Zaterdag 17 juni 2017

VVOP - Lucky Ajax 0-8 (0-6)
Voorthuizen, 16.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Als afsluiter van een drukke week, met drie wedstrijden in 8 dagen, ging Lucky Ajax op bezoek bij VVOP in Voorthuizen. Het 11e seniorenteam van de plaatselijke trots had Lucky Ajax zelf binnengehaald en de gehele organisatie zelf opgezet en uitgevoerd. Met een paar honderd verkochte kaarten in de voorverkoop en honderden sponsoren was deze wedstrijd één van de meest groots opgezette wedstrijden in de historie van Lucky Ajax. Daarvan was overigens ruim twee uur voorafgaande aan de wedstrijd nog weinig te merken. In ale rust druppelden de spelers van de thuisclub binnen. De eerste helft zou het 11e team aantreden tegen Lucky Ajax; na de thee mocht het eerste elftal het proberen beter te doen. Roelof Luinge was vandaag de arbiter. Overigens werden de spelers prima ontvangen met speciaal gemaakt VOP - Lucky Ajax gebak en een heerlijk broodje als lunch,

Terwijl de drie elftallen zich omkleedden werd het kunstgrasveld voor de laatste keer gesproeid. Om half 4 werden de elftalfoto's gemaakt, waarna het even wachten was op arbiter Luinge alvorens de wedstrijd kon beginnen in een heerlijke ambiance: veel publiek, prima weer en een perfecte organisatie. Lucky Ajax liet er geen gras over groeien en zette VVOP 11 meteen onder druk. Al na drie minuten spelen zette Michel Kreek met een geweldige boogbal de bezoekers op voorsprong. Nog binnen het kwartier wisten Kiki Musampa (diagonaal schot) en Dennis Gerritsen (solo van balverlies VVOP) de score uit te breiden naar 0-3. Rondom het veld keken de bezoekers hun ogen uit; de komst van de Ajacieden werd in Voorthuizen ontzettend gewaardeerd en dat was goed te merken.

De slotfase van de eerste helft was voor Kevin Bobson. De verdediger speelde vandaag weer eens als vleugelspits en kreeg het kort vóór de pauze op zijn heupen. Met een onvervalste hattrick schoot hij de ruststand naar 0-6. Als vanouds slalomde Bobson langs alle verdedigers en stond tweemaal goed opgesteld bij een aanval via het centrum. De 0-6 ruststand kwam Lucky Ajax goed uit; de tweee helft tegen tweedeklasser VVOP 1 werd als veel lastiger ingeschat.

Na de rust zou er minder gescoord worden, maar de acties waren er niet minder om. VVOP 1 had niet het verwachte overwicht, kreeg zelfs kansjes, maar Stephan Veenboer hield zijn doel op geweldige wijze schoon. Aan de andere kant gebeurde min of meer hetzelfde, zodat het ernaar uitzag dat de ruststand tevens als eindstand de boeken in zou gaan. Kiki Musampa, vorige week ook al in grootse vorm, dacht daar anders over. Met twee treffers in de laatste minuten van de wedstrijd bepaalde hij de eindstand op 0-8. Een sportieve wedstrijd kreeg hiermee toch een ietwat onverwacht grote overwinning.

De derde helft maakte bijkans nóg meer indruk dan de ontvangst en de wedstrijd bij elkaar. Tientallen tuinbanken vormden tezamen een soort sponsordorp waar aan beide kanten partytenten waren opgezet. Een groots buffet voor honderden sponsoren en spelers zorgde voor een knallend en passend einde van deze feestdag in Voorthuizen. Terwijl alle genodigden in het zonnetje nagenoten van de wedstrijd, vulden velen tegelijkertijd hun buikjes door vanaf vier kanten het buffet te benaderen.

Scoreverloop: 3. Michel Kreek 0-1, 12. Kiki Musampa 0-2, 14. Dennis Gerritsen 0-3, 21. Kevin Bobson 0-4, 28. Kevin Bobson 0-5, 32. Kevin Bobson 0-6, 65. Kiki Musampa 0-7, 67. Kiki Musampa 0-8

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Assistent-scheidsrechters: Lex Groothuis en Pieter Naafs

Toeschouwers: ca 1250