftalfoto

Lucky Ajax met het Allstarteam van PTI en Spieren voor Spieren

De cheque van 1000 euro voor Spieren voor Spieren werd uitgereikt door Frank en Ronald de Boer

Frank de Boer en Jan Posma met het ingelijste shirt van PTI voor Spieren voor Spieren

In de dug-out van Lucky Ajax onder meer Sjaak Swart en Yannis Anastasiou

De begeleiding en reserves van het Allstarteam

Glenn Helder, Yannis Anastasiou en scheidsrechter Bep Thomas in de regen

Overleg tussen de spelers van PTI

Veel regen na aanvang van de wedstrijd

Dean Gorré in de regen

Op de bank wordt lang gewacht op het eerste doelpunt

Rob Witschge

Bryan Roy

Rob Witschge

Na 18 minuten spelen wordt er flink gewisseld bij PTI

Frank de Boer

Glenn Helder mist een kans

John de Lange ziet de lob van John Bosman in het doel verdwijnen: 1-0

Langs de zijlijn leeft iedereen van PTI mee

Kopbal John Bosman

Glenn Helder

Bosman en Helder vieren een doelpunt

Nog méér regen

Danny Muller

Frank de Boer

John van Lange wordt belaagd door Frank de Boer (4)

Frank de Boer

Bryan Roy

Yannis Anastasiou

Aanval Lucky Ajax in de tweede helft

In de gang wachten totdat het onweer voorbij is

Aftrap bij de hervatting van de wedstrijd

De tackle van Rob Witschge wordt ontweken door de aanvaller van PTI

Laatste aanval van de wedstrijd: PTI zet de bal voor...

....en wordt het doel in geschoten door Roelant Lotens

De eer is gered voor het Allstarteam

Na afloop worden er jassen en paraplu's uitgereikt namens PTI

Alles in het teken van Spieren voor Spieren

******

Scoreverloop: 26. John Bosman 1-0, 30. Glenn Helder 2-0, 31. John Bosman 3-0, 36. Frank de Boer 4-0, 37. Kenneth Perez 5-0, 43. Frank de Boer 6-0, 47. Roelant Lotens 6-1

Scheidsrechter: Bep Thomas

Assistent-scheidsrechters:

Toeschouwers: ca 150

Lucky Ajax:

1. Ron Dijkstra, 2. Dick Schoenaker, 3. Rob Witschge, 4. Frank de Boer, 5. Danny Muller, 6. Dean Gorré, 7. Glenn Helder, 8. Ronald de Boer, 9. John Bosman, 10. Kenneth Perez, 11. Bryan Roy

Reserve: 15. Yannis Anastasiou

Trainer: Sjaak Swart
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Arjen de Haan

PTI/ Spieren voor Spieren Allstars

John de Lange, Sander Elshof, Rob Bergers, Mike van Ingen, René Martina, Rob Zoet, Frank vd Putten, Philippe Esch, Peter Zwetsloot, Anton Wiggers, Raymond van de Laar

Reserves: Alexander Nonnekes, Joost Wijnhoud, Roelant Lotens, Hans D’Holossy, Rob Jaap Martens, Jasper Hunting, Bram van de Voorden, Alex de Joode, Jan Posma, Zev Posma, Marc Jansen, Hans Bod

Coahces: Raymond van Stappershoef en Cees van de Voorden
Teammanager: Luc Posma

<<< Terug naar Speelschema 2011