Zaterdag 12 augustus 2017

FC Bergen - Lucky Ajax 1-13 (1-6)
Sportpark De Markiezaten, 14.30 uur

Tekst: Maurice Peeters / Fotografie: GS Fotografie

Voor de derde maal dit seizoen brachten we een bezoekje naar het zuiden van het land, na in mei in Middelburg te zijn geweest, en twee weken later in 's-Gravenpolder, waren we dit keer in het West-Brabantse Bergen op Zoom te gast. Terwijl de supporters het stadionnetje van FC Bergen binnenkwamen en de tribune aardig vol liep, verdwenen ook de regenbuien en kwam het zonnetje erdoor. Klaar om een leuke wedstrijd ervan te gaan maken.

Dat de Lucky Ajax-spelers het voetballen nog niet verleerd waren, lieten ze vanaf het eerste fluitsignaal zien, met verzorgd spel en vooral positiespel, werd FC Bergen meteen onder zware druk gezet. En de doelpunten konden niet uitblijven. Met de strakke voorzetten van respectievelijk Brutil Hosé en Dennis Gerritsen wist Adham El Idrissy wel raad en binnen 17 minuten stond er een 0-3 score op het bord. En het bleef kansen regenen voor Lucky Ajax, de deklat en goed keeperswerk waren de oorzaak dan de score niet verder opliep. Het moment om bij één van de weinige uitvallen van FC Bergen de doelman Pascal Doest te testen, maar hij moest zijn meerdere erkennen en FC Bergen kon scoren. Nadat Arno Splinter en Michel Kreek net niet de score konden uitdiepen, was het weer Adham Idrissy die met zijn vierde doelpunt van de dag, het net weer deed bollen. Met nog twee doelpunten voor de rust, werd er met een 1-6 stand de kleedkamer opgezocht voor een kopje thee.

De tweede helft was nog maar net bezig, of de bordjes konden aangepast worden, Adham El Idrissy scoorde zijn 5e doelpunt van de middag. En dan ging het snel naar een 1-10 score, het moment dat er een strafshop voor Lucky Ajax werd gefloten, het publiek begon de naam Sjakie Swart te scanderen om deze te nemen, en na wat twijfelen zette Sjakie zich achter de bal, jammer voor hem en het publiek stopte de keeper zijn inzet. In de laatste tien minuten werd de score nog opgetild naar 1-13 met als slotakkoord het 6e doelpunt van El Idrissy.

Na het laatste fluitsignaal werden de spelers van Lucky bedolven onder het enthousiaste publiek, die allemaal nog om een handtekening en een foto vroegen. Een zeer geslaagde uitstap naar het zuiden des lands met een mooie en vrolijke wedstrijd.

Scoreverloop: 7. Adham El Idrissy 0-1, 15. Adham El Idrissy 0-2, 17. Adham El Idrissy 0-3, 23. Roy Niemandsverdriet 1-3, 29. Adham Idrissy 1-4, 31. Simon Tahamata 1-5, 35. Kevin Bobson 1-6, 38. Adham El Idrissy 1-7, 45. Arno Splinter 1-8, 50. Kevin Bobson 1-9, 54. Simon Tahamata 1-10, 61. Dennis Gerritsen 1-11, 63. Arno Splinter 1-12, 70. Simon Tahamata 1-13

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Assistent-scheidsrechters: Ronny Claessens en Patrick van Schilt

Toeschouwers: ca 600

FC Bergen:

Eerste helft: 1. Pierre Koopman, 2. Thijs Quden, 3. Sander de Neys, 4. Nicky van Gent, 5. Twan van Aarsen, 6. Roy Niemandsverdriet, 7. Kevin Bogers, 8. Thijs van Tilburg, 9. Fonzi Dielens, 10. Patrick Nuyten, 11. Jaap Bakx

Tweede helft: 12. Joep Bruis, 13. Koos Heeren, 14. Barry van den Aarsen, 15. Stefan Schuurbiers, 16. Erik Kloet, 17. Jan Rijenberg, 18. Ricardo Bink, 19. Roy Jaspers, 20. Nicky Jansen, 21. Richard van den Einde

Trainer: Wally Ista
Leider: Johan Daane
Verzorger: John Lommers