Dinsdag 8 december 2009

(G)Oud Haarlem - Lucky Ajax 2-5 (1-2) 
Haarlem, 19.30 uur

 

Tekst: Aad Verboom/ Foto's: GS Fotografie en Roy Jadi

Op dinsdagavond 9 december 2009 werd de benefietwedstrijd gespeeld tussen (G) Oud Haarlem en Lucky Ajax. De wedstrijd stond in het teken om wat geld in het laadje te brengen bij de HFC Haarlem om deze uit de financiële malaise te halen. Bij het betreden van de accommodatie liepen we al snel een rasechte Ajacied en keeper uit de jaren 70 tegen het lijf, Heinz Stuy. Na wat omzwervingen gemaakt te hebben kwamen we toch nog redelijk op tijd aan bij het spelershome.

Na snel een colaatje te hebben gedronken werd het tijd om de kleedkamers te gaan bezoeken om aldaar de opstellingen te pakken te krijgen van beide elftallen. Ook de scheidsrechter en zijn grensrechters werden niet overgeslagen en al snel werd duidelijk dat we hier te maken hadden met een topscheidsrechter in de vorm van Dick Jol. Zelfs Danny Blind had de moeite genomen om een kijkje te nemen bij deze avondwedstrijd.

Na de gebruikelijke speeches werd het tijd om te gaan beginnen. Ook de ongeveer 1500 toeschouwers die de moeite hadden genomen om de gang naar het stadion te maken wachten in spanning af wat komen ging. Al gelijk in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Lucky Ajax niet naar Haarlem was gekomen om het rustig aan te gaan doen die avond. Binnen 7 minuten stond Lucky Ajax dan ook met 0-2 voor na goals van Dennis Gerritsen en Wamberto. Maar Haarlem liet zich niet uit het veld slaan en bracht al snel de spanning terug na een mooie goal van Barry van Galen.

Even was er een fase in de wedstrijd dat het even niet liep aan Ajax- zijde, en dat leverde Haarlem in de 30e minuut een strafschop op. Oer-Haarlem speler Piet Keur stond achter de bal maar deze had het vizier niet op scherp staan en zag zijn elfmeter naast gaan.Ruststand dan ook 1-2.

In de 2e helft was de Haarlemse Storm een beetje gaan liggen en kwam ook Lucky Ajax weer in het spel terug, en dat leverde dan ook een snelle goal op van Wamberto die de 1-3 aantekende.Ook Aron Winter en Dennis Gerritsen vonden vlak na elkaar het net waardoor de stand 1-5 werd. Maar in de laatste seconden mocht Haarlem nog 1 keer juichen na een treffer van Luc Nijholt.

Al met al een leuke wedstrijd gezien met mooie goals en fraaie kansen aan beide zijden. Maar laten we hopen dat deze wedstrijd niet de laatste is geweest in het Haarlem stadion aan de Jan Gijzenkade en Haarlem gered kan worden van de ondergang. Nadat we de nodige informatie en foto’s hadden namen we afscheid van de toen nog aanwezige Ajax spelers.

 

Scoreverloop: 3. Dennis Gerritsen 0-1, 7. Wamberto 0-2, 11. Barry van Galen 1-2, 35. Wamberto 1-3, 54. Aron Winter 1-4, 57. Dennis Gerritsen 1-5, 60. Luc Nijholt 2-5l

Scheidsrechter: Dick Jol

Assistent-scheidsrechters: J. de Bie en Cor Heij

Toeschouwers: 1500 

 

(G)Oud Haarlem:

1. Mark Verzijlberg, 2. Keith Masefield, 3. Piet Huyg, 4. John Verschoor, 5. Raymond Atteveld, 6. Rob Matthaei, 7. Luc Nijholt, 8. Herman van Eekeres, 9. Piet Keur, 11. Joop Böckling, 20. Barry van Galen

Trainer: Edward Metgod 
Leiders: 
Verzorger:

 

Lucky Ajax:

1. Raymond van Damme, 2. Dick Schoenaker, 3. Rob Witschge, 4. Frank de Boer, 5. Pieter Huistra, . Aron Winter, 7. John van 't Schip, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Dennis Gerritsen, 11. Wamberto

Reserves: 16. Michel Kreek

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Wolther Kooistra