Zaterdag 23 augustus 2014

vv Hierden - Lucky Ajax 3-4 (1-1)
Hierden, 17.00 uur

Tekst: Roy Jadi / Foto's: GS Fotografie

Twee nieuwe kunstgrasvelden werden in gebruik genomen op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging in het Overijsselse Hierden. Een goede reden dus om dit luister bij te zetten met allerlei feestelijkheden, waarbij de wedstrijd tegen Lucky Ajax het onvervalste klapstuk van de dag zou zijn. Bij aankomst meldden wij ons als zijnde redactie van De Goeie Ouwe Tijd waarna een delegatie toegang kreeg tot de VIP ruimte en alvast contacten kon leggen met de reeds aanwezige gasten. Bij binnenkomst zagen we een oude bekende, Dick Jol, die zoals wel vaker ook vandaag de scheidsrechter zou zijn bij Lucky Ajax. De meeste spelers leken in plaats van naar de VIP ruimte, direct naar de kleedkamer te gaan, iets wat wij dus ook deden. Langzaam druppelden de spelers binnen, hoewel snel bleek dat Aron Winter, Richard Witschge en Bryan Roy enige vertraging ondervonden in het verkeer. Dit noopte Sjaak Swart om de beginopstelling enigszins te wijzigen. Gelukkig kwamen de genoemde drie toch nog redelijk op tijd binnen om in ieder geval het grootste deel van de wedstrijd nog in actie te kunnen komen.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks een minuut onderweg toen de thuisclub, tot grote frustratie van met name Sjaak Swart, een 1-0 voorsprong nam. Weliswaar had Lucky Ajax in het verdere verloop van de wedstrijd het betere van het spel maar de 1-0 bleef vooralsnog op het scorebord staan. Met name Pius Ikedia was ongrijpbaar voor de Hierdense verdedigers en met wervelende acties wist hij met tijd en wijle de complete achterhoede inclusief keeper op het verkeerde been te zetten. Helaas bleken een aantal grote kansen niet aan hem besteed, zelfs nadat de keeper al was verslagen verdween de bal nog naast het lege doel. Tot….. de 20e minuut! Een uittrap van doelman Dekker werd onderschept door de kleine Nigeriaan die eindelijk de verdiende 1-1 scoorde. Lang bleef de stand zoals hij was, Lucky Ajax had dan wel een optisch overwicht maar bij rust was het dit nog steeds de score.

Een pauze die door fans verschillend werd gebruikt. Zo kregen we de vraag of het mogelijk was om na de wedstrijd met Sjaak Swart op de foto te gaan. Jongere fans vroegen zich af waar Edwin van der Sar en Frank de Boer waren want: “Ze kenden wel veel Ajax-spelers maar niet de hele oude zoals Roy en de gebroeders Witschge” Terwijl we keken naar de lucht in de hoop dat het droog zou blijven kwamen de spelers inmiddels weer terug het veld op.
De tweede helft ging verder zoals de eerste. Lucky Ajax had een overwicht zonder echt grote kansen te creëren. Dit, totdat in de 14e minuut na rust de ingevallen Dennis Gerritsen de bal ontving net buiten het strafschopgebied. In plaats van op zoek te gaan naar een individuele actie of combinatie in de kleine ruimte haalde hij laag en hard uit richting doel. Tot grote vreugde van Ajax verdween de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 1-2 voorsprong!
Lang kon Ajax er niet van genieten, want zes minuten later scoorde Quraishi  alweer de gelijkmaker. Het gemopper van de bank, met name van Sjaak Swart die de tweede helft niet meer in actie kwam, was niet van de lucht! Ook Hierden kon niet lang genieten van de treffer want vanaf de aftrap (!) wist Richard Witschge over een afstand van bijna 50 meter de bal over de doelman in het doel te deponeren! Een fantastische goal zoals hij dat ooit ook in de competitiewedstrijd tussen RKC en Ajax in 1997 deed! Een onvervalst hoogtepunt op deze middag en een goal waar men bij Hierden (en ook bij Lucky Ajax) nog lang zal napraten. Nog was de wedstrijd niet beslist want opnieuw bleek de wedstrijd nog beide kanten op te kunnen kantelen. Eerst was het Roelofsen die een voorzet vanaf rechts vakkundig het doel in liep en de stand weer gelijk trok. Maar in de 31e minuut na rust was het toch opnieuw Dennis Gerritsen die met een fraaie goal, schot vanuit stand vanaf de rand van het strafschopgebied, de bal hoog over de keeper het doel in schoot. Nu was de eindstand van 3-4 eindelijk bereikt! Een mooie wedstrijd voor het publiek, een voldaan Lucky Ajax en een VV Hierden dat met opgeheven hoofd het veld kon verlaten, gingen zo samen richting het einde van de wedstrijd.

Wij bedanken de organisatie, VV Hierden en Lucky Ajax voor de medewerking die wij hebben gekregen om deze wedstrijd te kunnen verslaan.

Scoreverloop: 1. William Huenestein 1-0, 20. Pius Ikedia 1-1, 49. Dennis Gerritsen 1-2, 58. Haseeb Quraishi 2-2 , 58. Richard Witschge 2-3, 63. Michael Roelofsen 3-3, 66. Dennis Gerritsen 3-4

Scheidsrechter: Dick Jol
Assistent-scheidsrechters : Dirk vd Ark, Berend Prophitius

vv Hierden:
7. Ali el Haddadi, 12. William Huenestein, 8. Terence ten Brink, 14. Jeroen Spoelstra, 1. Mourits Schraven, 16. Martijn Dekker, 22. Jonathan Meijvogel, 13. Ali Akachar, 15. Milan Elich, 5. Erik Mulder, 21. Danny Zwager, 6. Gert Boonen, 17. Haseeb Quraishi, 9. Michael Roelofsen, 11. Ugur Ayaz, 2. Endy Epe, 10. Brian Klaassen, 20. Birhan Salihi, 18. Kadir Colak, 19. Kamal Arzini, 4. Ewout Mulder, 23. Kevin Michelsen, 24. Nick Beelen, 25. Senad Salihi

Trainer: Henk Timmer en Peter Epe
Teammanager: Dave Krommenhoek, Leider: Gerrit Prophitius, Materiaalman: Cees Jansen, Verzorger: Cor Collé, Keeperstrainer: M. Versteeg, Fysiotherapeut: Erwin Groenhof, Fysiotherapeut: Jeroen Hagenbeek, Fotograaf: Marc Lowenberg