Zondag 8 januari 2006

Lucky Ajax - Technische Staf Ajax 3-1 (1-1)

Sportpark 'De Toekomst', Amsterdam, 14.00 uur

Foto's: Rob van Vliet en Robert van der Stouwe / Tekst: Jos Houtman

Guur, fris, zeg maar gerust koud. Het is 9 januari 2006 en we zijn bij de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor Lucky Ajax. Namelijk de wedstrijd die inmiddels gebruikelijk is voordat de Ajax familie verwelkomt wordt bij de nieuwjaarsreceptie. De wedstrijd tegen de technische staf van Ajax wordt als traditie jaarlijks gespeeld en levert al jaren een mooie pot voetbal op met grote namen van weleer.

Daar waar de technische staf van Ajax er in de voorgaande jaren met de winst vandoor ging was het dit jaar eindelijk Lucky Ajax die overduidelijk als winnaar uit de koude strijd kwam. Vooraf werden de spieren bij beide partijen eens goed losgekneed en na een gedegen warming-up werd de wedstrijd aangevangen met een klinkend fluitsignaal van de verrassingscheidsrechter van de dag namelijk Maurice de Hond. Het bijzondere van deze wedstrijd was dat een aantal spelers van de technische staf normaliter uitkomen voor Lucky Ajax. Mannen als John van den Brom en Martin Wiggemansen zijn normaliter vaak te bewonderen in het shirt van Lucky Ajax. Maar zo waren er op deze manier extra grappige en pittige duels te zien op het veld, let wel het kunstgrasveld.

 

Met nummer 10 was assistent bondscoach John van het Schip vandaag ook van partij, het was dan ook John die de lijnen uitzette in het veld en al in de 7 e minuut Lucky Ajax op een 0-1 voorsprong bracht, dik verdiend. Ook had Lucky Ajax de beste speler van 2005 in de gelederen namelijk Peter van Vossen, als een dartelend hert liet hij eens te meer zien het voetbal nog lang niet verleerd te zijn. Hij zou dan ook in de rust door Bobby Haarms zelf, onderscheiden worden met de inmiddels befaamde Lucky Ajax wisseltrofee, in het leven geroepen door De Goeie Ouwe Tijd.nl zelf. Een trofee die Peter met veel genoegen van niemand minder dan Simon Tahamata overnam die in het seizoen ervoor de trotste winnaar was. Simon kon er door een blessure jammer genoeg niet op het veld verschijnen, wel vergezelde hij de trainer van de technische staf Ruud Krol.

Voor het rust was trof Fred Grim namens de technische staf eerst nog doel na een geweldige uitgespeelde driehoek, 1-1. Fred die ook in het veld prima mee kan zag even later een door hem gemaakt doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Terecht maar verder kon je duidelijk zien dat Maurice met het echte mannenwerk niet echt veel ervaring had, voor de flauwste schouderduwen floot hij al. Het deed verder niets af aan een technisch gezien goede eerste helft, die gepaard ging met een hoge werklust van de mannen.

 

Na een zeer korte rust, was tamelijk koud, ving de 2 e helft al snel weer aan en werd Lucky Ajax zoals vertrouwd alsmaar sterker wat resulteerde in een intikker van John Bosman, 1- 2 in de 38 e minuut. Niet veel later sloot “mister Lucky Ajax trofee” Peter van Vossen de wedstrijd in stijl af. Na een schitterende steekpass stond hij oog in oog met Edmund Claus die hij vervolgens verschalkte met een Bergkamp-achtige stift. Ja we zullen ook dit seizoen weer veel gaan genieten van Peter van Vossen en met hem heel Lucky Ajax. Dat uiteindelijk eindelijk sinds jaren weer eens verdiend won met 1-3 van de technische staf.

 

Na de wedstrijd snelde iedereen zich vlot naar binnen, buiten was het koud en binnen lekker warm en wachtte het eerste elftal van Ajax en vele oud- en gediende van Ajax op de nieuwjaarstoespraak van John Jaakke. Dank zij Simone Freling van Ajax waren wij in staat hier ook bij te zijn, Simone nog veel dank hiervoor! Met aanwinst Klaas-Jan Huntelaar in het midden en in de luwte het nieuwe aanstormende talent Robert Schilder (ooit al eens aangekondigd door Sjaak Swart) voegde de selectie zich nagenoeg naast ons, vlak bij het schitterend opgediende buffet. Temidden van helden van weleer en helden van de toekomst nam John Jaakke het woord en deed dat met de exacte zelfde opening als Jaap van Praag dat deed in 1964. Deze was toen iets minder optimistisch dan nu het geval is maar kwam toch wel aardig overeen gezien de magere resultaten en interne strubbelingen. Wel grappig dat de vertrekkende Jaakke toch nog iets uit de goeie ouwe tijd had gepikt. Tevens werden in de kantine een viertal schitterende, met coryfeeën gevulde, vitrines ontdaan van elk 4 Ajax vlaggen door de jaren heen. Onder andere Wim Schoevaart maar ook Hedwiges Maduro namen deze eer graag voor hun rekening. Het was goed om te zien dat op deze manier meer van de goeie ouwe tijd terugkomt bij Ajax. Het beloofd dan ook een mooi jaar te gaan worden voor zowel Lucky Ajax, maar eigenlijk heel Ajax en De Goeie Ouwe Tijd.nl

 

Scoreverloop: 7. John van 't Schip 1-0, 16. Fred Grim 1-1, 38. John Bosman 2-1, 48. Peter van Vossen 3-1

Scheidsrechter: Maurice de Hond
Assistent Grensrechter: Fynch Felius en Klaas Wybrandi
Toeschouwers: ca. 200

 

Lucky Ajax:
1. Dennis Nederlof, 2. Keje Molenaar, 3. Hannie Das, 4. Rob Witschge, 5. Michel Kreek, 6. Gerrie Mühren, 7. Dick Schoenaker, 8. Dennis Gerritsen, 9. John Bosman 10. John van 't Schip, 11. Peter van Vossen

Reserves: 14. Danny Muller, 16. Henk de Gier, 17, Desmond Gemert

Coach: Werner Schaaphok en Sjaak Swart

 

Technische Staf Ajax:
1. Edmund Claus, 19. Fred Grim, 3. Maarten Stekelenburg, 4. Wilco van Buuren, 5. Bob de Klerk, 6. Robin Pronk, 7. Peter van der Hengst, 8. Alfons Groenendijk, 9. John van den Brom, 10. Marc Stuut, 11. Martin Wiggemansen

Reserves: 14. Gary Spier, 15. Frank van Deursen, 16. René Wormhoudt

Coaches: Ruud Krol en Dirk de Groot