Donderdag 8 oktober 2015

Lucky Ajax - FC DOC 2-0 (2-0)
De Toekomst, 19.30 uur

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Alwin Wink en GS Fotografie

Vier weken na de vorige wedstrijd van Lucky Ajax in het kader van Spieren voor Spieren stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. In dezelfde ambiance, de grote witte hal bij De Toekomst, was er wederom een duel in het kader van Spieren voor Spieren. Tijdens het Spieren voor Spieren-gala in maart van dit jaar wist Schreuder Revalidatietechnieken Lucky Ajax als veilingitem te kopen; vandaag zou de bekroning plaatsvinden met het duel tegen Lucky Ajax. FC Doc, min of meer hetzelfde team dat vorig jaar november ook tegenstand gaf aan de oud-Ajacieden, verzamelde zich al tijdig in het spelershome van De Toekomst. Doordat alle kleedlokalen van De Toekomst reeds bezet waren, moesten beide teams zich omkleden aan de 'overkant' achter de parkeerplaatsen. In de kleedkamer was Sjaak Swart nog druk bezig met het regelen van spelers. Al in de kantine had hij Wim Jonk weten te strikken voor tweemaal 35 minuten. Ook John Bosman, Rob Witschge, Stanley Menzo en Simon Tahamata meldden zich op tijd bij de kleedkamer van Lucky Ajax.

Kort na 19.00 uur begonnen alle spelers aan de warming-up. In de hal waren aardig wat geïnteresseerden aanwezig. Naast een enthousiaste delegatie van FC DOC was Spieren voor Spieren vertegenwoordigd met Leanne Schmidt en Marjolein Bolhuis. Op het laatste moment was Ramon van der Horst als arbiter gestrikt, zodat er tijdens het duel toch gefloten kon worden. Klokslag half 8 begon de wedstrijd, die was voorafgegaan door de gebruikelijke fotosessie. Nadat FC Doc vorig jaar met 11-2 had verloren, had het team een metamorfose ondergaan. Er was versterking gezocht door enkele spelers van Sparta Nijkerk toe te voegen aan het team. Tevens was vandaag iedereen topfit aan de start verschenen. Dit was vanaf de eerste balomwenteling goed te zien. Lucky Ajax had dan wel het meeste balbezit, tot echt grote kansen leidde dit niet.

Ruim een kwartier was er gespeeld toen Lucky Ajax extra gas gaf en het balbezit omzette in doelpunten. Na 17 minuten spelen scoorde Nordin Wooter op aangeven van Dave Vos de openingstreffer. Nog geen drie minuten later zorgde een knap afstandsschot van Dennis Gerritsen voor een verdiende 2-0 voorsprong van Lucky Ajax. Mede door het ontbreken van voldoende arbitrage langs de lijn speelden beide teams veelal op buitenspel. FC Doc bood prima tegenstand, was conditioneel wellicht iets sterker en kreeg slechts één grote kans, die oog in oog met Stanley Menzo werd gemist.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. FC Doc wisselde zodat alle spelers voldoende minuten konden maken tijdens deze bijzondere wedstrijd. Ook in de tweede wedstrijd viel FC Doc op door het goede spel en de vele kansen. Helaas ontbrak ook nu voorin de scherpte, zodat de ruststand uiteindelijk ook de eindstand zou blijken te zijn. De tegenstander van Lucky Ajax was na afloop vooral trots op het vertoonde spel en begaf zich opgetogen richting de kleedkamer waarna het aanschoof voor de derde helft in het spelershome van De Toekomst. Voor Lucky Ajax zit het kalenderjaar erop. Met 11 overwinningen op rij mag 2015 met recht een sportief gezien succesvol jaar genoemd worden...

Scoreverloop: 17. Nordin Wooter 1-0, 20. Dennis Gerritsen 2-0

Scheidsrechter: Ramon van der Horst

Toeschouwers: ca 50