Vrijdag 24 januari 2014

Lucky Ajax-gala

Huis ter Duin, Noordwijk

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie 

Lucky Ajax is het nieuwe kalenderjaar stijlvol begonnen. In de thuishaven ‘Huis ter Duin’ te Noordwijk werd wederom het jaarlijkse gala in black tie gevierd. Een groot deel van de Ajax-familie, verdeeld over 5 decennia rood en wit, was aanwezig en etaleerde een hartverwarmende familieband. Vanaf omstreeks 19.00 uur werden alle genodigden met een hapje en een drankje welkom geheten in de foyer. Kort vóór 20.00 uur verplaatste het Ajax-gezelschap zich naar de grote zaal waar de genummerde eettafels in rood en wit waren gedekt. Te doen gebruikelijk zaten de besturen en oudste generaties spelers het dichtst bij het podium. Ceremoniemeester Jan Buskermolen en voorzitter Theo van Duivenbode verwelkomden met hun speeches alle aanwezigen en spraken hun wensen uit voor de nabije toekomst. Het glas werd geheven op Lucky Ajax, maar niet voordat ook was stilgestaan bij het overlijden van enkele belangrijke leden of partners van huidige leden. Meest in het oog springend was de aanwezigheid van Grietje en Johan Mühren, weduwe en zoon van de een half jaar geleden overleden Gerrie Mühren.

Het diner bestond weer uit hoogstaande culinaire standjes, met onder meer zalm, soep, een heerlijk hoofdgerecht en een Dame Blanche als nagerecht. Tussen de diverse gangen door was er ruimschoots tijd om genodigden bij andere tafels te ontmoeten. Tevens was er veel diversiteit in de muzikale ondersteuning. Onder meer Ron Brandsteder, Charly Luske en Ali B. zorgden voor veel enthousiasme bij de aanwezigen. Het was mooi om te zien dat zowel de oudste als de jongste generatie Ajacieden aanwezig was en elkaar onderling prima kon vinden voor uiteenlopende gesprekken. Zo zagen we onder meer Loek den Edel, Jan Ditmeijer, Cor Geelhuizen en Eddy Pieters Graafland uit de jaren ’50, terwijl Werner Schaaphok, Bennie Muller en Sjaak Swart de jaren ’60 vertegenwoordigden. Uit de roemruchte seventies waren Johnny Rep, Dick Schoenaker en Heinz Stuy aanwezig, de jaren’80 waren present door onder meer Peter Boeve, Edo Ophof en John Bosman. Uit de jaren’90 onder meer Frank en Ronald de Boer, alsmede Wim Jonk.

Net als voorgaande jaren was er weer een geweldig fotoboek gemaakt met plaatjes van het vorige gala, de gespeelde wedstrijden van Lucky Ajax alsmede enkele oude actiefoto’s van onze leden. Na het dessert nam iedereen afscheid van elkaar. Een deel van de genodigden keerde huiswaarts, maar een kleiner deel bleef nog even voor een feestelijke toegift in de kelder van Huis ter Duin.