Zaterdag 7 september

DTS - Lucky Ajax 2-13 (1-6)

Oeverzegge 1 1724 TZ Oudkarspel

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie

Net als voorgaande jaren was Lucky Ajax ook in 2019 als veilingitem te koop tijdens het Spieren voor Spieren Gala. Ditmaal werd het team van Sjaak Swart gekocht voor een wedstrijd tegen DTS uit Oudkarspel. Normaliter wordt dit duel altijd afgewerkt op sportpark 'De Toekomst', maar met goede afspraken werd eenmalig een uitzondering gemaakt en reisden de oud-Ajacieden af naar Oudkarspel. Lucky Ajax speelde vandaag wederom in haar vaste samenstelling, waarbij Michel Kreek en verzorger André van Alphen de enige veranderingen waren ten opzichte van de snikhete wedstrijd van een week geleden.

Bij aankomst was het al erg gezellig bij DTS. Iedereen had zin in een leuke en doelpuntrijke wedstrijd. Vandaag zou DTS in actie komen met een gelegenheidsteam, waarin ruimte was gemaakt voor zowel jong als oud. Opvallende naam bij de thuisclub was Maarten Beneker, die nog net even iets ouder is dan Sjaak Swart. De weergoden waren ons gunstig gezind; vanaf pakweg half 4 was het droog, zodat de wedstrijd een uur later onder prima omstandigheden kon beginnen. Natuurlijk werden voorafgaande aan de wedstrijd nog een aantal leuke (elftal-) foto's gemaakt.

Lucky Ajax begon erg voortvarend. Wederom was Adham Idrissi vandaag in een bloedvorm en wist dit binnen vijf minuten te tonen met twee doelpunten, waarvan één op aangeven van Derk Boerrigter. De sportiviteit stond vandaag natuurlijk centraal, maar beide teams bleven op zoek naar doelpunten. Ook al zou Lucky Ajax vandaag driemaal het houtwerk raken, de stand van 0-2 bleef lange tijd op het scorebord staan. Simon Tahamata en Dennis Gerritsen wisten beiden met een solo de score te verdubbelen, waarna twee doelpunten van Adham Idrissi de ruststand op 1-6 bepaalden. Inderdaad, DTS had ondertussen de spreekwoordelijke eer gered door en doelpunt van Tori Peacock, die op het laatste moment aan de selectie was toegevoegd en niet eens op het wedstrijdformulier stond.

In de tweede helft namen Kiki Musampa en Sjaak Swart plaats in de dug out. Terwijl Lucky Ajax ook na de thee de score opvoerde door doelpunten van Leonard Johnson en Brutil Hosé liet zich een halve regenboog zien op de achtergrond van het voetbalveld. Een mooi tafereel.

Jan de Vries zorgde een kwartier in de tweede helft voor de 2-8, waarna Lucky Ajax weer gas gaf en uiteindelijk uitliep naar een monsterscore. Onder de goedkeurende blik van Sjaak Swart vanuit de dug out wisten Brutil Hosé, Kevin Bobson, verdediger Nicoloz Lothbrok en Derk Boerrigter (2x) de score uiteindelijk op te voeren tot een 13-2 overwinning. Natuurlijk had iedereen in Oudkarspel genoten en konden de aanwezige toeschouwers na afloop op de foto met hun helden. In de kantine werd tijdens de derde helft, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgebreid nagepraat en genoten van deze wedstrijd. Het was een groot voorrecht om aanwezig te zijn in het gastvrije Oudkarspel.

Scoreverloop: 3. Adham El Idrissi 0-1, 4. Adham El Idrissi 0-2, 14. Simon Tahamata 0-3, 19. Dennis Gerritsen 0-4, 28. Adham El Idrissi 0-5, 29. Tori Peacock 1-5, 31 Adham El Idrissi 1-6, 41. Leonard Johnson 1-7, 44. Brutil Hosé 1-8, 49. Jan de Vries 2-8, 59. Derk Boerrigter 2-9, 64. Derk Boerrigter 2-10, 67. Nikoloz Lothbrok 2-11, 68. Kevin Bobson 2-12, 69. Brutil Hosé 2-13

Scheidsrechter: Mitchel Krop

Assistent-scheidsrechters: Max Wolfkamp en Robin Evenboer

Toeschouwers: ca 400