Zaterdag 20 mei 2017

Keijenburgse Boys - Lucky Ajax 3-5 (2-3)
Keijenborg, 14.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr

Foto's: Pieter Keuzekamp en Henk Slagboom 

Na een enerverende Dick van Dijk Memorial stond een week later de eerste uitwedstrijd van Lucky Ajax op het programma. In de Achterhoek, dáár waar Ajax vorig jaar het landskampioenschap op de slotdag verspeelde, was Lucky Ajax te gast in Keijenborg, waar de plaatselijke trots Keijenburgse Boys haar 100-jarig jubeileum zou vieren. De club had ruim anderhalf jaar voor deze dag het team der oud-Ajacieden uitgenodigd. Even leken de weergoden roet in het eten te gooien, maar toen duidelijk werd dat de regenbuien niet over maar juist langs Keijenborg gingen en verdwenen, bleef een zoning en warme voetbaldag over. Naar grote tevredenheid van organisator Bram Mijnen, die anderhalf uur voor de aftrap al aanwezig was bij het voetbalveld.

Terwijl de terreinknecht op het veld de laatste banen afwerkte met zijn grasmaaier, druppelden de spelers van Lucky Ajax en Keijenburgse Boys binnen. De thuisclub had twee complete elftallen tot de beschikking, mede ingegeven voor het feit dat men de dag ná de wedstrijd tegen Lucky Ajax alweer in actie moest komen tijdens de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Bij Lucky Ajax maakte Brutil Hosé vandaag zijn debuut, speelde Angelos Charisteas zijn tweede wedstrijd, en werd het restant van de spelers opgevuld door meer bekende namen zoals Simon Tahamata, Rob Witschge, Kiki Musampa, Kevin Bobson en Glenn Helder. Stephan Veenboer zou vandaag het doel verdedigen, terwijl Sjaak Swart de rest van het team aanvulde met onder meer Dennis Gerritsen en Dave Vos. Een mooi team!

Na een korte warming up in het zonnetje en de gebruikelijke elftalfoto’s van beide teams floot arbiter Bas Nijhuis kort na 14.00 uur voor de eerste keer. Meteen zette de thuisclub druk en had de pech dat Nijhuis een handsbal zag toen de bal na twee minute al in het doel van Lucky Ajax verdween. Luttele minute later zorgde een voorzet van Glenn Helder voor onrust in de Achterhoekse verdediging, waarna Brutil Hosé met een assist Kiki Musampa in stelling bracht op de score te openen: 0-1.

Keijenburgse Boys bleef evenwel gretig op zoek naar doelpunten, wat werd beloond in de 13e minuut. Een schot van Giel Goossens verdween via de binnenkant van de paal alsnog in het doel, zodat beide teams weer naast elkaar stonden: 1-1. Ondertussen reed een ijskar met frisdrank rondom het veld om de toeschouwers te voorzien van een welkome verkoeling. Vrijwel gelijktijdig zorgden beide teams op het veld voor nog meer spektakel. Nadat Glenn Helder was vervangen door Dennis Gerritsen zorgde Angelos Charisteas wederom voor de voorsprong voor Lucky Ajax 1-2. Ook deze stand zou kort op het scoreboard blijven staan, want nu was het Cas Goossens die razendsnel gelijkmaakte. Een uitgespeelde aanval in het strafschopgebied werd door hem koelbloedig afgerond door de bal achter Stephan Veenboer te schieten: 2-2. Nog vóór de rust was het wederom Charisteas die Lucky Ajax op voorsprong zette: via de onderkant van de lat zorgde de Griek voor de 2-3 ruststand.

In de tweede helft kwam Keijenburgse Boys met een geheel nieuw team op het veld. Lucky Ajax bleef desondanks de betere ploeg wat resulteerde in het vierde doelpunt voor de Amsterdamse gasten. Kiki Musampa  zorgde op aangeven van Chison voor de 2-4. Pas in de slotfase, toen Sjaak Swart op het veld had plaatsgemaakt voor Brutil Hosé, kreeg dit sportieve duel weer het doelpuntenvermogen van vóór de thee. Eerst zorgde Marijn Besselink met een kopbal vanuit een hoekschop voor de 3-4 en bracht hiermee de spanning terug in de wedstrijd. Ruim vijf minuten voor tijd zag arbiter Bas Nijhuis een handsbal van de thuisclub in het strafschopgebied. Angelos Charisteas liet dit buitenkansje niet onbenut en zorgde met zijn derde treffer van de dag voor de 3-5 eindstand.

Nadat de spelers, maar met name Sjaak Swart, Simon Tahamata en Dennis Gerritsen, het locale voetbalpubliek hadden voorzien van de gewenste foto’s en/of handtekeningen, was het tijd om met elkaar na te praten over de wedstrijd tijdens het buffet in de witte tent achter het hoofdveld. In een aangename ambiance, onder het genot van een hapje en een drankje, werd deze prachtige jubileumdag in Keijenborg op gepaste wijze afgesloten. Althans, afgesloten voor spelers en begeleiding van Lucky Ajax, want de aanwezige Keijenborgers bleven natuurlijk nog wat langer hangen en doorfeesten….

Scoreverloop: 9. Kiki Musampa 0-1, 13. Giel Goossens 1-1, 23. Angelos Charisteas 1-2, 26. Cas Goossens, 28. Angelos Charisteas 2-3, 50. Kiki Musampa 2-4, 61. Martijn Besselink 3-4, 63. Angelos Charisteas 3-5

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: ca 800

 

Keijenburgse Boys:

1e helft:

1. Bjorn Grotenhuys, 2. Sil te Stroet, 3. Tom Goossens, 4. Dion Goossens, 5. Joris Jansen, 6. Raymond Sessink, 7. Bjorn Hiddink, 8. Luuk Menting, 9. Cas Goossens, 10. Giel Goossens, 11. Thom Berendsen

2e helft:

1. Martijn Sueters, 2. Mark Tankink, 3. Tijmen Melgers, 4. Jaap Wicherink, 5. Ruben Willemsen, 6. Bjorn Lieverdink, 7. Tim Pape, 8. Tom Jolink, 9. Joep Korenblik, 10. Roy Goossens, 11. Martijn Besselink

Trainer: Dave Clephas
Leider: Laurens Giesen
Materiaalman: Eduard Peelen
Verzorgster: Maaike Pape

 

Lucky Ajax:

1. Stephan Veenboer, 2. Dave Vos, 3. Justin Swart, 4. Rob Witschge, 5. Kevin Bobson, 6. Kiki Musampa, 7. Brutil Hosé, 8. Sjaak Swart, 9. Angelos Charisteas, 10. Simon Tahamata, 11. Glenn Helder

Reserves: 15. Chison, 16. Dennis Gerritsen

Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen