Maandag 8 mei

Golfdag Lucky Ajax in Abcoude

Tekst en foto's: Roy Jadi

Voor het eerst was De Goeie Ouwe Tijd.nl present op de jaarlijkse golfdag van Lucky Ajax. Op vrijdag ontving het bestuur plotseling een telefoontje van Theo de Groot, voorzitter van Lucky Ajax, waarin wij werden uitgenodigd om ook op deze speciale dag aanwezig te zijn. Uiteraard waren wij zeer vereerd dat wij op dit, zo besloten feestje, erbij mochten zijn. Rekening houden met alle files vertrok ik ruim op tijd richting Abcoude waar ik natuurlijk veel te vroeg aankwam. Na het rijden van een aantal rondjes en het nuttigen van een kop koffie bij de plaatselijke Mac Donalds arriveerde ik iets na half negen bij bij het clubhuis ‘Houten Vier’ van Golfvereniging ‘Olympus’. Ik was niet de eerste, en werd opgewacht door Theo de Groot zelf en Ad Waldeck die van 1947 tot 1953 in het eerste elftal van Ajax speelde.

Locatie is Golfbaan De Hoge Dijk te Abcoude

Ad Waldeck en Theo de Groot ontvangen alle genodigden

De prijzen stonden aan het begin van de dag al klaar

Thijs Lindeman, Theo de Groot, Klaas Nuninga, Dick Schoenaker en Maarten Fontein bekijken de indeling

Algemeen Directeur Maarten Fontein (links) en Klaas Kuninga

Thijs Lindeman, Sjaak Swart en Henk Groot (v.l.n.r.)

Volgens planning begon het eigenlijke golfen om half 10. In de tussentijd was er gezorgd voor koffie, thee en Ajax-gebak, ongetwijfeld mede ingegeven door de spectaculaire bekerwinst van Ajax die vandaag nog het gesprek van de dag was bij de aanwezigen. De leden van Lucky Ajax druppelden binnen. Niet alleen voor de leden, maar ook voor mij was het een feest der herkenning. Kenden we elkaar niet van de wedstrijden van Lucky Ajax, dan was het wel van een afgenomen interview, of waren zij op zijn minst bekend met De Goeie Ouwe Tijd.nl.

In de ochtend werd de groep in tweeën gedeeld. Enerszijds was er de groep die al jaren golfde, hierin zaten onder anderen de sterspelers Klaas Nuninga, John van den Brom en Theo de Groot. Anderszijds was er de groep die hier wat minder ervaren in was… Uiteraard zat ik in deze groep. Samen met mensen als Wim Anderiesen, Piet van der Kuil en Jan van Dregt begaven wij ons richting driving range en stapten wij de wereld binnen van handicaps, putters, sw’s en tee’s, kortom, de wereld die ‘golf’ heet. Nadat eerst de docenten hadden uitgelegd hoe simpel het eigenlijk was om ballen bijna 200 meter recht voor je uit te slaan mochten wij het zelf proberen. Het bleek niet mee te vallen. Waar een minuut geleden de ballen nog mooi recht door de lucht zweefden, kwam Henk Elzer, naast mij, vaak niet verder dan 30 meter, terwijl ik blij mocht zijn dat er tussen Jan van Dregt en ondergetekende een muurtje stond…. Ook ikzelf kwam erachter dat het niet zo gemakkelijk was als het leek, hoewel een enkele bal toch de 100 meter haalde. Het bleef helaas wel bij een ‘enkele’ bal.

Na het ‘driven’ mochten we gaan ‘putten’. Dit was een stuk minder zwaar, maar daarom niet minder moeilijk. Op twee meter afstand de bal in een putje mikken met ziet er wederom doodsimpel uit maar is het niet! Zeker niet wanneer je, zoals de meeste aanwezigen, zelden of nooit golft! Met wisselend succes, maar met enorm veel plezier werd dit ochtendprogramma afgerond, en begaven we ons terug naar het clubhuis voor de lunch.

De eerste golfactiviteiten vinden plaats

Loek den Edel en Piet van der Kuil

Ton Pronk (links) kon zijn scoutingswerkzaamheden vandaag vergeten en nu ook zelf in actie komen

Wim Anderiesen

Jan van Dregt

Loek den Edel

Cor Geelhuizen

 

Ger van Mourik

Piet van der Kuil

Ton Pronk

 

 

Ad Waldeck

Rob Been sr

Gebroederlijk staan alle Ajax-vrienden uit de goeie ouwe tijd met elkaar op de foto

In de rij voor een hapje en een drankje, met onder meer Wolther Kooistra, Piet van der Kuil en Sjaak Swart

Piet Schrijvers (rechts) geniet van een sigaartje, terwijl voor Maarten Fontein de zaken gewoon doorgaan.

