Rohda Raalte - Lucky Ajax 0-7 (0-2)

Sportpark 'Tijenraan'

Raalte, 13.30 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

De derde wedstrijd na de zomervakantie werd meteen de laatste wedstrijd van 2019. Vandaag ging Lucky Ajax op bezoek in Overijssel om het 90-jarig jubileum van Rohda Raalte op te luisteren. De club vierde haar jubileum groots en had veel activiteiten rondom de wedstrijd tegen Lucky Ajax heen gepland. Echter, doordat de wedstrijd van Ajax 1 tegen Heerenveen ook werd verschoven in datum èn tijdstip, moest deze wedstrijd een beetje 'meebewegen'. Aldus geschiedde op met prima voetbalweer werd de reis vanuit Amsterdam gemaakt. Vanaf ca 12 uur werden alle genodigden bij de club ontvangen met een broodje en iets te drinken. Het was al snel erg gezellig op sportpark 'Tijenraan', waar men bezig is met enkele veranderingen/ verbouwingen. Mede door een file op de A1 bij Amersfoort kwamen niet alle Ajacieden vroegtijdig aan in Raalte. Uiteindelijk zou Derk Boerrigter pas aan het begin van de eerste helft arriveren, terwijl Tarik Oulida zelfs van het wedstrijdformulier gehaald kon worden. Hij zou niet aanwezig zijn in Raalte.

Organisatoren Marcel te Wierik en Gerard Marsman keken tevreden toe toen de wedstrijd, na de gebruikelijke fotosessies, stipt om half 2 begon. Rohda Raalte had een team samengesteld uit twee spelers uit alle seniorenelftallen. Een ideaal gelegenheidsteam om tegen Lucky Ajax te spelen!

In de openingsfase ging het spel op en neer, maar bleven doelpunten nog uit. Voorin waren Adham Idrissi en Dennis Gerritsen wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend. Aan de andere kant had gelegenheidsdoelman Patrick Thomassen relatief weinig te doen. Vanuit de dug-out zagen Leider Werner Schaaphok, verzorger Peter Drenth en wisselspeler Derk Boerrigter toe hoe de wedstrijd pakweg 10 minuten vóór de rust toch in beweging kwam. Dennis Gerritsen en Adham Idrissi, de laatste na een fraaie combinatie met Brutil Hosé, zorgden ervoor dat Lucky Ajax met een 2-0 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft kwam Derk Boerrigter in de ploeg voor Sjaak Swart, die zodoende tijdig kon afreizen naar de Johan Cruijff Arena. Sterker nog, Lucky Ajax zou zelfs met een 12e man in actie komen. Luca Grop, zoon van de sponsor van deze wedstrijd, mocht een kwartiertje meedoen met de Ajax-sterren. Terwijl Adham Idrissi en Kevin Bobson de score verdubbelden, miste de jonge Grop jammerlijk een grote kans. Opgetild door Simon Tahamata verliet de jongeling het veld en bekeek het restant van de wedstrijd vanuit de dug-out.

Het publiek in Raalte genoot met volle teugen toen het Lucky Ajax verder zag uitlopen via Kevin Bobson, Simon Tahamata en Derk Boerrigter. Naarmate de wedstrijd eindigde gaf organisator Marcel te Wierik nog gekscherend aan dat een eretreffer van Rohda ook in hun draaiboek stond. Met een tevreden gevoel en een 0-7-eindscore sloten spelers en toeschouwers deze wedstrijd af.

Op het veld ontfermden de liefhebbers zich om met hun helden op de foto te gaan. Kiki Musampa en Simon Tahamata meldden zich kort na de wedstrijd op veld 3, waar zij twee koeien mochten loslaten in het kader van de koeschijterij van de organiserende vereniging. Goed gemutst en zonder files keerden de spelers na de wedstrijd weer huiswaarts, beseffend dat ze pas weer in actie komen bij Lucky Ajax in het voorjaar van 2020...

Scoreverloop: 23. Dennis Gerritsen 0-1, 28. Adham Idrissi 0-2 (combi met Brutil Hosé), 47. Adham Idrissi 0-3, 52. Kevin Bobson 0-4, 60. Kevin Bobson 0-5, 62. Derk Boerrigter 0-6, 64. Simon Tahamata 0-7

Scheidsrechter: Edwin Jonkman

Assistent-scheidsrechters: Marc Aarnink en Hans Essink

Toeschouwers: ca 700

Rohda Raalte

Eerste helft:

Marc Essink, Nico Bosman, Marc Heethaar, Luuk Fuselier, Jarno Huisman, Peter Marissink, Dirk jan KLV, Jan van Duuren, Stijn van het Erve, Martijn Dadema, Sven Vree

Reserves: Devin Goedkoop, Jelle van Rossum

Tweede helft: Bart Oostijen, Wouter 't Zijthof, Harold Koopman, Pette Koerhuis, Hielke Put, Jesper Harmens, Jim Lankreyer, Siem Bakker, Edwin Nijboer, Jesse Kruiper, Erik Reimert

Reserves: Luc Wichink Kruit, Luc Woltman