Dinsdag 17 mei 2005

VV EGVV – Lucky Ajax 2-6 (0-4)

Gelselaar, 19.30 uur

Tekst: Sevan Barsamoglu / Foto's: Rodger Lahr en Jan Houwers

Voetbalvereniging EGVV uit Gelselaar viert dit jaar haar 60-jarig bestaan en dat feest moet op grootse wijze gevierd worden. Vandaar dat de jubileumcommissie van de club drie jaar lang bezig is geweest met het organiseren van activiteiten om het jubileumjaar extra cachet te geven. Komende week wordt er een jubileumtoernooi voor senioren gehouden, op 21 mei gaan helikopters de lucht in om de jeugdleden een onvergetelijke dag te bezorgen en vandaag stond een wedstrijd tussen EGVV (streekelftal) en Lucky Ajax op het programma. Bij aankomst op sportcomplex de Benneker werd Aron Winter gelijk bedolven door handtekeningenjagers en moest Peter van Vossen nog even zoeken voordat hij het complex had gevonden. Hannie Das kon zijn lach ook niet onderdrukken toen hij zei:”Zo dat was een stuk rijden.”

Voor de wedstrijd poseerden Miss Lucky Ajax en de spelers met minder bedeelde toeschouwers die zo een fantastische herinnering aan deze dag overhielden. Lucky Ajax kon vandaag een heel representatief elftal op de been brengen en zodoende moesten drie spelers op de bank plaatsnemen. Opvallende afwezigen aan de kant van Lucky Ajax waren John van den Brom en Dick Schoenaker. Zij hadden beide verplichtingen met Jong Ajax en ze zagen hun ploeg kampioen van Nederland worden, waarvoor uiteraard onze felicitaties uitgaan. EGVV (streekelftal) had een ploeg met voornamelijk spelers van EGVV ter beschikking, aangevuld met spelers uit de streek.

Beide elftallen kwamen voor 800 toeschouwers het veld op, nadat vele Ajax medleys ten gehore waren gebracht. EGVV kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut kwam Mark Tackenkamp goed door aan de linkerkant en gaf de bal voor aan Johan Voskamp die zijn schot fantastisch gepareerd zag worden door doelman Dennis Nederlof. Bij de eerste de beste aanval van Lucky Ajax maakte Peter van Vossen een doelpunt op aangeven van Aron Winter. In de zevende minuut kon Van Vossen zijn tweede maken na een een-tweetje met John Bosman, maar hij strandde op doelman Gerben Hilhorst. Daarna was er het gebruikelijke hoogstandje van Gerrie Muhren waarbij hij eerst een schijnbeweging maakte door de bal onder zijn voet te houden en vervolgens met een boogbal Winter diep te sturen. In de elfde minuut was EGVV weer dicht bij een doelpunt, maar Tackenkamp schoot de bal hard in het zijnet. Een paar minuten later is Lucky Ajax tweemaal achter elkaar dicht bij een goal. Eerst schiet Gerritsen voorlangs na een combinatie met Winter en daarna schiet Winter maar net naast na een fijn hakje van Van Vossen. Kort daarna ontstaat er een grappige interactie tussen Van Vossen en het publiek. Van Vossen wil wel heel graag een penalty en het publiek moet er gretig om lachen. Vooral als het daarna nog een paar keer gebeurt.

In de twintigste minuut moet Peter van de Hengst geblesseerd van het veld en hij wordt vervangen door Hannie Das. De tweede goal van Lucky Ajax komt uit een vrije trap van Bosman die de bal fraai over de muur heen krult. Het elftal van Werner Schaaphok zet nog een tandje bij en dat resulteert in twee doelpunten binnen drie minuten. Eerst tikt Bosman een voorzet van Peter van Vossen binnen en vervolgens scoort Winter de 0-4 met buitenkantje rechts na een mooie steekbal van Dennis Gerritsen. De laatste vijf minuten voor rust krijgt EGVV drie kansen op rij, maar mede door goed keeperswerk van Nederlof gaan beide ploegen bij 0-4 de kleedkamers in.

Direct na de thee worden Wiggemansen en Gerritsen vervangen door Danny Muller en Eef Melgers. Zes minuten na rust valt de eerste kans te noteren als Winter een stiftbal gekeerd ziet worden door doelman Jan Willem Aukes na een strakke bal van wie anders dan Van Vossen. De goedbezette reservebank van Lucky Ajax vermaakt zich opperbest tijdens de wedstrijd. Zo wordt Stanley Menzo met typische voetbalhumor op zijn plaats gezet. “Die Stanley heeft het goed voor elkaar! Hij heeft Werdekker op een man gezet en loopt zelf lekker als laatste man te voetballen.” Werdekker bemoeit zich nadrukkelijk met de opbouw en geeft een crossbal op Van Vossen die de bal net voorlangs schiet. Het blijkt echter uitstel van executie. Door het doorzettingsvermogen van Van Vossen frommelt hij zich langs wat tegenstanders en schiet de bal knap in de lange hoek, 0-5. Na een aantal goede kansen voor EGVV is het dan eindelijk raak voor ze. Spits Paul Florijn haalt fraai uit en laat keeper Nederlof kansloos. Dit geeft EGVV zoveel vertrouwen dat ze op zoek gaan naar meer doelpunten. De beloning volgt snel als Thomas Zieverink twee man passeert en koelbloedig de 2-5 aantekent. Het slotakkoord is echter voor Lucky Ajax. Bosman maakt op aangeven van Winter de 2-6 en met de kerkklokken op de achtergrond fluit scheidsrechter Leunk voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd gaven onder meer Sjaak Swart en John Bosman hun reactie aan de plaatselijke radio Berkelland FM. Met een gezamenlijke (en gelukkig warm) buffet sloten we deze bijzondere happening af. Bij het weggaan deelde Danny Muller nog wat aardappelkroketten uit. In de capouchon van Dennis Gerritsen en in de jaszak van de redactie, werden veelal bij thuiskomst de koude garnituur in de prullebak gegooid. Amsterdamse humor uit het vet zullen we maar zeggen... De redactie van 'De Goeie Ouwe Tijd.nl' dankt de gehele organisatie van EGVV voor hun gastvrijheid en hulp bij deze wedstrijd. Peter van Vossen gaat met zes punten aan de leiding in de tussenstand om de Lucky Ajax wisseltrofee 2005. Ook vandaag werd hij uitverkoren tot beste aanvaller en zet daarmee zijn kandidatuur voor beste Lucky Ajacied van het jaar. De beste verdediger van de wedstrijd was Hans Werdekker en beste middenvelder werd Gerrie Mühren.

Scoreverloop: 4. Peter van Vossen 0-1, 22. John Bosman 0-2, 25. John Bosman 0-3, 27. Aron Winter 0-4, 46. Peter van Vossen 0-5, 52. Paul Florijn 1-5, 62. Thomas Zieverink 2-5, 65. John Bosman 2-6

Scheidsrechter: Leunk
Assistent-scheidsrechters: Henk Sprukkelhorst en Gerrit Arfman

Toeschouwers: 800

Streekelftal EGVV:

Eerste helft: 1. Gerben Hilhorst, 2. Rob Hoogeveen, 3. Bert Reurslag, 4. Johan Voskamp, 5. Gerco Boonk, 6. Robert Ruiterkamp, 7. Ger-Jan Groot Wassink, 8. Martijn Reurink, 9. Johan Voskamp, 10. Jarno Hilhorst, 11. Mark Tackenkamp

Tweede helft: 1. Jan Willem Aukes, 2. Frank Goosen, 3. Wilco Kistemaker, 4. Ronald Reurink, 5. Arjan Zieverink, 6. Bert Schepers, 7. Thomas Zieverink, 8. Edwin Megelink, 9. Paul Florijn, 10. Dinand Meerman, 11. Jan-Willem Ezendam

Leiders: Herman Pasman en Jan Koeslag
Verzorger: Martin Textor