Peter van der Hengst en Sonny Silooy

De heren genoten heerlijk in het zonnetje

Simon Tahamata, Cor Geelhuizen en Gerard Holsheimer

Een buffet met broodjes was voor ons bereid, terwijl er ook nog kroketten werden binnengebracht. Inmiddels kon iedereen kijken hoe hij was ingedeeld voor het middagprogramma. In het middagprogramma speelde iedereen 9 holes in een groepje van drie of vier. Hieronder bevonden zich dan tenminste 1 of 2 personen met het GolfVaardigheidsBewijs, of zoals de professionals zeggen: een GVB. De Goeie Ouwe Tijd.nl was ingedeeld bij Gerard Holsheimer, Simon Tahamata en Cor Geelhuizen. De wedstrijd werd gespeeld volgens het overbekende ‘best ball principe’. Om 13:10 begon onze groep aan de eerste hole. Simon kon het niet aanzien dat Cor Geelhuizen met een zware tas met golfclubs op zijn rug moest sjouwen terwijl hijzelf een tas op wieltjes had. Hij bood meteen aan om te ruilen, maar Cor moest daar niets van weten. Simon bleef echter aandringen en zo ongeveer bij de derde hole stemde Cor toch maar in met de ruil. Ondertussen was al duidelijk geworden waarom Gerard en Simon een GVB hadden en Cor Geelhuizen en De Goeie Ouwe Tijd.nl nog niet…… Het mocht gelukkig de pret niet drukken! Alle begin is moeilijk, bovendien liepen we in een heerlijk zonnetje over de baan! In ruim twee uur voltooiden we, achtervolgd door de groep van Jan van Dregt, voorafgegaan door de groep van John van den Brom de negen holes, waarna we allen, inmiddels zeer dorstig terug gingen naar het clubhuis, waar de eersten alweer op het terras, met een drankje aan het genieten waren van de zon.

Rond vijf uur verlieten we het terras en gingen we naar binnen waar het diner geserveerd werd. Dit gebeurde niet voordat voorzitter Theo de Groot, samen met Klaas Nuninga de prijsuitreiking had gedaan! De belangrijkste prijzen waren voor John van den Brom, als beste individuele speler en voor de groep Dick Schoenaker, Sonny Silooy. Johan Neeskens en Ger van Mourik als beste team. Na het zilver en brons waren er ook nog prijzen voor de ‘Neary’, de ‘Longest Drive’ en de meest getalenteerde speler bij de driving range en het putten. Deze laatste eer was weggelegd voor Wim Anderiesen. Nadat Klaas Nuninga en Ger van Mourik in een korte speech ook hun liefde voor Ajax en Lucky Ajax niet onder stoelen of banken hadden gestoken kon iedereen genieten van het drie gangen diner. In een gezellige sfeer genoten we verrukkelijke visschotels. Uiteraard was Ajax het belangrijkste gespreksonderwerp aan tafel, zowel het heden, verleden als de toekomst van Ajax passeerden de revue. Tegen acht uur verlieten de meesten het clubgebouw na een lange maar zeer geslaagde dag!

Wim Meutstege (links) haalt herinneringen op aan Ajax

John van den Brom en Maarten Fontein

De 'oudgedienden' van (Lucky) Ajax genieten van een drankje en het mooie voorjaarsweer

Ger van Mourik, Sonny Silooy, Johan Neesken en Dick Schoenaker

Henk Groot, Loek den Edel, Piet van der Kuil en Theo de Groot

Het team van Wim Meutstege en Thijs Lindeman toont trots hun trofee

THeo de Groot zet Gerard Holsheimer in het zonnetje

Aandachtig volgen alle aanwezigen de prijsuitreiking

Klaas Nuninga verzorgde samen met Theo de Groot de prijsuitreiking

Het diner zag er zeer smakelijk uit...

Johan Neeskens en Ad Waldeck

De Goeie Ouwe Tijd.nl bedankt heel Lucky Ajax voor de gezelligheid en voor de uitnodiging om bij deze dag aanwezig te zijn. In het bijzonder gaat onze dank uit naar Theo de Groot die persoonlijk contact met ons heeft gezocht voor deze dag. Wij hebben genoten van deze dag en het stimuleert ons alleen maar om ons met nog meer enthousiasme te storten op onze activiteiten.

<<< Terug naar Speelschema 2006