Vrijdag 16 september 2005

Lucky Ter Leede - Lucky Ajax 1-4 (1-0)

Sassenheim, 18.30 uur

Verslag: Ron Claassen / Foto's: Mike Verhoef en Aad Verboom

Vandaag zijn we te gast bij Ter Leede in het kader van het 75-jarig jubileum van deze vereniging. Lucky Ajax is de tegenstander. Ter Leede heeft 11 senioren teams, 4 Dames teams, 3 meisjes teams en ook bij de junioren is er voldoende jeugd want er zijn 2 A teams, 2 B en 3 C teams; bij de D groep zijn er 4 teams de E tjes bestaan uit 6 groepen terwijl er ook 9 F teams zijn en men sluit af met de ukken groep. Totaal zijn er 800 spelende leden. De wedstrijd begint om 18.30 uur en is 2 x 35 minuten. De aftrap wordt gedaan door het oudste lid van Ter Leede de heer G. Molenaar (92 jaar jong) en Pepijn Vis (5 jaar oud). Het was gelukkig droog geworden en er kwam een waterig zonnetje door, de partij begon in een rustig tempo.

De eerste poging kwam van de voet van John Bosman maar zijn schot ging naast. Een knal van Winter ging via een verdediger over het doel heen, de corner leverde niks op. Ter Leede deed via Beltman een poging Ron Dijkstra te passeren maar de inzet werd gestopt. Even later nog een kans voor Langeveld maar ook hier lag Ron in de weg een corner was het resultaat, die leverde echter niets op. In de 9e minuut een knal van Beltman maar Ron keert de bal, de corner die volgt wordt naast het doel gekopt. Aan de overkant een schot van Bosman maar de bal smoort in de defensie. Een hoge bal gaat de 16in bij Ajax in maar de aanvaller van Ter Leede mist de bal tot opluchting van Ajax. Niet veel later een goede aanval van Ter Leede: Floor v. Duijn zet vanaf rechts voor en daar is Peter Scheltus er als de kippen bij om de bal langs Ron Dijkstra te schuiven 1-0 voor Ter Leede. Ter Leede maakt het Ajax niet makkelijk; een volgende kans gaat tot opluchting van Ajax langs de verkeerde kant van de paal. Kans voor Ajax aan de overkant Henk de Gier is net te laat om de bal er in te schieten, of is Teun de keeper wel op tijd om de bal te pakken? Lob van Winter na een fraaie een twee gaat maar net over het doel heen. Peter v.Vossen gaat er stijlvol vandoor maar Teun v. Duijvenbode staat paraat. Iets later in de wedstrijd; een voorzet van v. Vossen op Bosman maar zijn kopbal gaat naast. Vlak voor de rust laat Peter v. Vossen nog maar eens zijn klasse zien en snelt door de defensie van Ter Leede een knal volgt maar de bal wordt weer een prooi voor Teun.

Na de rust komen Peter v.d Hengst en Simon Tahamata er in bij Ajax, bij Ter Leede komen Jeffrey Stolk, Floor Immink, Martin de Louw en Luc van der Hoeven binnen de lijnen. Al snel in de tweede helft scoort Peter v. Vossen de 1-1 in de 37e minuut. Diezelfde v.Vossen ziet een paar minuten later zijn lob rakelings naast het doel gaan. In de 41e minuut omspeelt Peter v.Vossen na een solo de keeper en plaatst de bal voor de 1-2 in het doel. Uit een combinatie tussen Tahamata en v. Vossen gaat de bal via de keeper van Ter Leede corner. Het levert geen gevaar voor het doel van Teun op. In de 46e minuut gaat Peter van Vossen er weer van tussen; de verdediging kan hem niet weer houden als hij de stand op 1-3 schiet. Wissel aan Ajax kant: Martin Wiggemansen mag uitrusten en Wilco v. Buuren komt in het veld. Een aanval van Ter Leede levert een corner op maar geen doelpunt. In de 58e minuut is het weer Peter v.Vossen die de verdediging zijn hielen laat zien en de stand naar 1-4 schiet. Ook Ter Leede deelt nog een speldenprik uit maar Ron blijft alert en pakt de bal.

Peter van Vossen blijft een nachtmerrie voor de laatste linie van Ter Leede die hem, via een overtreding, nog kunnen stoppen. De vrije trap die volgt is een prooi voor Teun. In de laatste fase van deze wedstrijd krijgt Martin de Louw nog een aardige kans maar zijn inzet gaat via Ron en de lat corner. Niet veel later blaast Bep Thomas voor het einde van deze sportieve partij af. Na afloop van de wedstrijd kan er nog even onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden. Het was weer bijzonder gezellig in Sassenheim bij deze 75 jarige jubilaris.

Scoreverloop: 18. Peter Scheltus 1-0, 37. Peter van Vossen 1-1, 41. Peter van Vossen 1-2, 46. Peter van Vossen 1-3, 58. Peter van Vossen 1-4

Scheidsrechter: Bep Thomas
Assistent scheidsrechters: Vincent Loenen en Leo van Ruiten