Zaterdag 17 mei 2008

vv SEP - Lucky Ajax 1-7 (1-1)
Delft, 17.15 uur

Tekst: Roy Jadi / Foto's: Emile de Brouwer

“U wordt vanaf 15:30 uur verwacht op het sportcomplex Tanthof-zuid aan de Henk van Riessenlaan 2 te Delft.”, zo stond het te lezen in de officiële uitnodiging die wij per e-mail hadden ontvangen. Vanuit de omgeving Amsterdam is de beoogde reistijd naar Delft ongeveer drie kwartier, dus om 14:45 vertrokken wij uit Diemen. Al vrij snel bleek dat we ten onrechte geen rekening hadden gehouden met de druktes op de wegen. We zouden dus enigszins geduld moeten oefenen. Achteraf viel het allemaal wel mee en rond tien voor 4 reden we het terrein van het Sportpark op. We varen nog steeds een van de eersten, zodat we makkelijk nog gebruik konden de maken van het parkeerterrein van het Sportpark, dat vandaag uitsluitend voor VIPS beschikbaar was. Een paar seconden na ons, zagen we Sjaak Swart, samen gastspeler Lewis Gikas uit een auto verderop stappen. Onze contactpersoon Michel Koreneef kwam direct op ons af en legde uit hoe we in de VIP-ruimte konden komen. Het was, zoals hij ook al aangaf, niet moeilijk te vinden. Aan de andere kant van het gebouw lag een rode loper waarover wij ons naar binnen mochten begeven. Ook Dick Schoenaker was er al. Hij had voor de F-pupillen van SEP, allemaal een Ajax-tenue verzorgd voor de ze dag.

Deze keer waren Daniëlle en Silvia namens De Goeie Ouwe Tijd.nl aanwezig als Miss Lucky Ajax. Ook helaas voor hen konden de foto’s niet gemaakt worden onder een stralende zon, een fotograaf van De Goeie Ouwe Tijd.nl gaf echter aan dat hij juist nu mooie foto’s kon maken! Voor de wedstrijd was er het, ook voor ons, bekende beeld. Allereerst richting kleedkamer van Lucky Ajax om de opstelling te vernemen. Vervolgens, kon de fotograaf wat sfeerfoto’s maken in de kleedkamer waarna we ons richting het veld begaven om de warming-up bij te wonen. Dit was een mooie gelegenheid om een aantal gelegenheden te bespreken waarin Miss Lucky Ajax een rol zou kunnen spelen. Nadat de dames al buiten de kantine foto’s hadden gemaakt met Danny Muller, Bennie Muller en Eric van der Luer konden ze nu op de gevoelige plaat worden vast gelegd met Ajax-talent Jordy Brouwer, die tegenwoordig helaas bij Liverpool onder contract staat. Verder werd het op prijs gesteld als de dames ook op de elftalfoto zouden willen staan, om vervolgens een tweetal kleinigheidjes te overhandigen aan de moeder van de pupil van de week. In de rust was er dan weer gelegenheid om een foto te maken van de voltallige SEP-selectie, aangevuld met beide ‘Missen’ van Lucky Ajax.

Om 17:15 was de aftrap van de wedstrijd. Door de bewolking konden de parachutisten die de wedstrijdbal zouden komen brengen, helaas hun sprong niet wagen. Desalniettemin bleek er wel een andere bal beschikbaar! Al vrij vlot nam de thuisploeg een voorsprong van 1-0, via Dave Staakman. De scheidsrechter, die tot nog toe nauwelijks nog in het voordeel van Ajax had gefloten, kreeg er nu flink van verbaal van langs van Sjaak Swart, maar ook van Bennie Muller en verzorger Wolther Kooistra vanaf de bank. Het leek even te helpen, want het eerstvolgende discutabele moment daarna, kreeg Ajax meteen het voordeel van de twijfel. Laat er geen misverstand over bestaan, in deze fase was de thuisploeg het sterkste. Het was aan een gebrek aan scherpte bij de spitsen van SEP, en aan de uitstekende reddingen van Stephan Veenboer te danken dat SEP niet kon uitlopen naar 2-0 en misschien wel meer!

