Vrijdag 31 maart 2023

vv WDS - Lucky Ajax 2-5 (1-2)

Driebruggen 18:00 uur

vv WDS uit Driebruggen vierde op 2 april 2023 haar 75-jarig jubileum en had als afsluiter van een heuse feestweek een wedstrijd tegen Lucky Ajax geboekt. De organiserende vereniging speelde met een mixteam tussen oud eerste elftalspelers en veteranen.

Op de valreep van maart speelde Lucky Ajax haar eerste van (op dit moment slechts) drie wedstrijden in 2023. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind, want zware windstoten werden vergezeld van flinke regenbuien.

Alle files van de vrijdagmiddag trotserend kwamen de spelers van Lucky Ajax rond de klok van 17.00 uur aan in de kantine van WDS in Driebruggen, waar men een grote feesttent had neergezet tussen de kantine en het hoofdveld. Vandaag was de meest opvallende naam die van Ismaïl Aisatti, die zijn debuut zou maken bij het team der oud-Ajacieden.

Na de ontvangst met een broodje ham of kaas in de kantine verplaatste het Lucky Ajax-gezelschap zich naar de kleedkamer. Vandaag debuteerde Peter van der Hengst als leider van Lucky Ajax, als vervanger van Werner Schaaphok. Opvallende aanwezige bij Lucky Ajax was ook John Bosman. De 58-jarige spits verving de afwezige Dennis Gerritsen.

Gezien het regenachtige weer begonnen de spelers pas na half 6 aan de warming-up, maar waren wel op tijd opgewarmd om luttele minuten vóór 18.00 uur met arbiter Roelof Luinge het veld op te lopen voor de aftrap.

Het veld van WDS was geteisterd door het slechte weer, maar dat had geen invloed op de wedstrijd. Beide teams begonnen enthousiast en sportief aan het duel. Na 10 minuten spelen gaf Simon Tahamata een voorzet, waaruit Derk Boerrigter met het hoofd voor de eerste treffer zorgde: 0-1.

Terwijl menigeen in het publiek worstelde met zijn of haar paraplu, probeerde WDS terug in de wedstrijd te komen. De grootste kans kreeg het in de 24e minuut toen het een strafschop mocht nemen. Echter, goalie Stan Bijl wist de bal knap te keren, zodat Lucky Ajax op dat moment op voorsprong bleef. Het vervolg was een hoekschop van WDS waaruit Bjorn Stalvord alsnog de gelijkmaker wist te scoren: 1-1.

Lucky Ajax zette weer aan en combineerde lustig op weg naar het doel van WDS. Een aanval via links werd uiteindelijk verzilverd door Evander Sno. Lucky Ajax stond weer op voorsprong; 1-2.

In de tweede helft kwam Ismaïl Aisatti binnen de lijnen en nam Sjaak Swart plaats op de bank naast leider Peter van der Hengst en verzorger Peter Drenth.

Al vroeg in het tweede bedrijf wist Lucky Ajax de score uit te breiden. Wederom Evander Sno zorgde voor het derde Amsterdamse doelpunt. Mathijs de Hoog kreeg het thuispubliek langs de lijn weer op de fictieve banken door 5 minuten later de aansluitingstreffer te maken: 2-3.

in het laatste kwartier liep Lucky Ajax alsnog verder weg en stelde de zege veilig. Brutil Hosé (uit een strafschop) en debutant Ismaïl Aisatti zorgden voor de 5-2 overwinning in Driebruggen.

Na afloop genoten we in de kantine van WDS nog van een heerlijk buffet en konden met z'n allen nakletsen en terugkijken op een geslaagde en sportieve voetbalwedstrijd op bezoek bij het jubilerende WDS.

 

Scoreverloop: 10. Derk Boerrigter 0-1, 25. Bjorn Stalvord 1-1, 27. Evander Sno 1-2, 40. Evander Sno 1-3, 45. Mathijs de Hoog 2-3, 53. Brutil Hosé (pen) 2-4, 68. Ismaïl Aisatti 2-5

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Assistent-scheidsrechters: Jan de Bakker, Johan van Eijk, Hans Steenbergen en Ronny van Beek

WDS

Jos Lodder, Bjorn Stalvord, Leendert Boerefijn, Jan Boerefijn, Eric Cromwijk, Lourens Uiterwijk, Kaneshka Burhan, Mathijs de Hoog, Danny Magielse, Edwin Gerritsen, Gerrit de Koning jr., Ramon de Koning, Rob de Koning, Robert Ruizendaal, Rick Wils, Henk van den Berg, Tom van der Wind, Albert de Boer, Gert-Jan Hoogendoorn, Ferry Andringa, Ivo Lemkes, Paul Kasius, Mark Venhuis

Trainers: Rob Romijn, Brian Roquas, Jan Willem Koorevaar

Leiders: Hans Postma, Rob Kastelein

Verzorger: Gerard Gerritsen

Materiaalman: Cock van Vliet

Lucky Ajax

1. Stan Bijl , 2. Randy Rustenberg , 3. Olaf Lindenberg, 4. Jerold Promes, 5. Milano Koenders, 6. Evander Sno, 7. Michael Krohn-Dehli, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Derk Boerrigter

Reserves: 15. Brutil Hosé, 16. Ismaïl Aisatti, 17. Kevin Bobson, 18. Arno Splinter

Leider: Peter van der Hengst

Verzorger: Peter Drenth