Zaterdag 10 juni 2017

Apollo'69 - Lucky Ajax 2-6 (0-3)
Sportpark De Zuudoek, 's Gravenpolder, 16.00 uur

Foto's: Marjolein Bolleman

Niet de uitslag, maar wel de tegenstander heeft het jubileumfeest van de vijftigjarige voetbalvereniging Apollo'69 uit 's-Gravenpolder extra kleur gegeven. Het eerste elftal van de club speelde zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lucky Ajax, het team van oud-profspelers. Onder meer Sjaak Swart, Angelos Charisteas, Simon Tahamata en Kiki Musampa betraden het veld. Laatstgenoemde liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. Hij kroonde zich tot man van de wedstrijd met twee doelpunten in de eerste helft.

Pas in de tweede helft konden Justin Schaalie en Pascal Korsuize wat tegenin brengen, maar het was helaas onvoldoende om de in totaal zes tegendoelpunten weg te werken. Ondanks de 2-6 nederlaag was het voor de spelers en supporters van Apollo’69 toch een gedenkwaardige wedstrijd.

Scoreverloop: 10. Kiki Musampa 0-1, 29. Kiki Musampa 0-2, 35. Adham Idrissy 0-3, 45. Kiki Musampa 0-4, 56. Justin Schaalje 1-4, 61. Kiki Musampa 1-5, 65. Adham Idrissy 1-6, 70. Pascal Korsuize 2-6

Scheidsrechter: Dick Jol