Donderdag 26 mei 2005

HVC – Lucky Ajax 4-8 (1-2)

Sportpark Zielhorst, Amersfoort, 19.00 uur

Tekst: Jos Houtman / Foto's: Pieter Keuzekamp en Rodger Lahr

Donderdagavond 26 mei, een lekkere warme lentedag en we worden welkom geheten op sportpark Zielhorst door HVC. HVC, niet zomaar 1 van de 16 voetbalverenigingen in Amersfoort. Het jubilerende HVC is dit jaar 100 jaar geworden en neemt tevens, na een 2 e plaats in de 4 e klasse, afscheid van hun trainer. Trainer Piet Struik, die na 2,5 jaar een nieuwe uitdaging aangaat, vindt het dan ook een hele eer om tezamen met zijn elftal en de club uit te kunnen komen tegen Lucky Ajax dat vandaag met vele namen is op komen dagen. Zelfs de jarige Simon Tahamata kon het op zijn 49 e verjaardag niet laten om toch nog een balletje te gaan trappen, Simon bedankt en nogmaals gefeliciteerd.

Na prima ontvangen te zijn door de HVC organisator van de wedstrijd tegen Lucky Ajax, toevallig ook een collega van onze welgewaardeerde Rodger, werden we keurig voorgesteld aan het bestuur en de technische staf. HVC is een leuke gezellige club met een hoofdveld met tribune en een kunstgrasveld ernaast. Gelegen op sportpark Zielhorst die omringd wordt door een wielerbaan, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Maar niet alleen wielrenners zijn een onderdeel van het park, ook de konijnen hebben er hun plek gevonden. Het hoofdveld, trouwens prima bespeelbaar, werd toch wel geteisterd door een konijnenplaag. Kale “weggegeten” plekken op het veld waren daar ook een zichtbaar gevolg van. Niettemin was het frisse en gemotiveerde elftal van HVC al ruim voor de wedstrijd bezig met de warming-up. Langzaamaan kwamen de Lucky spelers ook het veld op, Sjaak Swart genoot zijn warming-up op de massagetafel. En er arriveerden nog spelers als Witschge op de club. Het was namelijk nogal druk op de weg vanuit Amsterdam en als het goed was zou van Vossen ook nog komen…….

Tijdens de warming-up hebben we dan ook nog één en ander goed afgestemd met de organisatie van HVC, onze fotograaf Pieter en zelfs met de televisie crew van Omroep Amersfoort die was op komen dagen. Dit uiteraard om alles naar wens te laten verlopen. Aangezien Lucky Ajax vandaag met nieuwe shirts speelden, maar niet voorzien van rugnummers kon de opmroeper van HVC wel wat hulp gebruiken. Onze Ron heeft de omroeper van HVC tijdens de wedstrijd geassisteerd. Ikzelf zocht de bank van Lucky Ajax op, alwaar je in het heetst van de strijd het meeste meemaakt. “Alsof Sjaak in zijn broek heeft gescheten”, ja hoor de wedstrijd was begonnen en de humor kwam al van de bank. De wedstrijd zou 2 keer 35 minuten gaan duren, dit mede vanwege het warme weer, toch zeker nog een graad of 20-25 toen er afgetrapt werd.

Een onbevangen en gretig HVC ging goed mee met Lucky Ajax, en dat leverde voor HVC na een minuut of 5 een goede kans op. Eén op één tegen Dennis Nederlof, faalde de spits van HVC. Nou ja faalde, de redding die Dennis maakte was van grote klasse. De wedstrijd kwam nu echt los, direct brak Lucky Ajax uit wat een schotkans voor Bosman opleverde die eindigde op de wielerbaan… Lucky Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, maar tegen dit beeld in kwam HVC in de 10 e minuut op 1-0 door een goed spelende nummer 9, Arthur Boyaclogu. Redelijk verrast trapte Lucky Ajax af om op zoek te gaan naar de aanlsuiter, niet veel later was het dankzij Martin Wiggemansen alweer 1-1. Wiggemansen die eigenlijk de 2 e helft zou spelen, wachtte op van Vossen. En ja hoor vlak na zijn goal kwam van Vossen aanlopen. “Moest je uit Zeeland komen ofzo?” zei Wiggemansen, “nee, Almere!!” aldus een bijdehante van Vossen. Van Vossen die er vandaag wel zin in had. Peter: “Sjakie, ik ben er hoor!” Sjaak: “Ga je eerst maar aankleden!” Peter: “Maar ik ben aangekleed!” Sjaak: “En je schoenen dan??” Peter: “Oja…..” Niet veel later viel van Vossen in voor Wiggemansen.

Dat “vader” Swart nog altijd scherp is, bleek ook uit het veldspel. In de wedstrijd zette hij samen een zeer gretige Tahamata en de inschuivende Amersfoorter van den Brom op het middenveld de lijnen uit. Mede hierdoor komt Lucky op 1-2 door een kopbal van John van den Brom. Vervolgens brengt Gerritsen de stand op 1-3 dankzij een door richting veranderd schot. Vlak voor rust laat de spits van HVC weer van zich spreken, kapt 2 Luckies uit en trekt voor om de rust in te gaan met 2-3.

De rust, brengt weinig rust. Vlak na het fluitsignaal wordt iedereen in de middencirkel bijeengeroepen en wordt de 49-jarige Tahamata op de schouders genomen en toegezongen door zijn maten van Lucky Ajax. Namens degoeiouwetijd.nl, in de persoon van “Miss Lucky Ajax” Andrea en Rodger ontvangt Simon een mooie bos bloemen en een DVD van zijn laatste jaar bij Ajax. Ook namens HVC ontvangt de jarige Simon een mooie bos bloemen. Simon was niet de enige die HVC in de bloemen zette in de rust, de afscheid nemende trainer Piet Struijk werd bedankt met bloemen en een cadeau.

De 2e helft ving aan met een drietal wissels aan Lucky Ajax zijde. Martin Wiggemansen viel in voor Swart, Hannie Das en Peter van der Hengst vielen in voor Gerritsen en Schoenaker. Schoenaker die net hersteld was van een blessure die hij had opgelopen tegen Pancratius. Gerritsen was dan ook de enige die nog plaats nam op de bank voor het geval dat. Omringd door een hoop handtekeningenjagers vermaakte Dennis zich met een oud Ajax C1 pupil die nu bij HVC speelt. Ondertussen had van der Hengst afgetrapt voor de 2 e helft. Uiteraard had HVC ook gewisseld in de rust, maar vlak na rust was de opvallendste wissel toch wel dat scheidend trainer Piet Struijk in zijn tenue sprong om mee te doen. Gretig zette hij een aanval op die in de 43 e minuut naar de 3-3 leidde. Ondertussen had Tahamata hele ander plannen, Simon vond het maar eens tijd om uit te gaan delen, met zijn gretige spel leverde dat een prima assist op van Vossen en zo werd het al snel 3-4. Van Vossen die 2 minuten later Bosman een assist gaf voor de 3-5, raakte aardig op dreef. Na eerst flink geappelleerd te hebben voor buitenspel, welke tot de 4-5 leidde, wond hij zich flink op na vastgehouden te zijn. Gooide er even later zelfs nog een echte van Vossen schwalbe uit, maar net als vroeger was dat nooit zijn sterkste eigenschap….

n ja hoor Simon deelt weer uit, na een aantal HVC'ers omspeelt te hebben trekt hij voor op Bosman die de kans ook niet onbenut laat om er 4-6 van te maken. Niet kort erna krijgt Lucky Ajax een verdiende vrije trap op randje 16, deze wordt als wijze oude mannen sluw genomen, om zodoende van der Brom vrij voor de keeper te zetten die er vervolgens 4-7 van weet te maken. Symbolisch was de toegift van dezelfde van den Brom, geboren en getogen in Amersfoort bracht hij de eindstand op het bord via een scrimmage, 4-8.

Van den Brom was na de wedstrijd dan ook de populairste Ajacied om een handtekening van te krijgen. Trots en wel liep het Amersfoortse volk te pronken met handtekeningen en gretig gingen ze op de foto met hun favoriete Ajacieden. Na een leuke doelpuntrijke en vooral sportieve wedstrijd had iedereen inmiddels wel zin gekregen in een hapje en drankje. Bij binnenkomst in de kantine stond er dan ook een prachtig koud buffet klaar, welke geopend werd door mr. Lucky Ajax Sjaak Swart. Zoals het een gezellige knusse club betaamt genoot ook iedereen mee van het buffet en werd er mede onder het genot van een biertje nagepraat over een leuke wedstrijd en een memorabele avond voor de 100-jarige club HVC. Namens de spelersgroep van HVC werd er ook nog stilgestaan bij het afscheid van hun trainer, de trainer ontving een schitterend ingelijst shirt voorzien van alle handtekeningen. Namens degoeieouwetijd.nl willen ook hem en uiteraard HVC veel voetbalsucces en plezier wensen de toekomst en wie weet tot over 100 jaar……..

 

Scoreverloop: 10. Arthur Boyaclogu 1-0, 13. Martin Wiggemans 1-1, 23. John van den Brom 1-2, 33. Dennis Gerritsen 1-3, 34. Barur Koroglu 2-3, 47. Arthur Boyaclogu 3-3, 50. Peter van Vossen 3-4, 52. John Bosman 3-5, 53. Philip Struijk 4-5, 64. John Bosman 4-6, 65. John van den Brom 4-7, 69. John van den Brom 4-8.

Scheidsrechter: Bertus ten Hoven
Assistent-grensrechter: Piet Schaefer
Toeschouwers: ca 350

 

HVC:

1. Danny Vonk, 3. Wim Schieveld, 5. Karel Froulon, 4. Arash Soufi, 6. Chris Metaal, 7. Philip Struijk, 8. Mark van Wijngaarde, 9. Barur Koroglu, 10. Arthur Boyaclogu, 11. Jackie Bauw, 14. Ronald Glaerimans
Reserves: 2. Jeroen Jooren, 13. Henk Baum, 15. Ricardo Veldmeijer, 16. Jeffrey Mets

Coach: Piet Struijk
Elftalleiders: Nelis van Wijngaarden en Dorus Netten

 

Lucky Ajax:

1. Dennis Nederlof, 2. Dick Schoenaker, 3. Hans Werdekker, 4. John van den Brom, 5. Richard Witschge, 6. Gerrie Muhren, 7. Dennis Gerritsen, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Martin Wiggemansen

Reserves: 12. Peter van Vossen, 13. Peter van der Hengst, 14. Hannie Das
Coach: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen