vv Ewijk - Lucky Ajax 2-10 (2-1)

Sportpark 'De Blatenplak'
Ewijk, 16.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Henk Slagboom

Scoreverloop: 1. Ramon da Silva (ed) 1-0, 12. Tom Diebels 2-0, 34. Kiki Musampa (pen) 2-1, 38. Derk Boerrigter 2-2, 51. Derk Boerrigter 2-4, 55. Derk Boerrigter 2-5, 60. Adham Idrissy 2-6, 63. Dennis Gerritsen 2-6, 66. Kiki Musampa 2-7, 67. Nr 2 (e.d.) 2-8, 68. Adham Idrissy 2-9, 69. Leonard Johnson 2-10

Scheidsrechter: Bernie Verploegen

Assistent-scheidsrechters: Ruben Vermeulen en Paul Gentenaar

Toeschouwers: ca 450

vv Ewijk 1 (eerste helft)

1. Jan Cobussen, 2. Bram Remkes, 3. Rick Verploegen, 4. Lars van de Coolwijk 5. Patrick Tromp, 9. Koen de Waal, 10. Luuk Reuvers, 11. Max Wattenberg, 12. Jordy Popelier, 13. Kay Tromassen, 14. Bas Loeffen, 15. Tom Diebels, 17. Pim Maku, 19. Bas Jacobs, 20. Tim van de Mortel

vv Ewijk mixteam (tweede helft)

Cas Thomassen, Mike de Bruyni, Davey Vogel, Arvid Janssen, Peter Faassen, Wout Arts, Teun Cobussen, Teun van Thiel, Ruud Faassen, Edwin Hendriks, Paul van Ingen, Sjors van Zuijlen, Patrick Verweij, Noor van Koolwijk, Kirza Minten, Emmely Hartjesveld, Jos Wattenberg, Frans Jacobs

Lucky Ajax

1. Stan Bijl, 2. Ferdi Elmas, 3. Randy Rustenberg, 4. Ramon da Silva, 5. Kevin Bobson, 6. Tarik Oulida, 7. Kiki Musampa, 11. Derk Boerrigter, 15. Brutil Hosé, 17. Adham Idrissy, 18. Justin Swart

Reserves: 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 16. Leonard Johnson

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: André van Alphen

Vv Ewijk was ruim anderhalf jaar geleden de eerste club die Lucky Ajax wist vast te leggen voor 2019. Vandaag reisde het gezelschap van Lucky Ajax naar de club die onder de rook van Nijmegen haar 75-jarig bestaan dit weekend groots zou vieren. Na een uitgebreide receptie op vrijdagavond stond op zaterdagmiddag de wedstrijd tegen Lucky Ajax gepland. Nadat de laatste regenbuien Gelderland waren gepasseerd, verzamelden de spelers van Lucky Ajax zich in de kantine van vv Ewijk voor een kop koffie, iets fris en een broodje kaas. Inmiddels was Sjaak Swart samen met verzorger André van Alphen naar kleedkamer 1 gegaan voor de eerst voorbereidingen op de wedstrijd.

De thuisclub speelde vandaag in de eerste helft met haar eerste elftal, op dit moment uitkomend in de 3e klas. Na de thee zou de club in actie komen met een gelegenheidsteam met spelers uit de overige elftallen. Bij Lucky Ajax keerden vandaag Derk Boerrigter (vakantie) en Justin Swart (einde seizoen AFC) weer terug in de gelederen. Verder speelde Lucky Ajax in de inmiddels gebruikelijke samenstelling, met Sjaak Swart, Simon Tahamata en Kiki Musampa als meest in het oog springende spelersnamen.

Door zijn tijdelijke verblijf in Nederland kon ook Ramon da Silva in actie komen in de verdediging van Lucky Ajax. Helaas was hij ongelukkig bij de eerste kans van vv Ewijk en schoot de bal achter doelman Stan Bijl. Tien minuten later speelde Da Silva iets te kort terug op zijn eigen doelman, waarna relatief eenvoudig voor de 2-0 kon zorgen. Verbazing alom, zowel op als rondom het veld. Zou Lucky Ajax voor de eerste keer sinds mensenheugenis een nederlaag gaan leiden?

Natuurlijk stroopten de spelers van Lucky Ajax de mouwen op en ging gretig op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas was het arbitrale trio vandaag niet echt in topvorm, zodat meerdere buitenspelsituaties verkeerd ingeschat werden en overtredingen op de Ajacieden onbestraft bleven. Simon Tahamata en Sjaak Swart, beiden gespaard tegen een jeugdig en gretig 1e elftal van vv Ewijk, maakten hun ongenoegen duidelijk en terecht kenbaar. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Lucky Ajax een strafschop, waardoor Kiki Musampa de ruststand op 2-1 bepaalde.

Gelukkig zagen we een geheel andere tweede helft. Nadat in de rust nog stevig werd nagesproken over enkele discutabele momenten uit de eerste helft, kwam Lucky Ajax na de rust uit tegen een mindere opponent. Een mix-elftal, bestaande uit het 2e t/m het 7e team, het veteranenteam en zelfs het damesteam, kon Lucky Ajax nauwelijks bijbenen. Met een gedreven Derk Boerrigter wist Lucky Ajax de achterstand snel weg te poetsen. Binnen 20 minuten in het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd door een glaszuivere hattrick van Boerrigter van 2-1 naar 2-4.

Het verschil na rust was erg groot, maar de wedstrijd was wel een aanzienlijke stuk sportiever en leuker om naar te kijken. Ondertussen liep de score verder op dankzij doelpunten van Adham Idrissy en Dennis Gerritsen: 2-6. Doordat Lucky Ajax nog een aantal keren het houtwerk trof, bleef een monderscore nog even uit. In de laatste tien minuten wisten de Ajacieden alsnog het digitale scorebord te testen door de dubbele cijfers aan te tikken. Kiki Musampa, Leonard Johnson, Adham Idrissy en een eigen doelpunt van vv Ewijk schoten een 2-10 eindstand in de boeken.

Na het laatste fluitsignaal bestormde een deel van de ruim 400 toeschouwers met name Sjaak Swart, Simon Tahamata en Derk Boerrigter. In de kantine van vv Ewijk genoten de spelers van Lucky Ajax na tijdens een heerlijk buffet, waarna de terugreis naar Amsterdam kon worden ingezet.