Vrijdag 17 januari 2020

Lucky Ajax-gala

Huis ter Duin, Noordwijk

We mogen weer getuige zijn van het jaarlijkse Gala van Lucky Ajax in Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Zoals altijd maken we ons op voor een lange, gezellige avond, met veel bekenden en minder bekenden, muziek en lekker eten. We hebben er zin in!

Om optimaal te genieten van de sfeer, arriveerden we al voor 18.00 uur in het hotel. We werden zoals altijd hartelijk ontvangen door voorzitter Theo van Duivenbode. We deelden meteen mee in de gezelligheid beneden in de bar met onder anderen Simon Tahamata en Sjaak Swart die beiden, met
aanhang, ook al aanwezig waren. We ontmoetten ook al ceremoniemeester Jan Buskermolen die een klein tipje van de sluier kon oplichten met betrekking tot de te verwachten optredens.

We togen alvast naar boven om de provisorische fotostudio in orde te maken zodat er gedurende de
avond portretten van oud-spelers geschoten konden worden. Zo geheimzinnig als de ceremoniemeester beneden deed, zo makkelijk was het boven om te raden naar de optredens. In de eetzaal werd gerepeteerd en daar de deuren continu open en dicht gingen was het niet moeilijk om te achterhalen wat we konden verwachten. Inmiddels kwamen de meeste gasten naar boven. Onder het genot van een glas champagne en verscheidene kleine hapjes, slaagden we erin om alvast een groot aantal oud-spelers te portretteren in de ‘studio’. Om half acht ging de eetzaal open en konden we allemaal naar binnen, op zoek naar onze plaatsen.

De rode draad, qua muziek, werd verzorgd door de band PRFCT5 (Perfect Five). De band van drummer Michael van Praag zou zowel de opening als de afsluiting van de avond verzorgen alsmede de muziek tijdens het eten. Helaas kon de oud-Ajaxvoorzitter dit jaar, als gevolg van een heupoperatie, niet zelf actief zijn op het podium. Toen iedereen zijn plek had gevonden, werd het woord gegeven aan Theo van Duivenbode. Zoals gebruikelijk waren er woorden van dank voor iedereen, die dit jaarlijkse spektakel mogelijk had gemaakt. Nadat ook iedereen welkom was
geheten, moesten we ook even stil staan bij Ajacieden die helaas in het afgelopen jaar waren overleden. Een moment van stilte was er voor Jan Seelen, Henk van Santen en oud-aanvoerder Frits Soetekouw.

Voorafgaand aan de eerste gang werden we getrakteerd op het optreden van de mezzo-sopraan
Ester Pierweijer. Het indrukwekkende stemgeluid van de zangeres beloofde veel voor de rest van de avond en was een prima opmaat voor het voorgerecht dat inmiddels werd geserveerd. Het volgende punt op het programma was een bijzonder optreden van Gospelgroep Joy! Al dansend en swingend door de hele zaal, wist het grote gezelschap met hun opzwepende en aanstekelijke ritmes al de eerste gasten richting de dansvloer te krijgen. Net als het vorige optreden werd ook deze afgesloten met het serveren van de volgende gang, in dit geval, de soep.

Na de soep was het tijd voor een plechtig moment. Hennie Henrichs, al veertig jaar werkzaam bij Ajax in allerlei bestuursfuncties. Terecht werd hij hiervoor dan ook door Lucky Ajax gehuldigd en in het zonnetje gezet. Het volgende optreden was van Mike Peterson. In de traditie van Amsterdamse artiesten als Samantha Steenwijk en Tino Martin, die de afgelopen jaren optraden op het gala, past hij prima in het rijtje. Het slotakkoord (letterlijk) was echter voor de ‘hoofdact’ van de avond, Karin Bloemen! Met humor, met imitaties van collega’s uit het artiestenvak en natuurlijk vooral met haar fantastische zangkwaliteiten had ze binnen een paar tellen de volledige zaal voor zich gewonnen. Ze bracht samen met Ester Pierweijer, die wij nog kenden van het begin van de avond, het legendarische ‘Barcelona’ ten gehore, waarna ze zelf met een aantal vrolijke bekende klassiekers, de dansvloer al snel te klein zag worden!

Zelfs aan het optreden van La Bloemen kwam een einde, er was immers ook tijd ingeruimd voor het
Grand Petit Dessert! Het officiële gala-gedeelte was afgelopen maar aan de bar was het nog lang gezellig.

Met hapjes en drankjes, maar niet in de laatste plaats door het optreden van Ajax-legende uit het midden van de jaren ’90: Danny Lukassen! “Ajax is kampioen, Ajax blijft kampioen!”

Het was voor ons opnieuw een grote eer en een genot om bij dit Ajax-feest aanwezig te mogen zijn. Wij bedanken Lucky Ajax en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt voor de gastvrijheid! Het was wederom een prachtige ervaring en een hele gezellige avond!