Vrijdag 21 mei 2004

Streekteam Achterhoek - Lucky Ajax 2-2 (0-1)

Terborg, 16.25 uur

Tekst: Rob Loskamp / Foto's: Pieter Keuzekamp

De wedstrijd van Lucky Ajax stond in het teken van het 25 jarig bestaan van het ‘Terborg Toernooi’. Al jaren trekt het toernooi A junioren van grote clubs zoals: Ajax, Feyenoord, PSV, Aston Villa, Celtic, Barcelona, Cruzeiro en Boca Juniors. Lucky Ajax moet het op een zonnige maar winderige dag opnemen tegen het een verzameling van grootste talenten uit de regio. Het streekteam Achterhoek had maar liefst de beschikking over een selectie van 19 spelers. Dat is heel wat meer dan de 13 spelers van Lucky Ajax.

De wedstrijd begon ongeveer 10 minuten later dan gepland. De opening van duidelijk voor de Ajacieden. Na drie minuten loste Dennis Gerritsen het eerste schot af op de goalie van het streekteam. Na een aantal goede acties van Simon Tahamata die de bal een paar keer goed voor kreeg maar Dennis Gerritsen ongelukkig in de afronding was. Gaandeweg werd het Streekteam sterker en na 10 minuten moest Fred Grim voor de eerste keer in actie komen. De druk op de goal van Lucky Ajax werd groter, maar Grim wist een achterstand met zijn vingertoppen te voorkomen.

Nadat het spel flink over en weer gaat, en waar beide ploegen kans hebben op de voorsprong, is het Ajax die met een mooie combinatie tussen Brian Roy en Aron Winter de verdediging van het streekteam kapot speelt. John van ’t Schip wordt door Aron winter vrij voor de keeper gezet, de Ajax aanvaller schiet binnen de 16 goed in, 0-1 voor Lucky Ajax.

In de rust worden er aan de kant van de Ajacieden gewisseld Sjaak Swart en Dick Schoenaker blijven in de dug-out en in het veld komen Martin Wiggemansen en Eef Melgers. De jonge honden van het streekteam zetten meteen flink druk en dat resulteert direct in een tegendoelpunt. Nick Ketterink passeert in de eerste minuut van de 2e helft knap Fred Grim, 1-1. Na de aftrap gaat Ajax goed van start, maar een echte vuist maken lukt niet echt. De afgetrainde jonkies ruiken dat er meer in zit en dat resulteert in een paar goede kansen. De aanvallers stuiten echter op Fred Grim. Toch is het weer Nick Ketterink die als een ware plaag Fred Grim buiten de zestienmeter weet te verschalken. De Ajacieden staan achter met 2-1.

Zou Ajax de eerste nederlaag van het seizoen gaan lijden? Lang ziet het er naar uit dat dit gaat gebeuren want de Ajacieden beginnen de vermoeidheid in de benen te voelen. Toch weten de Ajacieden een mooie aanval op te zetten en Simon Tahamata geeft een strakke voorzet vanaf rechts. Nadat de bal in de kluts wordt geprobeerd weg te werken is het Fred Grim die stiekem mee naar voren was gekomen en met een mooi schot de bal achter de doelman van de tegenstander werkt.

De trainer van het streekteam moest na afloop van de wedstrijd elke linie beoordelen voor de Lucky Ajax Wisseltrofee. Hij gaf de scorende Fred Grim een punt, Gerrie Muhren als middenvelder en aanvaller Bryan Roy ook een punt.

Scoreverloop: 17. John van 't Schip 0-1, 26. Nick Kettering 1-1, 35. Nick Kettering 2-1, 49. Fred Grim 2-2

Scheidsrechter: Henk van Ettekoven

Toeschouwers: 5.000