Vrijdag 22 januari 2016
Lucky Ajax-gala

Huis ter Duin, Noordwijk

Tekst: Roy Jadi / Foto's: GS Fotografie 

Huis ter Duin te Noordwijk was wederom de luxueuze locatie voor het jaarlijkse Diner-Dansant van Lucky Ajax. De Vereniging van Oud-Ajacieden vierde ook dit jaar zijn nieuwjaarsfeest met een spetterend feest waarbij leden uit verschillende generaties aanwezig waren. Zo ontmoetten we bijvoorbeeld Ger van Mourik, vaste vleugelverdediger uit de jaren ’50, Simon Tahamata en Peter Boeve, helden uit de jaren ’70 en ’80, maar ook de gebroeders De Boer, Robbie Witschge en zelfs ook Clarence Seedorf. Eigenlijk begon het feest al voordat de zaal openging. Gekleed in ‘black tie’ was het een weerzien van jonge en oude bekenden, onder het genot een hapje en een drankje. De redactie van deze website had tegenover de ingang van de zaal een fotostudio opgezet en had derhalve de mogelijkheid om mooie portretfoto’s te maken van iedereen die arriveerde. Waar we misschien aanvankelijk nog moeite moesten doen om mensen ervan te overtuigen dat het leuk was om even op de foto te gaan, duurde het niet lang voordat er daadwerkelijk een rij met mensen stond om gefotografeerd te worden. Zeker toen de zaal openging en iedereen langs de foto-studio kwam was het een behoorlijke uitdaging om aan alle verzoekjes te voldoen!

Het officiële gedeelte van de avond werd geopend met, hoe kan het ook anders, de Ajax-Marsch, live gezongen door niemand anders dan Joop Leeuwendaal. Theo van Duivenbode verzorgde vervolgens het welkomstwoord waarin hij stilstond bij de leden die inmiddels niet meer onder ons zijn, waarin hij de mensen bedankte die met hun inspanningen deze avond mogelijk maakten, en tenslotte namens alle aanwezigen veel sterkte wenste aan Johan Cruijff, erelid van Lucky Ajax, in zijn gevecht tegen zijn ziekte. De muziek werd deze avond grotendeels verzorgd door de Tiny Little Big Band van Franklin Brown, die namens Nederland deelnam aan het Eurovisie Songfestival in 1996. Ondanks zijn voorliefde voor Rotterdam, die hij niet onder stoelen of banken stak, wist hij een prima sfeer te creëren met stijlvolle muziek. Ook Franklin Brown heeft recht op pauze, maar die werd prima opgevuld door ex-Frizzle Sizzles Laura en Mandy die als ‘Abba Sound Alikes’ hits van de Zweedse popgroep ten gehore brachten. Rondkijkend in de zaal zagen we dat, al dan niet geholpen de rijkelijk geschonken wijn’ iedereen het op zijn eigen manier naar de zin had. De gebroeders de Boer, Clarence Seedorf en Edwin van der Sar waren in diepgaande gesprekken verwikkeld. Heinz Stuy had twee lepels op de kop getikt die hij kon gebruiken als castagnetten, en Ger van Mourik en zijn dochter waren bijna niet van de dansvloer af te slaan.

De avond ging verder met lekker eten en drinken, en Tiny Little Big Band kreeg ondersteuning van de Triolettes en van de Classic Crooners. Op muzikaal gebied moest het hoogtepunt nog komen. Jorge Castro, winnaar van de Soundmixshow in de jaren ’90, vriend van Lucky Ajax, was overgekomen uit Paraguay. Op voorspraak van Sjaak Swart zelf, was deze topartiest naar Nederland gekomen en hij slaagde er direct in de hele zaal voor zich te winnen. Zijn optreden was een mooie apotheose van een mooie avond. Een avond die overigens ook buiten de zaal nog even verder ging met de muziek van DJ Spinkit en nog meer versnaperingen aan de hotelbar. De Goeie Ouwe Tijd.nl is vereerd en blij dat wij aanwezig mochten zijn en in staat waren om dit feest van dichtbij te volgen. Onze dank gaat uit naar het bestuur van Lucky Ajax, en onze contactpersoon Lydia van der Moot in het bijzonder.