Zaterdag 4 augustus 2012

Angerlo Vooruit - Lucky Ajax 1-6 (1-2)
Angerlo, 15.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie en Jacques Kattenburg

Na de thuiswedstrijd tegen het sponsorteam tijdens de Open Dag van Ajax, stond vandaag de eerste wedstrijd buiten de stadsgrenzen van Amsterdam op het programma. Het Gelderse Angerlo Vooruit had Lucky Ajax uitgenodigd om naar Angerlo te komen in het kader van het 60-jarig bestaan van de vereniging. Weken, nee maandenlang, had de jubileumcommissie bestaande uit onder andere Esther Borggreve, er alles aan gedaan om een goede organisatie neer te zetten. De beloning zou vandaag volgen in een uitermate gezellig en gastvrij Angerlo waar vanaf één uur de spelers van Lucky Ajax langzaam aan binnendruppelden. De weersverwachtingen zorgden eigenlijk nog voor de meeste dreiging, maar uiteindelijk was het zonovergoten toen Sjaak Swart zich als eerste van de spelers meldde in de bestuurskamer van Angerlo Vooruit.

Bij Lucky Ajax zagen we vandaag weer grotendeels de bekende gezichten van de laatste wedstrijden. Naast Sjaak Swart en Dick Schoenaker (de oudsten van de spelers) waren ook Arno Splinter, Olaf Lindenbergh, Glenn Helder, Wamberto en Dennis Gerritsen aanwezig in Angerlo. Stephan Veenboer verving Fred Grim onder de lat. De rest van de selectie was aangevuld met Gery Vink en Jordi Brouwer en de bij Lucky Ajax minder bekende Frank Kornu en Karim Bridji.

Angerlo Vooruit zou vandaag met twee teams uitkomen tegen Lucky Ajax. In de eerste helft zou het eerste elftal in actie komen, na de rust zou het tweede elftal het opnemen tegen de oud-Ajacieden. In de media was flink uitgepakt over de wedstrijd van vandaag. Naast De Gelderlander (krant) zou het duel ook live te volgens zijn bij de regionale radiozender. Genoeg ingrediënten derhalve voor een middag vol voetbalplezier.

Terwijl de spelers in de bestuurskamer een heerlijke tom pouce kregen voorgeschoteld, lag Sjaak Swart al op de massagetafel van André van Alphen om zich ook fysiek te prepareren op de wedstrijd van vandaag. Kort na half drie mengden de spelers van Lucky Ajax zich op de grasmat van Angerlo, gelegen vlak naast een woonwijk. Bij aanvang van de warming up was nog één speler van Lucky Ajax niet aanwezig: Peter van Vossen. Ondanks zijn afwezigheid werkte Lucky Ajax de warming up af in het zonnetje en meldde zich kort voor drie uur in de middag op de in perfecte conditie stekende grasmat. Na de gebruikelijke foto's met de tegenstander(s) kon de bal gaan rollen zonder Peter van Vossen, die we vandaag helaas niet meer mochten begroeten in Gelderland.

Lucky Ajax begon gretig, maar de keeper van de thuisclub, Dirk-Willem Tiecken, was vandaag op dreef. Doordat Dennis Gerritsen ook nog een bal snoeihard op de paal schoot, stond na 10 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord. Uiteindelijk wist Dennis Gerritsen op aangeven van Wamberto de score in de 11e minuut te openen: 0-1. Ook al was Lucky Ajax in balbezit erg gevaarlijk en dreigend, toch bleef Angerlo Vooruit lekker meevoetballen. Het was veel in balbezit en kon het Stephan Veenboer soms lastig maken. Toch verdubbelde Lucky Ajax na 18 minuten spelen de score toen Karin Bridji na twee pogingen de bal in het doel schoot. De 2-0 voorsprong voor Lucky Ajax was niet geflatteerd.

Het spelbeeld tijdens deze wedstrijd was erg aangenaam. Beide elftallen lieten elkaar lekker voetballen en er werden weinig overtredingen gemaakt. Naarmate het einde van de eerste helft in zicht kwam, werd Angerlo Vooruit gevaarlijker. Enkele minuten voor het rustsignaal wist Rens Albers een overtalsituatie van 3 tegen 1 goed uit te spelen en kon Angerlo Vooruit dichterbij Lucky Ajax brengen: 1-2. Sjaak Swart wond zich zó op over de ruimte die achterin werd weggegeven, dat de arbiter hem attendeerde door te melden: 'Meneer Swart, gaat het een beetje? Anders kunt u ook even bijkomen langs de lijn'... Vijf minuten later was de rust een feit...

Dit seizoen speelt Lucky Ajax het meest efficiënt in het tweede bedrijf, als de spieren opgewarmd zijn en de tegenstander er een beetje doorheen zit. Helaas kwam na de rust het tweede elftal van Angerlo Vooruit in actie, met derhalve 11 fitte spelers. Dit mocht de pret en de doelpunten van Lucky Ajax niet drukken. Het spelbeeld bleef tegen het tweede elftal van de jubilerende vereniging ongewijzigd. Lucky Ajax beter in balbezit, Angerlo Vooruit voldoende in balbezit, maar met iets minder finesse voorin. Toch wist Lucky Ajax, net als bij eerdere wedstrijden dit seizoen, de marge in de tweede helft te vergroten. Jordi Brouwer zorgde aan het begin van de tweede helft voor de 1-3. In de laatste 10 minuten zorgden achtereenvolgens Karim Bridje (schot), Dennis Gerritsen en Wamberto voor de 1-6 eindstand.

De grote nederlaag mocht de pret bij het Angerlose publiek èn de organisatie terecht niet drukken. Iedereen had enorm genoten van een leuke, sportieve wedstrijd in een heerlijke ambiance met een zeer goede organisatie. De spelers deelden na afloop van de wedstrijd handtekeningen uit en gingen op de foto met alle voetballiefhebbers. Sjaak Swart werd bijvoorbeeld geadoreerd door drie dames van ruim 80 jaar die vol trots vertelden dat ze in 1971 Ajax de Europa Cup hadden zien winnen op Wembley.

De derde helft werd gevierd in de bestuurskamer van Angerlo Vooruit. Onder het genot van een heerlijk buffet en een koel drankje werd tezamen met de organisatie en de spelers van Angerlo Vooruit teruggeblikt op de wedstrijd van deze middag. Om zes uur waren alle spelers verdwenen en op weg naar Amsterdam of elders. Alle complimenten gaan uit naar de organisatie van Angerlo Vooruit, met in het bijzonder onze contactpersonen Esther Borggreve en Dick Spies. Het was een waar genoegen te gast te zijn in Angerlo.

 

Scoreverloop: 11. Dennis Gerritsen 0-1, 18. Karim Bidji 0-2, 29. Rens Albers 1-2, 42. Jordi Brouwer 1-3, 58. Karim Bidji 1-4, 61. Dennis Gerritsen 1-5, 65. Wamberto 1-6

Scheidsrechter: Bennie Kock
Assistent-scheidsrechters: Robert Wonnink en Dick Donderwinkel

Toeschouwers: ca 700

 

Angerlo Vooruit:

1e helft:
1. Dirk-Willem Tiecken, 2. Wesley Althof, 3. Ruben Eulink, 4. Christiaan van de Meulen, 5. Rogier Pelgrim, 6. Jelmer Kingma, 7. Yor Derksen, 8. Mark Haver, 9. René Berends, 10. Simon Rooks, 11. Rens Albers

2e helft:
1. Leon Bergevoet, 2. Wiwik Rabelink, 3. Mark Schlaghecke, 4. Dennis Gores, 5. Alexander Derksen, 6. Jim Staring, 7. Loek Haver, 8. Robbin Zwaan, 9. Youp van Uum, 10. Nico Brugman, 11. Thomas Kooijmans
Reserve: Enno van Geel

Trainers: Richard Jansen, Peter Albers en Marcel Roording
Begeleiding: Hans Wieggers en Frans Witjes 
Verzorging: Luuk Klaassen en Trudy Klaassen

 

Lucky Ajax:

1. Stephan Veenboer, 2. Dick Schoenaker, 3. Arno Splinter, 4. Olaf Lindenbergh, 5. Wamberto, 6. Gery Vink, 7. Jordi Brouwer, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 11. Glenn Helder, 16. Frank Kornu
Reserve: 15. Karim Bridji

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen