Zaterdag 23 oktober 2010

LSVV - Lucky Ajax 4-5 (2-0)
Zuid Scharwoude, 16.00 uur

Eind oktober is normaliter niet de tijd waarin Lucky Ajax nog een wedstrijd speelt. De weersverwachtingen richting het tijdstip van de wedstrijd gaven aan wat hiervan de reden was. Regen, regen en nog eens regen werd er voorspeld. LSVV uit Zuid-Scharwoude nam echter een nieuw kunstgrasveld in gebruik en wilde dit vieren met een wedstrijd tegen de oud-Ajacieden. Een mooi Ajax-team, met grote namen had de moeite genomen naar de kop van Noord-Holland te komen waar zij in de bestuurskamer werden ontvangen met koffie, broodjes en taart. Zoals gebruikelijk arriveerden de eerste spelers iets meer dan een uur voor de geplande aftrap om 16:00 uur. Sjaak Swart en elftalbegeleider Werner Schaaphok waren zoals altijd een van de eersten en ook Ronald Koeman was arriveerde ruim op tijd bij de club. Het weer buiten zorgde echter wel voor wat zorgelijke gezichten. De ‘normale’ regen was inmiddels overgegaan in hevige stortbuien. Deze werden zo hevig, dat de de spelers van LSVV die al aan hun warming-up waren begonnen, weer even terug naar binnen kwamen. Ook de situatie op de wegen leed onder het slechte weer, een reden waarom onder anderen Dennis Gerritsen en ook Michel Kreek vertraging opliepen, wat er weer toe leidde dat de aftrap een klein kwartier uitgesteld moest worden.

Om circa 16:10 betraden de elftallen, begeleid door kinderen met ballonnen dan toch het veld voor de aftrap! Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst nog tijd voor een aantal officiële mededelingen. Allereerst werd in de stromende regen de scheidend voorzitter in het zonnetje gezet. Nadat hij werd bedankt voor bewezen diensten zou hij de allereerste aftrap op het nieuwe kunstgrasveld mogen verrichten. Terwijl ook Michel Kreek nog net op tijd het terrein had weten te vinden en bijna rechtstreeks uit de auto het veld op rende, was het nu de tijd om het veld officieel in te wijden. Dit gebeurde door de plaatselijke pastoor die het veld officieel inzegende. En zo kon het gebeuren dat de Godenzonen van Lucky Ajax de eerste wedstrijd op deze ‘heilige’ grond mochten spelen!

Om 16:15 uur was het dan zover. Het moment waar alle toeschouwers, velen hadden zich gelukkig niet laten afschrikken door het weer, was aangebroken en de elftallen begonnen aan de wedstrijd. Aanvankelijk leek Lucky Ajax de thuisploeg te overrompelen. Binnen enkele minuten creëerde het team van Sjaak Swart zeker drie opgelegde kansen. Maar de kansen bleken aan met name Glenn Helder in deze openingsfase nog niet besteed. Zoals wel vaker gebeurt wanneer er kansen worden gemist, profiteerde ook hier de tegenpartij. Het was de jonge Toine Merk die aan het einde stond van een goede aanval en zijn ploeg op 1-0 zette. “Knap hoor, bedenk dat deze hele voorhoede slechts 18 jaar oud is!” , werd op de tribunes trots onderstreept! Lucky Ajax liet zich echter niet kennen en ging in de tegenaanval. De beste kans ontstond voor Sjaak Swart bij een van de zeldzame gelegenheden waarbij hij zich in het strafschopgebied van de tegenstander liet zien. Een afgemeten voorzet van rechts bereikte hem maar Mr Ajax kon helaas geen contact met de bal maken. “Jammer Sjakie”, klonk het door de geluidsinstallatie. In de tegenaanval verdubbelde LSVV de score. Weer was het Toine Merk die de aanval afrondde. Het doelpunt was wat Ajax betreft echter omstreden, omdat de grensrechter gedurende de aanval zijn vlag omhoogstak, een signaal dat door de scheidsrechter echter werd genegeerd. De protesten van Ajax, en de woede van Sjaak Swart ten spijt, gingen de teams met 2-0 de rust in.

Na de rust ontspon zich een waar doelpuntenfestijn. Eerst was het Lucky Ajax dat terugkwam tot 2-2 door goals van Roy en Gerritsen. LSVV ging zeker niet bij de pakken neerzitten en Hans Beemsterboer zette al snel de thuisploeg weer op een 3-2 voorsprong. Maar ook Lucky Ajax toonde veerkracht. Eerst opnieuw via de gelijkmaker van Bryan Roy en even later via een goal die op naam kwam van Michel Kreek. Het bleef echter de vraag of hij de vrije trap van Wim Jonk nog wel toucheerde voordat deze over de doellijn ging. Nog gaf LSVV zich niet gewonnen. Mats Nijman bracht de 4-4 op het bord, voordat Bryan Roy met zijn vierde treffer zichzelf tot beste aanvaller van Lucky Ajax bombardeerde en zijn ploeg eindelijk in veilige haven loodste, zo bleek althans achteraf.

Precies na 70 minuten floot de scheidsrechter af. Het slechte weer weerhield niemand ervan het veld op te gaan om zijn favoriete ex-Ajacied van dichtbij te bewonderen. Als altijd, namen zij voor iedereen de tijd om handtekeningen te zetten of op de foto te gaan. Na de wedstrijd wachtte de selectie van Lucky Ajax, samen met die van LSVV nog een ouderwets Holland buffet in de bestuurskamer. Het belangrijkste was echter dat zij, zoals verwacht, het publiek wederom een vermakelijke middag hadden voorgeschoteld, een waar men bij LSVV nog lang met plezier op terug kan kijken.

Namens Lucky Ajax en De Goeie Ouwe Tijd.nl willen wij de gehele organisatie en met name onze contactpersoon Marcel Foppen hartelijk bedanken voor de medewerking en de gastvrijheid. Wij zijn blij dat we in staat zijn gesteld om deze wedstrijd van dichtbij te volgen en zo een sfeer- en wedstrijdverslag mogelijk te maken.

 

Scoreverloop: 12. Toine Merk 1-0, 24. Toine Merk 2-0, 44. Bryan Roy 2-1, 46. Dennis Gerritsen 2-2, 47. Hans Beemsterboer 3-2, 48. Bryan Roy 3-3, 54. Michel Kreek 3-4, 60. Mats Nijman 4-4, 65. Bryan Roy 4-5

Scheidsrechter: John Bekker

Assistent-scheidsrechters: Bart van Duin en Joost Groot

Toeschouwers: circa 600

 

LSVV 1e helft:

1. Stefan de Jong, 2. Maik den Iseger, 3. Jan Biersteker, 4. Kevin van Cleef, 5. Tim Bruin, 6. Geert Koopman, 7. Rob ter Burg, 8. Bas Kansen, 9. Toine Merk, 10. Risto van Lieshout, 11. Sil Kunst, 12. Stefan Marcus, 13. Menno Nan en 14. Danny Duis.

LSVV 2e helft:

1. Bastiaan Mes, 2. Dirk Swart, 3. Rob Buwalda, 4. Ron Bruijn, 5. Marcel Hoek, 6. Michiel Pronk, 7. Hans Beemsterboer, 8.David de Boer, 9. Buyamin Bahar, 10. Niels Beers, 11. Mats Nijman, 12. Martin Hink en 13. Frank Trousselot.

Trainers: Jan Kramer, Dick Vennink, Ludo Buis
Begeleiding: Geert-Wim Kuin, Frank Bergen
Verzorging: Richard de Jong.

 

Lucky Ajax:

1. Fred Grim, 2. Dick Schoenaker, 3. Wim Jonk, 4. Orlando Trustfull, 5. Michel Kreek, 6. Ronald Koeman, 7. Danny Muller, 8. Sjaak Swart, 9. Dennis Gerritsen, 10. Bryan Roy, 11. Glenn Helder
Reserves: 15. Hannie Das, 18. Justin Swart

Leider: Werner Schaaphok
Fysiotherapeut: André van Alphen