Donderdag 26 mei 2022

AAC Olympia All Stars - Lucky Ajax 2-15 (0-9)

Horssen, 16.00 uur

Op Hemelvaartsdag reisde Lucky Ajax af naar het Gelderse Horssen voor een wedstrijd tegen AAC Olympia. Aanleiding voor de wedstrijd was het 10-jarig bestaan van de Gelderse fusieclub, waarvoor in het weekend na deze wedstrijd een feestweekend zou worden georganiseerd. Lucky Ajax zou het gaan opnemen tegen een gelegenheidsteam, bestaande uit (oud-) eerste elftalspelers.

Bij aankomst in het gezellige Horssen was het al erg druk. Op het veld waren voetbalclinics voor de jeugd, terwijl op het veld achter kantine en kleedkamers onder meer een springkussen, draaimolen en popcornkraam stond. Er was geen entree nodig, zodat de lokale bevolking geen reden had om niet even naar het feestgedruis te gaan kijken.

Vandaag bij Lucky Ajax nagenoeg dezelfde namen als twee weken eerder in Oosthuizen. Olaf Lindenbergh was niet aanwezig, maar daar stond tegenover dat Milano Koenders en Jerold Promes vandaag hun debuut voor Lucky Ajax zouden gaan maken.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden we gastvrij ontvangen in de kantine met een drankje en een overheerlijk broodje. Kort vóór half 4 was het complete spelergezelschap in de kleedkamers en gereed voor de warming up. Tot grote teleurstelling zou Aron Winter vandaag niet aanwezig zijn in Horssen.

Kort vóór 4 uur betraden de spelers onder leiding van Dick Jol de Gelderse grasmat. Na de gebruikelijke fotomomenten ging de bal rollen. Al snel werd duidelijk dat Lucky Ajax heerlijk kon voetballen en een maatje te groot bleek voor AAC Olympia All Stars. 

Direct na de snelle openingstreffer van Kiki Musampa stroopte Dennis Gerritsen zijn mouwen op en zette een loepzuivere hattrick op het scorebord. Gerritsen is zonder twijfel de topscorer allertijden bij Lucky Ajax.

In de eerste helft bleef Lucky Ajax vol gas geven. Kiki Musampa, Derk Boerrigter, Kevin Bobson en Michael Kohn-Dehli wisten de ene na de andere vloeiende Amsterdamse aanval doeltreffend af te ronden. Tussendoor had Simon Tahamata nog een strafschop gemist en was een bal onderkant lat achter de doellijn niet als doelpunt waargenomen door arbiter Dick Jol.

Vanaf de dug out zagen Sjaak Swart, bestuurslid Edo Ophof en medereserve Brutil Hosé het tevreden aan. Laatstgenoemde reageerde vanaf de zijkant opgetogen toen zijn naam bij één van de doelpunten abusievelijk als doelpuntenmaker werd omgeroepen.

In de tweede helft kwamen Sjaak en Brutil in de ploeg voor Randy Rustenberg en Dennis Gerritsen. De verwachtingen voor het tweede bedrijf waren hooggespannen, maar het frisse team van AAC Olympia bleek een stuk taaier dan het team uit de eerste helft. Giel Schamp en Johnny van Ooijen wisten de terechte eer van de thuisclub te redden, nadat even daarvoor de eretreffer vanwege buitenspel werd afgekeurd. Derk Boerrigter nam de trefzekere rol van Gerritsen na de thee over met 2 doelpunten.

Kort vóór tijd was er een primeur bij Lucky Ajax. Nadat Simon Tahamata in het strafschopgebied was gevloerd, raadpleegde arbiter Dick Jol de VAR aan de zijkant. Op het schermpje van de fotograaf zag Jol dat er sprake was van een terechte strafschop waarna de jarige Tahamata ditmaal wel wist te scoren vanaf elf meter. In de allerlaatste seconde zette invaller Dennis Gerritsen de eindstand van 2-15 op het scorebord. Een ruime overwinning met veel doelpunten en het publiek als grote winnaar. 

De toeschouwers namen alle tijd om op de foto te gaan met de helden van Lucky Ajax. Terwijl Sjaak Swart was ingesloten door de grootste horde fans, werd het door de thuisclub aangeschafte Ajax-shirt geveild. Het shirt was gesigneerd door de spelers van Lucky Ajax en in de tweede helft gedragen door Simon Tahamata. Uiteindelijk zou het shirt bij opbod maar liefst 3000 euro opbrengen. De gelukkige winnaars kregen het shirt, maar mochten ook met Sjaak Swart op de foto.

De organisatie uit Horssen had nog een verrassing in petto voor Simon Tahamata, die vandaag 66 jaar was geworden. Hij kreeg een grote verjaardagstaart en alle aanwezigen in de kantine zongen uit volle borst voor de jarige Amsterdamse Molukker.

We sloten onze aanwezigheid af met een heerlijk buffet en konden heerlijk napraten over een geweldige voetbaldag die super georganiseerd was door de Gelderse club....

 

Scoreverloop: 4. Kiki Musampa 0-1, 6. Dennis Gerritsen 0-2, 8. Dennis Gerritsen 0-3, 19. Dennis Gerritsen 0-4, 20. Kiki Musampa 0-5, 21. Leonard Chisom 0-6, 25. Kevin Bobson 0-7, 31. Derk Boerrigter 0-8, 34. Michael Krohn-Dehli 0-9, 39. Derk Boerrigter 0-10, 40. Derk Boerrigter 0-11, 43. Giel Schamp 1-11, 45. Johnny van Ooijen 2-11, 47. Simon Tahamata (pen) 2-12, 63. Simon Tahamata 2-13, 66. Brutil Hosé 2-14, 70. Dennis Gerritsen 2-15

Scheidsrechter: Dick Jol

Assistent-scheidsrechters: Tonnie van Sonsbeek, Frans van Beuningen, Hans Pelser, Mari van Nistelrooij

AAC Olympia Allstars

Bram van Kampen, Martijn van Beuningen, Niels van de Zwaluw, Sjors Janssen Steenbergen, Albertino Kuypers, Johnny van Ooijen, Frank van den Dobbelsteen, Pieter van Zwam, Mark van der Zwaluw, Han Peelen, Ben van Ooijen, Gerard Reuvers, Willie Janssen Steenberg, Theo van Ooijen, Sjoerd de Wildt, Peter Hermanussen, Giel Schamp, Jeroen Bernts, Remy Veens, Tim Louwerse, Ward Basten, Willie Jansen, Noud Tromp

Technische staf: Gonnie Janssen Steenberg, Jos van den Broek, Harrie Sas, Wim van Leeuwen, Miranda Bernts

Lucky Ajax

1. Stan Bijl, 2. Randy Rustenberg, 3. Jerold Promes, 4. Milano Koenders, 5. Kevin Bobson, 7. Michael Krohn-Dehli, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Derk Boerrigter, 15. Leonard Chisom

Reserves: 16. Sjaak Swart, 15. Brutil Hosé

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: Peter Drenth