Zaterdag 3 september 2011

DRC - Lucky Ajax 2-8 (1-2) 
Durgerdam, 14.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's Jacques Kattenburg

De wedstrijden van Lucky Ajax volgen elkaar in deze periode in razendtempo op. Een week na het bezoek aan DSS in Haarlem was er alweer een wedstrijd in de buurt. Sterker nog, onze spelers hoefden de stadsgrenzen niet eens te passeren voor en wedstrijd op het terrein van DRC in Durgerdam. Net als veel voorgaande wedstrijden was het juist vandaag weer geweldig weer. Met pakweg 30 graden waren er Braziliaanse sferen op en rondom het veld van DRC. Al bij aankomst omstreeks één uur was het er gezellig druk. Nabij de kantine zat de sfeer er al goed in en werden we gastvrij ontvangen door onze contactpersoon Marianne. Iedereen had er zin in en, mede gezien het draaiboek voor de wedstrijddag, was ook organisatorisch alles prima geregeld.

Net als vorige week waren er ook vandaag weer een groot aantal bekende spelers. Dennis Bergkamp was er dan niet, maar Frank de Boer, Rob en Richard Witschge, Bryan Roy en Glenn Helder waren zeker bekend bij het jonge Ajax-volk in Durgerdam. Natuurlijk wordt ook Sjaak Swart nog steeds overal met open armen ontvangen. Dick Schoenaker zou zijn laatste wedstrijd spelen alvorens hij op vakantie gaat.

In kleedkamer 2 en 4 zaten de beide selecties te wachten totdat de warming up ging beginnen. DRC trad vandaag aan met een gelegenheidselftal met oud-spelers. Niets stond een sportieve pot voetbal in de weg. Toen de spelers onder groot enthousiasme de grasmat van DRC betraden, was het al tropisch warm en klonk feestmuziek over het veld. Ajax TV was aanwezig om een rapportage te maken, en Henk van Veen was aanwezig om een Ajax-doek uit te reiken aan de winnaar van een prijsvraag op AjaxF-Side.nl. Al met al een bomvol Ajax-programma. Vandaag zou, tot enthousiasme van hemzelf, Edward Sturing zijn debuut maken in het Ajax-shirt.

Nadat de spelers het veld waren opgekomen en geposeerd hadden voor de elftalfoto's, was daar het moment om het door Henk Veen gemaakte Ajax-doek uit te reiken aan winnaar Tom van der Kroef. Daarna kon de bal gaan rollen. Lucky Ajax zou het publiek gaan vermaken met mooie acties en staaltjes van techniek. Terwijl leider Werner Schaaphok en verzorger André van Alphen heerlijk in het zonnetje zaten op de reservebank, zetten Lucky Ajax aan voor wellicht een nieuwe monsterscore zoals de afgelopen weken reeds het geval was. Het duurde evenwel tot de 14e minuut alvorens Glenn Helder op aangeven van Kiki Musampa, voor 0-1 zou zorgen. Pakweg vijf minuten later zorgde Nordin Wooter met een kopbal voor de 0-2. Het elftal van DRC, spelend in roodwitte shirts maar in zwarte broeken, speelde de open en sportieve wedstrijd netjes mee en wist af en toe Fred Grim op de proef te stellen. Tien minuten vóór de rust kwam toch nog onverwachts de tegentreffer van de thuisclub. Bobby Schmidt wist een overtalsituatie voorin af te ronden en de bal langs Fred Grim te schieten. Deze treffer werd zeer enthousiast ontvangen in Durgerdam.

Na het rustsignaal spoedde alle spelers zich naar de kleedkamer voor een welkome verfrissing. Ondertussen zorgde een Braziliaanse act op het veld voor een gepaste entourage in deze hitte. Lucky Ajax zou de tweede helft beter starten dan de eerste. Kiki Musampa dribbelde langs de verdedigers van DRC en schoot de 1-3 rustig in het net. Even latter soleerde Richard Witschge door het strafschopgebied en schoot de bal eenvoudig diagonaal in het net: 1-4. Even later schoot Frank de Boer de bal met een lob over de keeper van DRC heen, meer er was toen al afgefloten door de scheidsrechter.

Een voorzet vanaf rechts werd even later door Glenn Helder diagonaal in het doel van DRC gegleden. Weer enkele minuten later zorgde Frank de Boer met een afstandsschot voor de 1-6. Nordin Wooter voerde de score nog verder op door vlak vóór tijd de 7-1 binnen te schieten. Na een tweede treffer van DRC wist Glenn Helder in de laatste minuut het tiende doelpunt van deze wedstrijd te maken. De 8-2 overwinning was terecht, maar met name door de mooie staaltjes van techniek was het publiek de grote winnaar.

De handtekeningenjagers konden zich op hun helden storten, terwijl op de achtergrond de speeltoestellen voor de kinderen de laatste rondjes draaiden. Nadat de spelers gedouched waren, was er nog een broodjesbuffet in de kantine. Samen met de organisatoren en leden van DRC werd tevreden terugeblikt op deze wedstrijddag. Wij willen via deze wef DRC, met in het bijzonder onze contactpersoon Marianne van Ruitenbeek, bedanken voor de gastvrijheid en prettige samenwerking.

 

Scoreverloop: 14. Glenn Helder 0-1, 20. Nordin Wooter 0-2, 24. Bobby Schmidt 1-2, 43. Kiki Musampa 1-3, 49. Richard Witschge 1-4, 51. Glenn Helder 1-5, 60. Frank de Boer 1-6, 66. Nordin Wooter 1-7, 68. 2-7, 69. Glenn Helder 2-8

Scheidsrechter: Tom van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Derk Bouhuijs en Johan Jensch

Toeschouwers: ca 400

 

DRC:

Dennis Mol, Joey Stork, Dirk Gielen, Bobby Schmidt, Raymond Tijhof, Engin Celikbas, Elroy Harder, Milano van den Burg, Guyety Koolbergen, Martijn Bouhuis, Kornelis Harder, Ad van Sundert, Jan ter Beek, Menno Tolman, Michel Reuser, Geoffrey de Bruin, Dennis Compier, Ruud Compier, Mo Amakran

Trainer: Ron Stoffels
Leider: Jelle Lust en Piet Compier
Verzorger: Stephanie de Ruiter

 

Lucky Ajax:

1. Fred Grim, 2. Dick Schoenaker, 3. Rob Witschge, 4. Frank de Boer, 5. Edward Sturing, 6. Gery Vink, 7. Kiki Musampa, 8. Sjaak Swart, 9. Nordin Wooter, 10. Richard Witschge, 11. Glenn Helder
Reserves: 15. Ramon Da Silva, 16. Bryan Tevreden

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen