Ontstaan

In 2002 startte de redactie Ajax-homepage 'De Goeie Ouwe Tijd.nl' op www.degoeieouwetijd.nl. Op deze website werd elke maand exact 25 jaar teruggegaan in de Ajax-tijd. Alle stukken werden geschreven in de tegenwoordige tijd, zodat het leek alsof de bezoekers de historie als actualiteit konden ervaren. Mede vanuit alle persoonlijke verhalen en de privé-archieven van oud-spelers en -trainers kon 'De Goeie Ouwe Tijd.nl' jarenlang het internet verblijden met de mooiste Ajax-content uit het verleden. 

 

Stichting

Door het sterk groeiende beschikbare (privé-) archief van spelers, trainers en supporters werd enkele jaren later een stichting opgericht. Het voornaamste doel werd het digitaliseren van alles wat te maken heeft met het heden en verleden van Ajax. Nog steeds heeft onze stichting de beschikking over een groots digitaal archief, bestaande uit foto's, krantenartikelen, programmaboekjes, wedstrijdkaartjes, geluidsfragmenten (radioverslagen, interviews en muziek) maar ook een imposant videoarchief met Ajax-beelden vanaf 1915.

 

Lucky Ajax

Mede door de sterk groeiende persoonlijke contacten met de oud-spelers van Ajax kregen wij als redactie van 'De Goeie Ouwe Tijd.nl' een uitnodiging om wedstrijden van Lucky Ajax te bezoeken. Aangezien Lucky Ajax nog niet vertegenwoordigd was op het internet besloten we de wedstrijd- en fotoverslagen van Lucky Ajax toe te voegen aan 'De Goeie Ouwe Tijd.nl'. Ons netwerk kon groeien en hierdoor konden we gebruik maken van nog meer bijzonder Ajax-materiaal uit heden en verleden.

Door diverse omstandigheden bleef op www.degoeieouwetijd.nl uiteindelijk alleen Lucky Ajax over. Ons Ajax-archief is voor ons evenwel nog steeds beschikbaar, waarbij we (auteurs-)recht hoog in het vaandel dragen. Begin 2019 hebben we onze website voorzien van een nieuwe lay-out en verhuisd naar een nieuwe omgeving. Gezien de content op onze website profileren we ons vanaf dát moment als de redactie van Lucky Ajax.nl. Maar in feite zijn wij nog steeds de redactie van en het bestuur van stichting 'De Goeie Ouwe Tijd.nl'.

 

Redactie door de jaren heen

Sinds 2003 hebben we veel hulp gehad van vele verslaggevers en fotografen. Bij elk item staat vermeld wie verantwoordelijk is voor de tekst en de foto's. Op dit moment bestaat ons team uit de volgende Ajacieden:

 

Redactie:

  • Rodger Lahr
  • Roy Jadi
  • GS Fotografie
  • Henk Slagboom

 

Freelance verslaggevers:

  • Manon Bruijn
  • Derk Jan te Pas

Ook zijn we trots op medewerkers die in het verleden hun steentje hebben bij gedragen aan De Goeie Ouwe Tijd.nl.

 

Arjan Rietra, Kees Haastrecht, Donny van der Schagt, Pieter Keuzekamp, Ruud Kroese, Anna Petra, Joop Waterman, Sandra Waterman, Jacques Kattenburg, Aad Verboom, Ronnie Verheij, Andrea Wuestman, Albert Koster, Ilja Knemeijer en Danny Ploegaert.

 

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@luckyajax.nl