Zaterdag 21 augustus 2004

sv Ouderkerk - Lucky Ajax 2-3 (1-1)

Ouderkerk aan de Amstel, 14.00 uur

Nadat Burgemeester Nawijn op vrijdag het bijbehorend feestprogramma had geopend wordt er op deze zaterdag nog eens uitgepakt met een wedstrijd van Lucky Ajax tegen de plaatselijke club sv Ouderkerk. Dit team wordt samengesteld uit de 3e klasse zaterdag en de 4e klasse zondag en zal de strijd aan gaan tegen Lucky Ajax. Deze vereniging is voortgevloeid uit de twee verenigingen NEA en OSDO uit Ouderkerk. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de opening van het nieuwe sportcomplex in Ouderkerk aan de Amstel. De selectie van Ouderkerk bestond uit 16 spelers; bij Ajax waren dat er 15. De weersgesteldheid was goed genoeg om er een leuke pot van te maken.

De aftrap was om 13.45 maar werd zonder morren naar 14.00 uur gebracht, dit om Ajax de mogelijkheid te geven voor ook een warming-up. Er wordt bij deze partij twee keer 35 minuten gevoetbald. Voor de wedstrijd worden er nog wat foto’s van de jeugd met Lucky Ajax op het veld genomen.Toen de scheidsrechter voor het begin floot hadden 700 toeschouwers inmiddels hun plaats gevonden. Ajax trapt af en speelt de bal rustig rond. Maar Ouderkerk neemt over en het eerste schot belandt in de handen van Grim. Ajax zet een aanval op via Winter, die geeft voor naar Bosman die op doel kopt maar de keeper stopt de bal. Maar al vroeg in de wedstrijd neemt Ouderkerk dan toch de leiding doordat Maikel Sandifort de bal in de vierde minuut voorbij Grim in het doel schiet: 1-0 voor de organiserende vereniging.

In de vijfde minuut ligt het spel even stil omdat Schoenaker in een duel last van zijn oog heeft. Na behandeling kan hij de wedstrijd echter niet voortzetten en wordt gewisseld. Wiggemansen is zijn vervanger. Ajax geeft de bal diep op Muller maar de keeper ligt vervelend in de weg als hij wil uithalen. Nog een kans voor Ajax; nu is het Roy die op doel schiet maar Sven pakt de bal. In een rustig tempo golft de wedstrijd op en neer. Kans voor Ouderkerk maar tussen twee man in is de aanvaller kansloos en de bal een prooi voor Grim. De eerste corner van de wedstrijd is voor Ouderkerk maar de bal gaat over de achterlijn. Doorbraak Ouderkerk, Grim stopt de bal buiten het strafschopgebied met de hand. Ouderkerk mag een vrije trap nemen maar dat levert niets op. Ajax zet een aanval op, via Winter gaat de bal naar Roy; die haalt uit de keeper tikt de bal corner. De corner levert voor Ajax niks op. Maar in de 21e minuut is het dan toch raak en met een rake knal van buiten het strafschopgebied schiet Winter de stand naar 1-1. Dit probeert Roy even later ook maar Sven pakt de bal. Aan de overkant komt Ouderkerk gevaarlijk door, Grim komt uit maar maakt hierbij wel hands. Dat levert de thuisclub een vrije trap op maar niet het gewenste resultaat. Muller naar Roy die zet voor maar niemand van Ajax die zijn schoen er tegen zet.

In de tweede helft komt Ophof er in voor John v.d Brom en heeft Ouderkerk ook enkele wissels ingepast. Het eerste schotje is van Ouderkerk maar Grim kan de bal rustig pakken. In deze fase staat Ajax onder druk en geeft Swart een corner weg, die wordt echter naast gekopt. Solo Roy, een knal en de bal vliegt over het doel heen. In de tiende minuut na rust komt Ajax goed weg als Maikel op de lat knalt. Aanval Ajax: steekbal van Wiggemansen naar Bosman en die glijdt de bal het doel in: 12 minuten na rust is het 1-2. Na het doelpunt gaat Ajax wisselen en komt Steven van Poort er in voor Sjaak Swart. Maar na een paar minuten een volgende wissel bij Ajax, in de 16e minuut gaat van Poort er uit voor W. Slot (17). Op de Ajax-helft maakt Melgers een overtreding; dat levert Ouderkerk een vrije trap op. De bal wordt doorgespeeld en dan maakt Eelco Mink er 2-2 van door in de 22e minuut de bal binnen te tikken. Even later staat de zelfde speler oog in oog met Grim maar Fred houdt Ajax op de been door de bal te stoppen. Muhren zet voor; een volley van Bosman maar zijn inzet gaat over. Kans voor Ouderkerk maar de bal gaat naast. Een verdediger speelt de bal terug op zijn doelman, die neemt de bal aan maar doet dat niet juist. De bal rolt weg en daar is Roy als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten en schiet in de laatste minuten van de wedstrijd de stand naar 2-3. De scheidsrechter laat nog even doorspelen maar niet veel later fluit hij dan voor het einde van de wedstrijd en kan de jeugd van Ouderkerk het veld opstormen om van zijn favoriete speler een handtekening te bemachtigen.

Scoreverloop: 4. Maikel Sandifort 1-0, 21. Aron Winter 1-1, 47. John Bosman 1-2, 57. Eelco Mink 2-2, 68. Bryan Roy 2-3

Scheidsrechter: Henk Boot

Assistent-scheidsrechters: W. Kruiswijk en M. Kouwenhoven