Zaterdag 26 augustus 2006

JVV - Lucky Ajax 3-6 (0-5)
Jipsingboertange, 14.30 uur

Tekst: Hubert Splinter/ Foto's: Kees van Haastregt

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan speelde Lucky Ajax een wedstrijd tegen het eerste elftal van JVV te Jipsingboertange . We werden warm onthaald door het bestuur en organisatie van JVV. Bert van der Beel wist ons in korte tijd deel genoot te maken van alle ins en outs van deze 5e klasser. Slecht 3 elftallen bespelen de velden. In de knusse kantine ontmoeten wij ook Tante Sien, ruim 20 jaar was zij een vaste waarde in het spelershome van De Meer. In 1994 verruilde Tante Sien het knusse Muiden voor het Groningse dorp Selling, de gemeente waaronder Jipsingboertange onder valt. Op uitnodiging van Jan Wardenkamp was zij aanwezig als eregast. Jan verzorgde jarenlang de trainingskampen van Ajax in Groningen. Veel van de aanwezigen zijn met beide oudgedienden op de foto gegaan. JVV heeft in Jipsingboertange het mooiste scorebord van Nederland. Bij elke treffer verhangt Miss Jennifer Boelema eigen handig de bordjes…..

Om 14:30 precies blies scheidsrechter Jan Koers voor het begin van de wedstrijd. Lucky AJAX wist direct de tegenstander onder druk te zetten. In de 16 de minuut wist Osan Hoessein Sjaak Swart aan te spelen die van buiten de 16 meter de bal in de touwen joeg! 0–1. JVV leek overdonderd door dit mooie doelpunt en nog geen drie minuten later mocht keeper Bert Suk voor de tweede maal de bal uit het net halen. Osan Hoessein wist zich vrij te spelen en een mooie voorzet te geven, dit maal wist Dick Schoenaker het net te vinden. 0–2. Trainer Jacob Veld wisselde Henk Wortelboer en Dré van Roessel voor Jan de Roo en Andre Luken. Maar na 26 minuten wist Osan Hoessein zich wederom vrij te spelen en knalde de bal snoeihard in de rechterbovenhoek 0-3. Opnieuw wisselen bij JVV Bennie Russchen nam de plaats in van Jeroen Smit, en kon JVV gaan proberen wat meer druk op Lucky Ajax te zetten. In de 37 e minuut wist Dick Schoenaker opnieuw te scoren! 0–4. Bij vlagen kon JVV wat terug doen maar de mooie reddingen van Dennis Nederlof voorkwamen een tegendoelpunt. Vlak voor de rust wist Osan Hoessein wederom het net te vinden. Na een lange trap van eigen helft wist hij zonder moeite het doel te vinden. Rusten met een 0-5 voorsprong.

De tweede helft werd aangevangen zonder Sjaak Swart, er waren nog meer verplichtingen. Henk de Gier was zijn vervanger. JVV bracht Thomas Zugran en Henk Vos in de ploeg. Lucky Ajax startte wat terughoudender en zorgde er zo voor dat JVV wat gevaarlijker kon worden. In de 7e minuut wist Rene Többen een voorzet van Jan Wortelboer in het doel te werken: 1–5. Nog geen 3 minuten later moest Dennis Nederlof gestrekt de hoek in om een tweede treffer van JVV te voorkomen. Simon Tahamata miste even later nog een mooie kans toen hij alleen voor de keeper kwam. In de 19 e minuut herhaalde deze situatie zich Simon Tahamata speelde nu echter af naar Osan Hoessein, die wel het doel wist te vinden: 2-6. Na de spelhervatting moest Dick Schoenaker geblesseerd het veld verlaten. De enige speler op het veld met schoenmaat 47 was op zijn voet gaan staan. Lucky Ajax moest verder met 10 man. Trainer Werner Schaaphok had geen wisselspelers meer… Lucky Ajax moest nog één tegentreffer incasseren na een mooi doelpunt van Joris Oolders. Gelukkig kon Lucky Ajax in de laatste minuten de 3–6 voorsprong behouden. Helaas hoefde Miss Jennifer nu ook het scorebord niet meer te veranderen…..

Scoreverloop: 16. Sjaak Swart 0-1, 19. Dick Schoenaker 0-2, 23. Oushaine Hoessein 0-3, 28. Dick Schoenaker 0-4, 33. Oushaine Hoessein 0-5, 42. René Töben 1-5, 55 Emile Bakker 2-5, 58. Oushaine Hoessein 2-6, 60 Joris Oolders 3-6

Scheidsrechter: Jan Koers

Assistent scheidsrechters: Jacob Hilverts, Willem Akker