SV Meerssen All Stars - Lucky Ajax 2-4 (1-2)

Sportpark Marsana Meerssen

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

In tegenstelling tot een week eerder in Nijkerkerveen, zou het in het Limburgse Meerssen heerlijk voetbalweer blijven. Het groot voetbalbolwerk sv Meerssen had een Allstar-team samengesteld, dat onder leiding van Bert van Marwijk zou aantreden tegen Lucky Ajax. In de ruime kantine, met perfect zicht op de grasmat, werden alle genodigden ontvangen met echte Limburgse vlaai. Ruim 800 belangstellenden zouden een bezoek brengen aan Sportpark Marsana, waar de 80-jarige Sjaak Swart al vrij snel op de massagetafel van verzorger André van Alphen lag. De reis van bijna twee uur vanaf Amsterdam was niet voor niks gemaakt; sv Meerssen Allstars vs Lucky Ajax was een geweldig affiche onder leiding van arbiter Max Kok en assistenten Wil Brouwers en Maurice van Kan.

Bij Lucky Ajax waren, naast Sjaak Swart, de grote blikvangers Simon Tahamata, Kiki Musampa en Dennis Gerritsen. Laatstgenoemde speelde in het verleden in deze omgeving betaald voetbal voor Fortuna Sittard.

Luttele minuten na 18.00 uur begon de wedstrijd tussen beide veteranenteams. De thuisploeg begon sterk. In de openingsminuut werd de ploeg nog teruggefloten voor buitenspel, maar een minuut later zorgde Roy Andriën met een diagonale kopbal alsnog voor de voorsprong: 1-0. De toon voor de wedstrijd was gezet; Lucky Ajax zou zich moeten terugvechten in de wedstrijd. De laatste nederlaag van het team van Sjaak Swart en leider Werner Schaaphok is al ruim twee jaar geleden. Zou Lucky Ajax vandaag haar 17e overwinning op rij weten te behalen?

Binnen het kwartier waren de rollen alweer omgedraaid, nadat Kiki Musampa en Dennis Gerritsen beiden het net wisten te vinden. In deze sportieve wedstrijd golfde het spel op en neer, maar bleek Meerssen een stugge tegenstander te zijn. Vlak voor de thee moest Olaf Lindenbergh de bal zelfs van de doellijn redden om de 1-2 ruststand veilig te stellen.

Na de rust zorgde Dennis Gerritsen met zijn tweede doelpunt voor een ruimere marge: 1-3. Lucky Ajax reeg de kansen aaneen, maar kon ineens het net niet meer vinden. De reeds gewisselde Sjaak Swart wond zich in de dug out op karakteristieke wijze op over de gemiste kansen, zeker nadat sv Meerssen kort voor tijd de aansluitingstreffer wist te scoren via Richard van Helvert. Met een 2-3 tussenstand was de overwinning ineens in gevaar.

Gelukkig wist Kevin Bobson op de valreep alsnog een kans te verzilveren en de marge te verdubbelen. Uiteindelijk zou de overwinning van 4-2 van Lucky Ajax de boeken in gaan. Na het laatste fluitsignaal betraden diverse handtekeningenjagers het veld en werden ook de nodige foto’s met de spelers gescoord. Enkele minuten moesten de spelers wachten totdat de kleedkamer weer geopend was, maar na een korte opfrisactie onder de douche konden we genieten van een overheerlijk en uitgebreid buffet in een gezellige kantine van sv Meerssen. Met een voldaan gevoel en de 17e overwinning op rij, keerden de spelers van Lucky Ajax daarna huiswaarts richting Amsterdam…..

Scoreverloop: 3. Roy Andriën 1-0, 11. Kiki Musampa 1-1, 13. Dennis Gerritsen 1-2, 43. Dennis Gerritsen 1-3, 63. Richard van Helvert 2-3, 66. Kevin Bobson 2-4

Scheidsrechter: Max Kok
Assistent-scheidsrechters: Wil Brouwers, Maurice van Kan