Zaterdag 21 mei 2016
FC Twente All Stars - Lucky Ajax 6-5 (3-2)

De Lutte, 17.30 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Henk Slagboom, Martijn de Jong en Rachel Leferink 

Zèlfs in het oosten van het land ligt een sort ‘roots’ van Ajax. In De Lutte, daar waar de Ajax-selectie bij Landhuishotel De Bloemenbeek sedert 1973 menigmaal haar trainingskamp in de aanloop naar een nieuw succesvol seizoen heeft afgewerkt, stond de eerste wedstrijd van mei 2016 op het programma. In het kader van het 50-jarig jubileum van ‘De Bloemenbeek’ had directeur Raymond Strikker een wedstrijd georganiseerd tussen Lucky Ajax en FC Twente Allstars. Nimmer troffen beide veteranenteams elkaar, zodat er een primeur was op het kunstgrasveld van SV De Lutte.

Kort na 16.00 uur reden de eerste spelersauto’s het terrein van sportpark De Stockakker op. Op dat moment was het geweldig weer, zelfs benauwd. Naarmate de aftrap naderde zou het wolkendek zelfs nog plaatsmaken voor een heerlijk zonnetje. Al voorafgaande aan de wedstrijd was een mooi weerzien tussen de spelers van beide clubs. Bij Lucky Ajax was vooral de aanwezigheid van John van 't Schip opvallend. Hij is een paar weken in Nederland, terwijl hij op dit moment woonachtig is in Australië. Verder speelden onder meer Kiki Musampa, Pius Ikedia, Rob Witschge en natuurlijk Sjaak Swart mee. Dick Schoenaker zat met een delegatie voor Ajax Allstars in Hong Kong, zodat ook Kenneth Perez en Arno Splinter niet in actie kwamen in De Lutte. Bij FC Twente waren onder meer Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz, Simon Cziommer en Orlando Engelaar de grootste publiekstrekkers.

Na de zeer gastvrije ontvangst in de kantine van SV De Lutte bereidden beide selecties zich in de kleedkamer voor op de wedstrijd, die onder leiding zou staan van Olaf Wiggers. Luttele minuten vóór half 6 betraden beide teams het kunstgrasveld van De Lutte, onder toeziend oog van Raymond Strikker op de tribune. Na de gebruikelijke elftalfotosessies begon de wedstrijd en vrijwel meteen was Lucky Ajax de bovenliggende partij. Gedurende de eerste helft werd er vrijwel voortdurend commentaar gegeven of interviews afgenomen via de microfoon op de tribune. David Endt (Ajax) en Jan van Halst (Twente) verzorgden hun eigen commentaar op de wedstrijd.

In de eerste helft nam Lucky Ajax tot tweemaal toe de score. Een strafschop van Dennis Gerritsen zette Lucky Ajax op voorsprong, maar nadat Arjan van der Laan met een kopbal de geplaagde Tukkers weer op gelijke hoogte had gezet, was een solo van Kiki Musampa nodig om de 1-2 tussenstand op het scorebord te zetten. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf ging het alsnog fout voor Lucky Ajax. Wederom Arjan van der Laan en Simon Cziommer zetten FC Twente Allstars op de valreep van de thee op een 3-2 voorsprong. In de rust was er gelegenheid voor 'De Bloemenbeek' om een cheque t.w.v. EUR 1500,- uit te reiken aan twee goede doelen: Spieren voor Spieren en Kans voor een kind.

Helaas bood de tweede helft voor Lucky Ajax in eerste instantie weinig verbetering. Sterker nog, de Tukkers liepen via treffers van Orlando Engelaar, René Nijhuis en Boudewijn Pahlplatz zelfs verder uit naar 6-2. Vanaf dat moment begon Lucky Ajax, met de felle aanmoedigingen van Sjaak Swart vanuit de dug-out, aan een inhaalrace. Pius Ikedia (2x) en Dennis Gerritsen verkleinden de marge tot één (6-5), maar tot een gelijkspel zou het uiteindelijk niet meer komen. Nadat de spelers gedouched hadden, verplaatste het gezelschap zich naar 'De Bloemenbeek' waar naast een geweldige maaltijd voldoende gelegenheid was om terug te blikken op een doelpuntrijke wedstrijd tussen de oud-profs uit eerdere decennia. Het was vandaag nog lang warm, zodat iedereen zich met een hapje en drankje prima kon vermaken op of langs de dansvloer. Wij danken Raymond Strikkker voor de gastvrije ontvangst en de gezelligheid rondom de wedstrijd en de derde helft.

 

Scoreverloop: 18. Dennis Gerritsen (pen.) 0-1, 22. Arjan van der Laan 1-1, 26. Kiki Musampa 1-2, 29. Arjan van der Laan 2-2, 35. Simon Cziommer 3-2, 39. Orlando Engelaar 4-2, 42. René Nijhuis 5-2, 53. Boudewijn Pahlplatz 6-2, 55. Pius Ikedia 6-3, 57. Pius Ikedia 6-4, 60. Dennis Gerritsen 6-5

Scheidsrechter: Olaf Wiggers
Assistant-scheidsrechters: André Nijhuis en Huub Nijhuis

Toeschouwers: 750

 

FC Twente Allstars: 
1. Sander Boschker, 2. René Nijhuis, 3. Berthil ter Avest, 4. André Karnebeek, 5. Freddy ten Caat, 7. Arjen van der Laan, 9. Orlando Engelaar, 10. Simon Cziommer, 11. Boudewijn Pahlplatz, 12. Jeroen Heubach, 14. Theo ten Caat, 
Reserves: 6. Youri Mulder, 8. Ellery Cairo, 15. Rik Platvoet, 16. Frank Ensink
Leiders: Eddy Achterberg en Jan Bronkers

 

Lucky Ajax: 

1. Stephan Veenboer, 2. Tarik Oulida, 3. Stanley Brouwer, 4. Rob Witschge, 5. Kevin Bobson, 6. Kiki Musampa,, 7. John van ‘t Schip, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Ignacio Tuhuteru
Reserves: 15. Pius Ikedia, 16. Mesut
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Peter Drenth