Vrijdag 21 januari 2011

Lucky Ajax-gala

Huis ter Duin, Noordwijk

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Traditioneel gezien vindt op de derde vrijdag van januari het jaarlijkse Lucky Ajax-gala plaats. Na driemaal te gast zijn geweest in Hotel Spaander te Volendam, keerde de elite uit heden en verleden van AFC Ajax dit jaar weer terug naar Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Waar de A-selectie van Ajax inmiddels het competitiegebeuren had hervat, kwamen de leden van Lucky Ajax tezamen voor een gala, met een overheerlijk diner dansant. Vanaf half 7 was de ontvangst gepland in de foyer van Huis ter Duin.

Natuurlijk waren de ontwikkelingen rondom Ajax vaak onderwerp van gesprek. Dat is niet zo vreemd, aangezien veel hoofdrolspelers in de soap van de ledenraad vanavond aanwezig waren, zoals Keje Molenaar, Peter Boeve en Edo Ophof. Aangezien er ook veel partners van de spelers en leden aanwezig waren, was deze avond ook een weerzien tussen veel bekenden, die elkaar in de rest van het jaar soms te weinig kunnen begroeten.

Vanaf kwart over zeven werden alle genodigden verzocht zich naar de dinerzaal te begeven. Kort hierna was het spitsuur bij het bord waar de tafelindeling op vermeld stond. De oudgedienden en/of leden die moeilijk ter been waren, mochten ver vooraan zitten. Kort na half acht opende de nieuwbakken voorzitter van Lucky Ajax, Theo van Duivenbode, de gala-avond en heette iedereen hartelijk welkom. Naast te benadrukken dat het fijn is om weer terug te zijn in Noordwijk, werd ook stilgestaan bij het overlijden van enkele coryfeeën zoals Henk Koning, Ad Waldeck, Peter Post en Coen Moulijn. Na één minuut stilte werd de eerste gang van het diner opgediend.

In de zaal zaten veel prominenten die teveel uit zicht geraakt zijn. Zo zagen we onder meer Wim Anderiesen, Eddy Pieters Graafland, Kees Zwamborn, maar gelukkig ook veel sponsoren. Tijdens één van de speeches tussen de gangen door werd dan ook terecht stilgestaan bij de rol van de sponsoren, want zonder hen zou van een jaarlijks gala geen sprake zijn. Wat later op de avond was er nog een opvallende uitspraak van de burgemeester van Noordwijk, die zijn enthousiasme zo etaleerde, dat hij bijkans op persoonlijke titel Lucky Ajax uitnodigde de komende jaren naar Noordwijk te komen. Om eraan toe te voegen dat de Gemeente Noordwijk helaas niet aan sponsoractiviteiten doet en hij eigenlijk alweer teveel had gezegd. Gelukkig begrepen de aanwezigen het enthousiasme in zijn welkomstwoord aan het Ajax-gezelschap.

Het diner smaakte opperbest en werd op goede wijze gevarieerd met entertainment tussendoor. Zoals elk jaar was er weer een moppentapper die de aanwezigen in de juiste stemming probeerde te krijgen. Mooi waren de woorden van good-old Wim Schoevaart, die o.a. Lydia van der Moot bedanken voor haar tomeloze inzet rondom het gala.

Naarmate de avond vorderde en het diner ‘over de helft’ was, kwam de muzikale ondersteuning van zangeres Alma Nieto, die samen met haar band voor een geweldige sfeer zorgde. De dansvloer werd ruimschoots in gebruik genomen en bij de tafels was het een weerzien tussen oude en minder oude bekenden. De Ajax-familie genoot van de gezelligheid, het eten en de locatie. De laatste gang van het diner was omstreeks tien uur, de dame blanche werd kort na half elf geserveerd. Helaas komt aan zo’n gezellige avond altijd weer een einde. De slotact vond plaats in de kelder van Huis ter Duin. Enkelen bleven overnachten in het hotel, anderen verlieten kort na middernacht de parkeerplaats van Huis ter Duin. Een geslaagd gala van Lucky Ajax was alweer ten einde. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer allemaal in goede gezondheid.