Zaterdag 1 juli 2023

Sportpark Schellinkhout

vv Schellinkhout - Lucky Ajax 1-8 (0-3)

Schellinkhout, 15.30 uur

vv Schellinkhout viert in 2023 haar 90-jarig jubileum. In verband met nieuwbouwwoningen zal het voetbalveld binnenkort verdwijnen. Als afscheidswedstrijd van deze locatie werd met een gelegenheidsteam een wedstrijd tegen Lucky Ajax gespeeld.

Bij aankomst in Schellinkhout leken de weergoden ons niet gunstig gezind want met een West Fries windje en wat regen werden er door het publiek al snel wat paraplu's voor de dag getoverd. Echter na een lekkere bak koffie klaarde het al snel op en begon Sjaak Swart te werken aan de opstelling van vandaag. Brutil Hose en Evander Sno waren helaas toch verhinderd maar met Kiki Musampa als vervanger werd er een mooie opstelling gemaakt. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Struwe werd duidelijk dat de mannen van Schellinkhout een waardige afscheidswedstrijd wilden spelen want er werd goed gecombineerd en daar had Lucky Ajax even moeite mee. Echter na zestien minuten kwam de 0-1 op het scorebord en het was natuurlijk Dennis Gerritsen die zijn doelpuntje weer wist mee te pakken. Met Sjaak Swart als dirigent op het middenveld kreeg Lucky Ajax aardig wat kansen om de score uit te breiden maar de achterste linie van Schellinkhout bleef zich kranig weren. Echter na een mooie combinatie tussen Kiki Musampa en Ismaïl Aisatti was het laatstgenoemde die de 0-2 wist te scoren. Vlak voor rust maakte Kiki Musampa er 0-3 van en konden we toch redelijk tevreden gaan rusten. In de rust bracht Sjaak Swart wat wijzigingen aan en waar hij zelf plaats nam op de bank was het Atilla Yildirim die vuur bracht in het spel van Lucky Ajax. Yildirim liet er geen gras over groeien en met twee snelle treffers werd het 0-5. Toch was het opletten geblazen want zo af en toe kwam Schellinkhout er gevaarlijk uit maar de weggeven ruimte werd door Ismaïl Aisatti goed benut. 0-6. Na een paar reddingen van onze doelman Bertram de Langen moesten we, tot ergernis van Sjaak Swart, toch een tegentreffer incasseren. Rick van der Woude wist de 1-6 te scoren en dat leverde hem een luid applaus op van de aanwezige toeschouwers. Nadat Schellinkhout weer iets geloof kreeg was het Atilla Yildirim die met een kopbal de 1-7 wist te scoren. Met 35 minuten op de klok leek scheidsrechter Struwe voor het eindsignaal te fluiten maar wees uiteindelijk naar de stip na een overtreding op Simon Tahamata. Onze aanvoerder eiste zelf de bal op en schoot de gegeven strafschop beheerst binnen. Nadat het eindsignaal was gegeven stroomde het publiek het veld op om een handtekening of foto te krijgen met de spelers. Sjaak Swart werd nog even in het zonnetje gezet want aangezien hij aankomende week zijn 85ste verjaardag mag vieren kreeg hij van de aanvoerder van Schellinkhout een bos bloemen en  wat cadeaus. Nadat het publiek zich met wat alcoholische versnaperingen ging voorbereiden op de feestavond werd er voor Lucky Ajax een heerlijk buffet klaargezet. Iedereen liet het zich goed smaken en waar het voor Schellinkhout de laatste wedstijd was op het sportpark was het ook voor Lucky Ajax de laatste wedstijd van dit seizoen. 

 

Scoreverloop: 16. Dennis Gerritsen 0-1, 23. Ismaïl Aisatti 0-2, 31. Kiki Musampa 0-3, 41. Atilla Yildirim 0-4, 46. Atilla Yildirim 0-5, 53. Ismaïl Aisatti 0-6, 59. Rick van der Woude 1-6, 64. Atilla Yildirim 1-7, 70. Simon Tahamata 1-8 (pen)

Scheidsrechter: Bob Struwe

Assistent-scheidsrechters: Jaap Groeneveld en Wouter Terpstra

vv Schellinkhout

1. Bram Horjus, 3. Gijs Kramer, 4. Melchior Wiekenkamp, 5. Erik-Jan van de Bovenkamp, 6. Bas Kieft, 7. Carlo Dop, 8. Jan Vriend, 9. Wim-Jan Visser, 10. Arne Lindeman, 11. Naut Dierikx, 12. Bart Teuling, 13. Marcel Gorter, 14. Elian Koster, 31. Twan Dekker, 34. Joseph Appel, 38. Rombout Sanou, 69. Rick van der Woude, 79. Marcel Entius

Lucky Ajax

1. Bertram de Langen, 2. Arno Splinter, 3. Olaf Lindenbergh, 4. Jerold Promes, 5. Milano Koenders, 6. Ismaïl Aisatti, 7. Kiki Musampa, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Derk Boerrigter

Reserves: Kevin Bobson, Atilla Yildirim, Randy Rustenberg

Leider: Peter van der Hengst
Verzorger: Peter Drenth