Zaterdag 5 september 2015

RKVV DSS - Lucky Ajax
Haarlem, 19.30 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: JK Fotografie en Alwin Wink

Ruim een week na de verre uitwedstrijd in het Limburgse Brunssum stond er weer een relatieve 'thuiswedstrijd' op het programma voor Lucky Ajax. Bij de buren in Haarlem werd, net als op 27 augustus 2011, een bezoek gebracht aan de plaatselijke club DSS. Met 1300 leden heeft DSS een aanzienlijke vereniging in Haarlem en had vandaag een grootse voetbaldag georganiseerd. Al bij aankomst zagen de spelers dat de Ajax-clinics voor de jeugd bezig waren en mascotte Lucky maar al te graag met iedereen op de foto ging. De sfeer zat er goed in, al keek de organisatie af en toe vertwijfelend omhoog om te kijken of het wel droog zou blijven.

Lucky Ajax kwam vandaag wederom met geweldige namen naar Haarlem. Weliswaar geen Frank de Boer en Dennis Bergkamp, zoals vier jaar geleden, maar wel Rob en Richard Witschge, Dick Schoenaker, Simon Tahamata, John Bosman en natuurlijk Sjaak Swart. Helaas had Stanley Menzo eerder deze dag een vinger gebroken, zodat hij niet onder de lat kan plaatsnemen, Ramon de Ridder, die samen met Richard Witsche de wedstrijd bezocht, was voldoende hersteld om bij Lucky Ajax onder de lat plaats te nemen. In de bestuurskamer werden de spelers van Lucky Ajax met een kop koffie ontvangen, al gingen de meesten vrijwel meteen door naar kleedkamer 9. Hier troffen we, naast eerder genoemde spelers, ook Kiki Musampa, Dennis Gerritsen, Mitchel Piqué, Olaf Lindenbergh, Arno Splinter en Kevin Bobson. Op de bank zouden onder meer Michael Mols en Tarik Oulida plaatsnemen, maar ook Sjaak Swart, Werner Schaaphok en de geblesseerde Stanley Menzo.

Nadat er tijdens de warming up nog een buitjes over Haarlem trok, was het droog toen er om klokslag half 8 een minuut stilte werd gehouden voor een onlangs overleden vooraanstaand lid van DSS. Lucky Ajax begon de wedstrijd ietwat twijfelachtig. De zaterdagselectie van DSS had er veel zin in en zette vroeg druk. Ruim 5 minuten na het eerste fluitsignaal van arbiter Ruud Bossen opende DSS de score verrassend. In de eerste helft, die veelal op en neer ging, was er genoeg te beleven. Eerst scoorde Richard Witschge na pakweg een kwartier spelen de gelijkmaker. Enkele minuten later zette Kevin Bobson de bezoekers op voorsprong: 1-2. Een schitterend kopdoelpunt zette DSS echter weer naast Lucky Ajax, maar de thuisploeg kon niet lang van deze voorsprong genieten. Kevin Bobson scoorde oog in oog met de Haarlemse goalie voor de 2-3, waarbij laatstgenoemde geblesseerd raakte en het veld moest verlaten. In de slotseconde van het eerste bedrijf zette DSS de 3-3 ruststand op het scorebord.

In de rust volgde er weer een flinke regenbui, zodat de paraplu's weer tevoorschijn gehaald konden worden. Na de rust kwamen de reservespelers binnen de lijnen. Ondanks dat het vanuit de lucht bij tijd en wijle bleef regenen, druppelde op het veld de doelpunten ook flink door. De zondagspelers van DSS in de tweede helft konden Lucky Ajax minder tegenstand geven dan hun collega's vóór de thee. Direct na rust wist Kiki Musampa een strafschop te verzilveren, nadat een aanval van John Bosman en Richard Witschge op onreglementaire wijze was onderbroken. In het restant van de tweede helft was het bijna non-stop Lucky Ajax dat de klok sloeg. Op aangeven van Dennis Gerritsen scoorde John Bosman het vijfde doelpunt van Lucky Ajax. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid en was Dennis Gerritsen de doelpuntenmaker: 3-6. In het laatste kwartier wisten Kiki Musampa (tweemaal), Simon Tahamata en invaller Michael Mols de eindstand op 3-10 te bepalen. Op het scorebord stond 3-0, bij gebrek aan ruimte voor dubbele cijfers.

Na afloop namen de spelers voldoende tijd voor alle foto- en handtekeningenjagers. Terwijl het buiten weer harder begon te regenen, genoten we met z'n allen in de bestuurskamer van een heerlijke Chinese maaltijd. Het bleef nog lang gezellig...

Scoreverloop: 6. Bart Duppen 1-0, 17. Richard Witschge 1-1, 20. Kevin Bobson 1-2, 26. Job van den Dries 2-2, 28. Kevin Bobson 2-3, 35. Bart Duppen 3-3, 36. Kiki Musampa (pen) 3-4, 40. John Bosman 3-5, 46. Dennis Gerritsen 3-6, 52. Kiki Musampa 3-7, 54. Simon Tahamata 3-8, 57. Kiki Musampa 3-9, 64. Michael Mols 3-10

Scheidsrechter: Ruud Bossen

Assistent-scheidsrechters: Tim Kiel en Vincent Roos