Zaterdag 28 mei 2011

All Star Team - Lucky Ajax
Steenwijk, 19.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Soms heb je van die wedstrijden, waarbij het lijkt alsof alles tegenzit. Gelukkig valt de uitvoering dan toch in de bovencategorie qua organisatie en wedstrijdgebeuren. Op zaterdag 28 mei van dit jaar zou Lucky Ajax naar Steenwijk afreizen om acte de présence te geven tijdens de jubileumeditie van het plaatselijke Biebtoernooi. Pas later viel ons op, dat de wedstrijd pas laat op de dag van de Champions League-finale tussen Barcelona en Manchester United gespeeld zou worden. Gevreesd werd, dat dit een probleem zou vormen voor de personele bezetting van Lucky Ajax. Er was enige twijfel, maar gelukkig ging de wedstrijd alsnog door en reisden we met mooie namen af naar de Overijsselse plaats waar Lucky Ajax met open armen ontvangen zou worden. Speciaal voor Lucky Ajax was er in een nabijgelegen hotel een ruimte gereserveerd waar de delegatie van Lucky Ajax tijdens het bekijken van de Champions League-finale van een buffet kon genieten. In de aanloop naar het duel bleek dat er nog een misverstand omtrent de invulling van de scheidsrechter, maar uiteindelijk wist de organisatie Eric Braamhaar te strikken en kon de wedstrijd gewoon gespeeld gaan worden.

Het duel in Steenwijk was één van de weinige wedstrijden waarbij regenbuien, zij het in matige vorm, Lucky Ajax en diens tegenstander parten speelde. Al bij aankomst bij het sportpark was er geen blauw stukje lucht of een zonnestraaltje te zien. Desalniettemin werden we vol enthousiasme en uiterst gastvrij ontvangen in Steenwijk. De koffie stond klaar en er was zelfs voor gebak gezorgd. Ruim een uur voor de wedstrijd ging de eerste groep spelers al naar de kleedkamer. Onder hen naast Sjaak Swart onder meer Dick Schoenaker, Yannis Anastasiou, Wamberto, Bryan Tevreden en Justin Swart. Rondom de kleedkamer was de organisatie druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Kees Kist, oud-speler van onder meer AZ'67, was leider bij het All Star Team bestaande uit oud-speler van regionale verenigingen. Kist heette zijn oud-collegae dan ook hartelijk welkom. Een half uur vóór de aftrap begonnen de spelers in de regen met de warming up. Op dat moment hadden zich ook Pim van Dord, Dennis Gerritsen, Arno Splinter en Glenn Helder gemeld. Keeper was vandaag Raymond van Damme.

Kort voor zeven uur zou het dan echt gaan beginnen. Met Bengaals vuurwerk werden alle spelers begroet op het veld en tijdens het voorstellen werd ook nog eens confetti en slingers de lucht ingespoten. Alles onder de begeleidende klanken van een moderne mix van het clublied van het Biebtoernooi. Om drie minuten over 7, na de gebruikelijke gezamenlijke elftalfoto, blies scheidsrechter Braamhaar voor de eerste keer.

Vanaf begin af aan bleek dat Lucky Ajax het meest in balbezit zou zijn, maar het All Star Team bleef goed georganiseerd de plannen van Kees Kist uitvoeren. Een lange brilstand was dus niet zo verwonderlijk, maar het aanwezige publiek genoot met volle teugen. Lucky Ajax had goede aanvallers in de geledingen met veel beweging bij Wamberto en Glenn Helder en twee doeltreffende spitsen met Anastasiou en Gerritsen. Voor deze gelegenheid was Kiki Musampa als verdediger opgesteld.

Pas na 23 minuten spelen kwam Lucky Ajax op voorsprong. Met een knap geplaatst diagonaal schot wist Dennis Gerritsen Lucky Ajax op voorsprong te zetten. Nog vóór de thee werd de score verdubbeld door een doelpunt van Glenn Helder die twee kansen nodig had om het net te vinden: 0-2. Met deze stand werd 10 minuten gerust, zodat we zeker op tijd klaar zouden zijn voor de voetbalwedstrijd op televisie. Bij Lucky Ajax kwamen Pim van Dord en Justin Swart in de ploeg voor Dick Schoenaker en Reginald Faria. Het team uit Steenwijk, bestaande uit in totaal 21 spelers, werd bijna geheel vervangen voordat de bal de andere kant op zou gaan rollen. Langs de lijn waren nog steeds veel paraplu's zichtbaar want nagenoeg de gehele wedstrijd zou het blijven motregenen.

In de tweede helft vielen de doelpunten als appels uit de boom. Glenn Helder wist Lucky Ajax op een 3-0 voorsprong te zetten, waarna Rik Vis op dat moment de eer wist te redden voor het All Star Team. Binnen twee minuten na de tegentreffer zette Lucky Ajax aan en wist via Bryan Tevreden en Wamberto de score naar 1-5 te tillen. Een kwartier voor tijd maakte Hendry de Rijke dankbaar gebruik van een slippertje van Pim van Dord. De Feyenoorder uit het All Star Team omspeelde keeper Raymond van Damme en trok zijn shirt uit nadat hij een treffer had begroet. Hiermee werd zijn Feyenoord-shirt zichtbaar. Gelukkig zag iedereen de lol er wel van in. Gun iemand met sympathie voor 010 ook een eenmalig trots moment.... Lucky Ajax reageerde op het veld met twee doelpunten van Yannis Anastasiou. De 7-2 stand leek de boeken in te gaan als eindstand, zij het dat Jeroen Los in de voorlaatste minuut wederom tegen scoorde: 3-7.

De wedstrijd eindigde met een gevoel van sportiviteit. Zowel op als rondom het veld werd op sportieve wijze gestreden voor elke meter. Slechts één ongelukkig armzwaai in het gezicht van Sjaak Swart viel op, maar verder was het één groot feest. Na afloop was Sjaak Swart wederom de grote man door het uitdelen van vele handtekeningen en fotomomenten. Al bij de spelerspresentatie werd het hardst gejuicht toen de naam van Sjaak werd omgeroepen.

De spelers wisten zich razendsnel te douchen en spoedden zich om tien over half negen richting de auto om zich te begeven naar het hotel verderop in Steenwijk. Daar werd gezamenlijk genoten van de Champions League-finale en een overheerlijk buffet. Wat dit alles betreft mogen we de organisatie van het Biebtoernooi ontzettend bedanken voor de goede organisatie, de rust op onzekere momenten maar vooral een perfecte service naar de spelers van Lucky Ajax. Het was een waar genoegen om te gast te zijn bij het Biebtoernooi in Steenwijk.

 

Scoreverloop: 23. Dennis Gerritsen 0-1, 29. Glenn Helder 0-2, 45. Glenn Helder 0-3, 47. Rik Vis 1-3, 49. Bryan Tevreden 1-4, 50. Wamberto 1-5, 56. Hendry de Rijke 2-5, 57. Yannis Anastasiou 2-6, 59. Yanni Anastasiou 2-7, 68. Jeroen Los 3-7

Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Assistant-scheidsrechters: J. Hes en N. Hoogterp

Toeschouwers: ca 500

 

All Star Team:

René Jongbloed, Peter Pot, Henri Los, Jeroen Los, René Groen, Bart de Jonge, Bert Otten, Albert Jan Gorter, Guido Broers, Anton Bijker, Gijs Swart
Reserves: Jan Boxum, Hendry de Rijke, Harald Zwolle, Jan de Jonge, Niels van der Zand, Harold Groenewoud, Rick Vis, Fokke Drost, Anton Eekhoorn, Abbe Wolting

 

Lucky Ajax:

1.Raymond van Damme, 2. Dick Schoenaker, 3. Kiki Musampa, 4. Arno Splinter, 5. Bryan Tevreden, 6. Reginald Faria, 7. Dennis Gerritsen, 8. Sjaak Swart, 9. Yannis Anastasiou, 10. Wamberto, 11. Glenn Helder
Reserves: 15. Pim van Dord, 18. Justin Swart

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen