Lucky Ajax - Spieren voor Spieren 12-1 (6-0)

Johan Cruijff Arena

Amsterdam, 19.00 uur

Tekst: Henk Slagboom

Foto's: GS Fotografie, Danny Ploegaert, Henk Slagboom.

Op woensdag 22 mei stond er opnieuw een wedstrijd tegen Spieren voor Spieren gepland als gevolg van het Spieren voor Spieren-gala 2019. Wij als redactie hadden dus weer het genoegen om af te reizen naar ons 'huis', de Johan Cruijff Arena. Daar waar de werkzaamheden voor de Toppers in Concert al volop aan de gang waren kon de wedstrijd toch nog worden gespeeld, al was de Arena al gedeeltelijk ontkleed. Aangekomen in de kleedkamer troffen wij natuurlijk Sjaak Swart die wat mopperend op zijn stoeltje zat want het was ondertussen 18:15 uur en van een volledig elftal was (nog) geen sprake. Simon Tahamata moest een andere wedstrijd spelen en ook om die reden was Dennis Gerritsen niet aanwezig. Derk Boerrigter was helaas ook verhinderd en op de vraag waar Richard Witschge bleef was de hoop gevestigd op Ronald de Boer, die gelijk zijn telefoon pakte en Richard een berichtje stuurde. Waarschijnlijk was Richard nog aan het feesten want wij hebben hem de gehele wedstrijd niet gezien. Afijn met 11 man kan je voetballen maar gezien de leeftijd van Lucky Ajax waren een aantal wissels wel prettig geweest.

Nadat beide elftallen op de teamfoto waren gegaan floot de scheidsrechter op zijn fluit en de bal rolde weer in de Johan Cruijff Arena. Na zeven minuten stond het al 2-0 want Brutil Hose was vlijmscherp en scoorde beide doelpunten. In de 12e minuut scoorde Ferdi Elmas de 3-0 en het verzet van het elftal van Spieren voor Spieren was al gebroken. Op het ereterras was ondertussen een receptie gaande toen de aanwezige gasten onder het genot van een glaasje spontaan Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste begonnen te zingen zat de stemming er al goed in. Leonard Johnson scoorde daarop de 4-0 en de 5-0 terwijl Kevin Bobson zorgde voor een 6-0 ruststand. Nadat iedereen werd voorzien van een flesje water schoof Tom van 't Hek even aan, al had die natuurlijk geen spraakwater nodig. Er kwam namelijk een vriendelijk verzoek van de tegenstander met de vraag of ze ook nog een doelpuntje mochten scoren in de tweede helft. Nou kennen wij het standpunt van Sjaak en tegendoelpunten in onze eigen Johan Cruijff Arena zijn niet bepaald ons ding. Het bleef dan ook stil, maar dat is logisch.

De tweede helft leek een kopie van de eerste helft want het was opnieuw Lucky Ajax dat dicteerde. Ronald de Boer liet nog maar eens zijn verfijnde techniek zien en zette menig speler in scoringspositie. Brutil Hose en Kevin Bobson maakten daar dankbaar gebruik van en als snel stond Lucky Ajax met 12-0 voor. En toen gebeurde toch waar het hele elftal van Spieren voor Spieren op had gehoopt maar een cadeautje was het zeker niet. Een fraaie aanval werd snoeihard afgerond door een aanvaller van de tegenstander en eerlijk is eerlijk het was een mooi doelpunt en wij vragen ons af of Bertram de bal nog wel heeft gehoord. Na het laatste fluitsignaal ging het elftal van Spieren voor Spieren nog maar een keer op de elftalfoto want zo'n decor maak je natuurlijk niet iedere dag mee. De handen werden geschud en de spelers namen een welverdiende douche om daarna nog even onder het genot van een drankje na te babbelen over de wedstrijd. Wij besloten om huiswaarts te keren want aangezien er donderdag ook weer gewerkt moest worden staat zaterdag alweer de volgende wedstrijd op het programma in en tegen Langweer.

Scoreverloop: 6. Brutil Hose 1-0, 7. Brutil Hose 2-0, 12. Ferdi Elmas 3-0, 17. Leonard Johnsen 4-0. 26. Leonard Johnsen 5-0. 27. Kevin Bobson 6-0. 44. Leonard Johnsen 7-0. 54. Brutil Hose 8-0. 56. Kevin Bobson 9-0. 59. Brutil Hose 10-0. 62. Kevin Bobson 11-0. 64. Spieren voor Spieren 11-1. 67. Kevin Bobson 12-1

Lucky Ajax: 1 Bertram de Langen, 2. Danny Muller, 3. Jurjen Engwerda, 4 Olaf Lindenbergh, 5. Kevin Bobson, 7. Ferdi Elmas, 8. Sjaak Swart, 9. Brutil Hose, 10 Ronald de Boer, 11. Leonard Johnsen, 15. Nico Lothbrok