RKESV - Lucky Ajax 2-8 (1-4)

'Sportpark Molenveld'

Ell, 19.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie en Ronnie van der Heijden

De dag waarop Ajax normaal gesproken de finale van de Champions League zou spelen, reisden wij zonder noemenswaardige spanning af naar het Limburgse Ell voor de wedstrijd tegen het plaatselijke RKESV. Deze lokale voetbalvereniging vierde dit weekend groots haar 75-jarig bestaan waarbij het bezoek van de Oud-Ajacieden een groots klapstuk moest worden.

De weergoden waren de Limburgers goed gezind. Wellicht ietwat teveel. Want met dik 28 graden was het vanaf aankomst in Ell meteen afzien. Sjaak Swart kon wederom putten uit onze vaste kern spelers, met onder meer Olaf Lindenbergh Kevin Bobson, Tarik Oulida, Dennis Gerritsen en Simon Tahamata. Laatstgenoemde was uren eerder nog assistent bij Ajax O-19, dat bij De Toekomst de landstitel wist te veroveren ten koste van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Opvallende naam in Ell was natuurlijk Aron Winter, die als assistent van Erik ten Hag een geweldig seizoen bij Ajax 1 had meegemaakt.

Bij de thuisclub zouden in totaal 32 spelers in actie komen, afkomstig uit alle elftallen binnen de vereniging. Het zou dus letterlijk een feestwedstrijd voor jong en oud worden. In de voorverkoop waren ruim 400 kaartjes verkocht, wat bijzonder is gezien het geringe aantal inwoners van het Limburgse dorp.

Direct nadat scheidsrechter Dick Jol voor de aftrap had gefloten, nam Lucky Ajax het initiatief. Ondanks de hitte combineerde de ploeg van Sjaak Swart de bal er lustig op los. Brutil Hosé wist in de beginfase een voorzet van Ferdi Elmas doelgericht in het net te schieten: 0-1. De Limburgsers voetbalden goed mee en kwamen geregeld in de buurt van Lucky Ajax-goalie Stan Bijl. Het was evenwel wederom Brutil Hosé die scoorde, maar zijn treffer in de 19e minuut werd door Jol afgekeurd vanwege buitenspel. Drie minuten later zorgde Ferdi Elmas met een schitterend afstandsschot alsnog voor 0-2.

Natuurlijk bleef de thuisclub enthousiast op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er na pakweg een half uur spelen, toen Dave Heijkers de bal van dichtbij in het net schoot. Lang kon RKESV niet genieten van de kleine marge, want nog voor de rust zorgden Kiki Musampa en een eigen doelpunt van Ruud Heijkers voor de 1-4 ruststand. Heijkers werkte een strakke voorzet van Ferdi Elmas resoluut achter zijn eigen doelman, wat tot grote hilariteit leidde op het veld.

In de tweede helft bleef hetzelfde wedstrijdbeeld. Het publiek genoot van de staaltjes van techniek bij de Amsterdammers, maar bleef ook vurig hopen op doelpunten van de lokale helden. Doelpunten kwamen er zeker!

Een kwartier in de tweede helft gaf Dick Jol een strafschop, die feilloos werd benut door Bowen Beurskens. Even leek de wedstrijd rijp voor een ommekeer, maar uiteindelijk liep de overwinning van Lucky Ajax toch nog hoog op. Juist op het moment dat Sjaak Swart vanuit de dug-out zag dat Lucky Ajax slordig speelde en ploeterde, scoorden Brutil Hosé en Ferdi Elmas de 4e en 5e treffer voor Lucky Ajax. De thuisclub, met een fit elftal begonnen aan het tweede bedrijf, gaf zich gewonnen. Twee schitterende doelpunten van Adham Idrissy bepaalden de eindstand op 2-8.

Na afloop werd met name Sjaak Swart belaagd door vele foto- en handtekeningenjagers. De gezellige voetbalsfeer in Ell duurde voort tijdens de derde helft in de kantine, waar tijdens het buffet gekeken kon worden naar de finale van de Champions League. Tijdens het heerlijke buffet kon iedereen napraten over een leuke en sportieve wedstrijd met veel doelpunten. Uiteindelijk reisde hem Amsterdamse gezelschap aan het einde van de avond weer terug huiswaarts, terwijl het nog lang onrustig bleef in en rondom Ell...

Scoreverloop: 7. Brutil Hosé 0-1, 22. Ferdi Elmas 0-2, 27. Dave Heijkers 1-2, 30. Kiki Musampa 1-3, 31. Ruud Heijkers 1-4, 51. Bowen Beurskens 2-4, 58. Brutil Hosé 2-5, 59. Ferdi Elmas 2-6, 62. Adham Idrissy 2-7, 64. Adham Idrissy 2-8

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: ca 450