Gaandeweg de 1e helft ging Ajax ook beter spelen en creëerde het ook kansen. Na 22 minuten raakte Jordy Brouwer de paal en 8 minuten later zag hij zijn schot rakelings over de lat verdwijnen. In de 32e minuut schoot Dennis Gerritsen dan toch de bal binnen en stond Ajax weer op 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in. Exact een kwartier later, om 18:05 stonden beide elftallen weer klaar voor de aftrap. Het wachten was echter op het arbitrale trio…. De precieze reden van hun oponthoud hebben we niet kunnen achterhalen maar feit is dat de aftrap uiteindelijk om 18:10 plaatsvond. In de 2e helft leek er een totaal ander Lucky Ajax in het veld te staan. Al na twee minuten was Eric van der Luer sneller bij de bal dan de doelman van SEP en met een mooi boogballetje bracht hij de stand op 1-2. Het zou snel gaan in deze tweede helft, heel snel! Acht minuten nadat Lucky Ajax op voorsprong was gekomen, brak de periode van Bryan Roy aan. In de 45e minuut scoorde hij met een prachtig afstandsschot de 1-3 en twee minuten later gaf hij de bal na een scrimmage voor het doel, het laatste zetje. Zijn derde doelpunt, waarmee hij een onvervalste hattrick zou maken, liet wederom slechts twee minuten op zich wachten. Geheel vrij voor de keeper had hij alle tijd en ruimte om iets moois te bedenken. Dat moois kwam er dan ook in de vorm van een prachtig stiftballetje met de buitenkant van de linkervoet. Binnen een kwartier had Ajax de stand van 1-1 naar 1-5 getild!

Ook Jordy Brouwer deed nog een duit in het spreekwoordelijke zakje. Eerst demarreerde hij weg van zijn tegenstander en stiftte ook hij de bal over de keeper het doel in. Acht minuten voor het einde was hij zijn directe man weer te snel af, en nu krulde hij vanaf links, de bal met zijn rechtervoet fraai in de verre hoek. Hilariteit ontstond nog even op de bank toen Danny Muller wilde invallen voor Bryan Roy. Met nog zes minuten te spelen volgens de klok reageerde Roy met: “nee nu nog niet, je mag over vijf minuutjes invallen”! Alsof hij het gehoord had, stond de elektronische klok prompt een paar minuten stil. De 31e minuut volgens het scorebord moet bijna vijf minuten geduurd hebben! Gelukkig houdt de scheidsrechter zelf ook de tijd bij, zodat hij alsnog tijdig kon affluiten. Terug gingen we naar de ontvangstruimte waar we ook voor aanvang van de wedstrijd waren geweest. Hier zou zo dadelijk het diner opgediend worden. Rond kwart voor acht, toen alle spelers weer boven waren, werd het buffet voor geopend verklaard. Het eten smaakte minstens net zo goed als het eruit zag en behalve van het voetbal kan de redactie van De Goeie Ouwe Tijd.nl zeggen dat ze ook hiervan genoten hebben! Wij willen de gehele organisatie van deze dag, en met name Michel Koreneef, onze contactpersoon, van harte bedanken voor de medewerking en de gastvrijheid. Dankzij hen, zijn wij in staat om ook nu weer een sfeer- en fotoverslag rondom deze wedstrijd te produceren.

Scoreverloop: 8. Dave Staakman 1-0, 32. Dennis Gerritsen 1-1, 37. Eric van der Luer 1-2, 45. Bryan Roy 1-3, 47. Bryan Roy 1-4, 49. Bryan Roy 1-5, 57. Jordy Brouwer 1-6, 62. Jordy Brouwer 1-7

Scheidsrechter: Gerrit van Sprang
Assistent-scheidsrechters: Robert van Pasen, Jeroen van Oort

Toeschouwers: ca 1.000