Vrijdag 29 augustus 2014

Concordia Wehl - Lucky Ajax 2-4 (2-1)
Wehl, 18.00 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Rodger Lahr en Tonnie Hesseling

Op de laatste vrijdag van de schoolvakantie in regio Midden-Nederland reisde Lucky Ajax af naar de Achterhoek, waar een bezoek aan eersteklasser Concordia Wehl gepland stond. Het was alweer de vierde wedstrijd in 9 dagen tijd. Nadat de afgelopen twee duels (Hierden en Sint Michielsgestel) op kunstgras waren afgewerkt, was het voor de spelers van Lucky Ajax een verademing om vandaag op echt gras te mogen spelen. Na veel regen was het vandaag weer eens overwegend droog. In Wehl en omgeving duimden ze dat het rondom de wedstrijd droog zou blijven. Vanaf half 5 druppelden de spelers van Lucky Ajax binnen, met Sjaak Swart, Simon Tahamata en Kiki Musampa als één van de eersten. Concordia zou dit weekend haar 100-jarig jubileum vieren en Lucky Ajax was voor de jubileumcommissie min of meer de ouverture van de festiviteiten. Op het veld zou in de eerste helft de eerste selectie in actie komen. Na de rust was er een gelegenheidsteam bestaande uit oud-spelers van de club.

In de kantine werden de drie selecties ontvangen met een kop koffie. De spelers van Lucky Ajax kregen na de lange reis een broodje voorgeschoteld. Na een korte welkomstspeech verplaatsen de spelers van Lucky Ajax, inmiddels uitgebreid met onder meer Pius Ikedia, Tarik Oulida, Wamberto sr en jr, Dennis Gerritsen en Werner Schaaphok, zich naar kleedkamer 1. Daar was het nog wachten op met name Richard Witschge, Bryan Roy, Ali B en de jarige Arno Splinter. Tijdens de warming up op de geweldige grasmat in Wehl werd besloten om het aanvangstijdstip ietwat op te schuiven tot kwart over zes. Op dat moment was Lucky Ajax met elf spelers present en kon Sjaak Swart zelfs op de bank beginnen. 'Tegen een eersteklasser moeten de jongen jongens het maar doen', aldus Mister Lucky Ajax.

Het duel begon meteen met enkele kansen. De open wedstrijd liet een Lucky Ajax zien dat het meest op de helft van Corcordia te vinden was. Helaas ontbrak voor in de scherpte om dit in doelpunten tot uitdrukking te brengen. In de 12e minuut kreeg Lucky Ajax een corner, die strak werd voorgegeven. In het strafschopgebied stond Pius Ikedia klaar om de bal in te schieten, maar de bal caramboleerde via het been van Concordia-verdediger Jelmer Derksen in het doel van zijn eigen keeper. Een verrassende voorsprong voor Lucky Ajax gezien het niveau van de tegenstander. Het wedstrijdbeeld liet echter zien dat Lucky Ajax het meeste balbezit had en de beste kansen kreeg. Toch meldde Concordia zich af en toe in het strafschopgebied van Bertram de Langen, die vandaag weer eens zijn beste vorm etaleerde. Halverwege de eerste helft brak Concordia via links door en trok Wamberto jr in het penaltygebied aan de noodrem. De door arbiter Roelof Luinge toegekende strafschop werd door Robert Leenders feilloos ingeschoten: 1-1.

In het vervolg bleef Lucky Ajax echter veel tijd en ruimte krijgen om flink te scoren, Vrijwel elke minuut stond Wamberto, Pius Ikedia, Simon Tahamata of Dennis Gerritsen vrij voor Concordia-goalie Stijn Spikkers. Helaas bleef de scherpte voorin het grootste obstakel voor een ruime voorsprong. Terwijl Lucky Ajax de mogelijkheid op 1-5 of 1-6 liet liggen, kreeg Concordia 10 minuten voor de rust de kans op toch op voorsprong te komen. Een gevaarlijk schot werd op onnavolgbare wijze door Bertram de Langen uit de kruising getikt. Het bleef dus 1-1, waarmee Lucky Ajax nog steeds te weinig kreeg. In de slotfase van het eerste bedrijf begon het eerst te miezeren, gevolgd door een enorme regenbui. Twee minuten voor de rust wist Concordia tegen alle verhoudingen in op voorsprong te komen. Wouter Jansen was de doelpuntenmaker en dit was tevens het laatste balcontact van Concordia 1 in deze wedstrijd.

Tijdens de rust liepen Bryan Roy en Ali B in de stromende regen warm. Enkele toeschouwers schuilden op dat moment in de dug out of in de bosjes rondom het veld, Bij aanvang van de tweede wedstrijd was het weer droog. Sjaak Swart speelde, net als Roy en Ali B, mee tegen de oudspelers van Concordia. Er moest natuurlijk iets rechtgezet worden op het scorebord. In de dug out zaten na de rust onder meer Wamberto jr en sr, Pius Ikedia en doordat Ali B was gearriveerd kon ook Werner Schaaphok het vervolg vanaf de bank bekijken. Het tempo lag iets lager dan in de eerste helft, Lucky Ajax kreeg minder kansen, maar scoorde ditmaal wel de doelpunten. Binnen een kwartier was de achterstand weggewerkt. Eerst scoorde Dennis Gerritsen met een knappe schuiver de gelijkmaker, binnen een minuut gevolgd door een stifje van Richard Witschge die in het doel verdween. De voorsprong werd luttele minuten later zelfs nog vergroot doordat Arno Splinter de bal van dichtbij in het doel kon tikken.

Op enkele pittige tackles na was de wedstrijd heel sportief en het publiek erg enthousiast. Het publiek werd vermaakt met kansen over en weer, met soms ook technische hoogstandjes van onder meer Richard Witschge. De winst voor Lucky Ajax kwam niet meer in gevaar, zodat het drukke wedstrijdprogramma deze maand zonder nederlaag zou worden afgesloten. Nadat Roelof Luinge voor het eindsignaal had gefloten, stroomde het publiek uit de Achterhoek het veld op en zocht met name Sjaak Swart en Ali B op. Nadat iedereen het veld het verlaten en gedoucht had, werden de spelers in de kantine verblijd met een heerlijk warm buffet. In een uitermate gezellige ambiance werd tevreden teruggeblikt op een leuke wedstrijd, die prima was georganiseerd door de jubileumcommissie onder leiding van Berry Evers.

Scoreverloop: 12. Jelmer Derksen (e.d.) 0-1, 20. Robert Leenders (pen.) 1-1, 33. Wouter Jansen 2-1, 42. Dennis Gerritsen 2-2, 43. Richard Witschge 2-3, 49. Arno Splinter 2-4

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Assistent-scheidsrechters: Fred Reintjes en Erik Derksen

Toeschouwers: ca 500