Donderdag 23 mei 2013

Lucky Ajax - AEGON 13-1 (3-0)
De Toekomst, 18.45 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie / JK Fotografie

Ruim twee weken nadat Ajax landskampioen werd, kwam Lucky Ajax op donderdagavond in actie tegen een team bestaande uit medewerkers van hoofdsponsor AEGON. De weersvoorspellingen waren niet positief: veel regen, wind en mogelijk onweer zou Nederland vandaag parten spelen. Gelukkig viel het reuze mee, want vanaf 17.00 uur brak de zon door en zou er uiteindelijk zou het de gehele wedstrijd helder en droog blijven. Als verrassing was rondom deze wedstrijd de originele kampioensschaal van Ajax aanwezig. Veel spelers van AEGON gingen met het blinkende 'kleinood' op de foto, zo ook bij beide elftalfoto's.

Vanwege een trip van enkele spelers naar Hong Kong (met o.a. Olaf Lindenbergh, Dick Schoenaker, Michel Kreek en Ronald de Boer) moest Sjaak Swart veel moeite doen om de mooiste spelers naar het kunstgrasveld van De Toekomst te lokken. Ajax-trainer Frank de Boer was helaas nog geblesseerd, zodat ook deze publiekstrekker tegen AEGON niet aanwezig was. Aangezien Andy van der Meyde en Richard Witschge uiteindelijk ook niet bij de wedstrijd kwamen en Wim Jonk zich verlaat op het veld meldde, begon Lucky Ajax de wedstrijd met slechts 10 spelers. Keeper Stephan Veenboer begon als veldspeler, terwijl Davy Pestman wederom onder de lat mocht plaatsnemen.

Voor Lucky Ajax begon de wedstrijd geweldig. Vanaf het begin was duidelijk dat de oud-Ajacieden de betere ploeg waren, maar tot veel doelpunten leidde dit niet. Slechts twee treffers van Dennis Gerritsen in het eerste kwartier van de wedstrijd zorgde voor een verschil op het fictieve scorebord. Nadat Glenn Helder op de valreep van de rust om de AEGON-keeper was heen geslalomd brak de rust aan met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft liep de score razendsnel op. Met Wim Jonk inmiddels ingespeeld op het middenveld en zowel Dennis Gerritsen als Glenn Helder op scherp voorin werd er in de tweede helft nog tienmaal gescoord door Lucky Ajax. Bryan Roy en Glenn Helder (beiden driemaal), Dennis Gerritsen en invaller Marcel (beiden tweemaal) verdeelden de doelpunten na de rust aardig evenredig.

Scoreverloop: 4. Dennis Gerritsen 1-0, 17. Dennis Gerritsen 2-0, 33. Glenn Helder 3-0, 41. Glenn Helder 4-0, 45. Dennis Gerritsen 5-0, 48. Marcel Looijer(pen.) 6-0, 55. Bryan Roy 7-0, 56. Glenn Helder 8-0, 58. Bryan Roy 9-0, 61. Glenn Helder 10-0, 64. Dennis Gerritsen 11-0, 65. Marcel Looijer12-0, 66. Bryan Roy 13-0, 68. Michiel van Glasbeek 13-1

Scheidsrechter: Stefan Tulleners
Assistent-scheidsrechters: Klaas Wibraldi en Ramon van der Horst