Dinsdag 2 juni 2015

Lucky Ajax/ Klassieke Veteranen - Team RAI 9-0 (3-0) 
De Toekomst, 19.00 uur 

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: JK Fotografie

Al weken stond in het speelschema van Lucky Ajax een wedstrijd tegen een team van RAI uit Amsterdam gepland. Op 2 juni zou het team van Sjaak Swart in actie komen bij De Toekomst. In de aanloop naar het duel bleek, dat het eigenlijk om de Klassieke Veteranen zou gaan en geen Lucky Ajax. Wel, zo zou ook later blijken, kwamen er nagenoeg alleen maar spelers van Lucky Ajax in actie. Zonder Werner Schaaphok, maar met Henk Medik op de bank, werd er deze avond uitgeweken naar de grote hal achter het hoofdveld. Er werd aardig wat regen met harde windstoten verwacht. Deze weersvoorspelling zou uitkomen, zodat de locatie zeer prettig genoemd mocht worden.

Bij de Klassieke Veteranen deden vandaag mooie namen mee. Naast Sjaak Swart, Simon Tahamata en Pim van Dord, vielen onder meer Aron Winter, Richard Witschge, Ronald de Boer en Glenn Helder op. Gerard Timmers verdedigde het doel, terwijl Maikel Schats aan de linkerkant op het veld stond. Tarik Oulida, Pius Ikedia en René Stefels maakten het team compleet. Tijdens de wedstrijd zouden Glenn Helder en Ronald de Boer zich bij het gezelschap voegen.

Al vanaf het beginsignaal was duidelijk, dat er wederom veel goals zouden vallen. De Ajacieden waren evenwel iets doelgerichter dan het team van RAI dat vandaag eigenlijk voor het eerst in deze samenstelling zou spelen. Na een rustige 10 minuten opende Richard Witschge de score vanuit een vrije trap. Nog vóór de rust wisten Pius Ikedia en Simon Tahamata de score op te voeren tot 3-0, alvorens de thee genuttigd kon worden. Terwijl het buiten inmiddels stevig waaide en soms flink regende, hadden ook Ali B en Ronald de Boer zich in de hal gemeld. Na de korte onderbreking gaf Lucky Ajax nog meer gas in de vorm van het scoren van doelpunten, terwijl de tegenstander eigenlijk prima tegenstand boog. Grote man vandaag was Pius Ikedia, die na de rust nog eens driemaal doel zou treffen. Hij slalomde geregeld langs de verdedigers van RAI en was met recht de man van de wedstrijd. Tweemaal Glenn Helder en een treffer van Richard Witschge (nadat de keeper over de bal trapte) zorgde uiteindelijk voor een 90 eindstand. Lucky Ajax-goalie Gerard Timmers hoefde niet vaak in actie te komen. Naast een vrije trap op de deklat kwam Timmers eenmaal ver z’n doel uit om in te grijpen waarna hij meteen soleerde naar de middenlijn.

Na het laatste fluitsignaal liet Henk Medik weten aangenaam verrast te zijn met de nul achterin. ‘Vaak scoren we wel veel, maar krijgen we er ook een aantal tegen.’ Met deze vreugdevolle constatering werd de wedstrijd afgesloten in en rondom de kantine van De Toekomst.

 

Scoreverloop: 13. Richard Witschge 1-0, 19. Pius Ikedia 2-0, 26. Simon Tahamata 3-0, 44. Pius Ikedia 4-0, 50. Pius Ikedia 5-0, 56. Richard Witschge 6-0, 59. Pius Ikedia 7-0, 65. Glenn Helder 8-0, 70. Glenn Helder 9-0

 

Lucky Ajax:

1. Gerard Timmers, 5. Pim van Dord, 6. Aron Winter, 7. Maikel Schats, 8. Sjaak Swart, 9. Ali B, 10. Simon Tahamata, 15. Ron Pepels, 16. Richard Witschge, 17. Pius Ikedia, 18. Tarik Oulida

Reserves: 11. Glenn Helder, 20. Ronald de Boer

Leider: Henk Medik

 

Team RAI:

1. Ruben, 2. Staal, 3. Koen, 4. Yorbin, 5. Jasper, 6. Daan, 7. Tim, 8. Pim, 9. Co, 10. Martijn, 11. Nicky

Reserves: 12. Vincent, 13. Dennis Vdd, 14. Dennis Diss, 15. Giullio, 16. Michel, 17. Niels Breuk