Woensdag 25 mei 2011

Lucky Ajax- vv Hoogeveen 13-1 (8-0) 
Amsterdam, De Toekomst, 19.00 uur

 

Tekst: Roy Jadi / Foto's: GS Fotografie

Als Lucky Ajax speelt is er meestal sprake van een feestelijke aangelegenheid. Het 50-jarig bestaan van een vereniging, de opening van een nieuw stadion, de ingebruikname van de nieuwe kantine, het zijn allemaal aanleidingen om Lucky Ajax uit te nodigen. Normaliter is Ajax en zijn de Ajacieden de hoofdact waar het allemaal om draait. Vandaag was alles anders. Vandaag ging het niet om Ajax, vandaag ging het om een klein meisje van slechts drie jaar oud. Bij Noa werd in oktober 2010 een tumor met uitzaaiingen in haar buik ontdekt. De inmiddels reeds begonnen intensieve behandelingen zullen naar verwachting in oktober 2011 zullen worden voortgezet in Philadelphia in de Verenigde Staten. Deze behandeling van 6 maanden wordt weliswaar vergoed door de verzekering  maar dat geldt niet voor de reis- en verblijfskosten voor de rest van het gezin. Derhalve reden genoeg voor Lucky Ajax om haar medewerking aan dit duel te verlenen en alle opbrengsten ten goede te laten komen aan Noa.

Ondanks de droevige aanleiding was werd de wedstrijd afgewerkt in een goede sfeer met mensen die allemaal overduidelijk zin hadden om er een geslaagde avond van te maken. Voor de spelers van Hoogeveen was dit een hoogtepunt in hun loopbaan, de spelers van Ajax waren onder de indruk van het genomen initiatief en een groot deel van het publiek, dat allemaal een financiële bijdrage had geleverd door een kaartje te kopen, maakte zich op voor een leuke wedstrijd, want Lucky Ajax trad aan met een sterk elftal. Grootste blikvangers waren Wim Jonk en Dennis Bergkamp, maar ook Europacupwinnaars als Rob Witschge, Ronald Koeman, Nordin Wooter en Kiki Musampa waren weer aanwezig.

Samen met de gasten uit Hoogeveen, was er ook een delegatie van RTV Drenthe afgereisd naar Amsterdam. Allereerst natuurlijk om Noa en de spelers uit Hoogeveen te volgen maar de aandacht werd als vanzelfsprekend getrokken door de Ajacieden. Aanvankelijk werd weinig succes geboekt bij het interviewen van de spelers van Ajax. Bij Sjaak Swart kregen ze nul op het rekest. Voor ons niet zo verwonderlijk aangezien Mister Ajax elke wedstrijd nog altijd net zo professioneel benadert als in zijn hoogtijdagen en hij midden in zijn voorbereiding zat. Overigens nam Sjaak in de rust en na de wedstrijd natuurlijk alle tijd om de Drenthenaren uitgebreid te woord te staan. De gebroeders Witschge vonden het gelukkig geen probleem om hun warming-up kort te onderbreken.

Ongeveer 10 minuten na 19:00 uur begon de wedstrijd op het hoofdveld. Al snel bleek, niet verwonderlijk, dat Lucky Ajax veel te sterk was voor Hoogeveen en al binnen 2 minuten zette Wamberto zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Ondertussen had de redactie van DGOT eens goed de opstelling bestudeerd van Hoogeveen en constateerde dat er wissels gepland stonden na de 70e minuut! Een kort overleg met de begeleiding maakte duidelijk dat bij hen niet bekend was dat wedstrijd van Lucky Ajax niet langer dan 2x 35 minuten duurden! Het wisselbeleid zou worden aangepast! Inmiddels liep de score gestaag op, hoogstandjes van Nordin Wooter, kunstwerkjes van Dennis Bergkamp en mooie steekpasses van Wim Jonk en anderen, zorgden voor een ruststand van 8-0. Een aantal doelpunten was werkelijk een juweeltje, zoals bijvoorbeeld de stift van Kiki Musampa of het schot van Anastasiou vanaf de rand van het strafschopgebied.
De tweede helft begon met een nieuwe elftalfoto, maar nu met de reserves van Hoogeveen, die niet op de oorspronkelijke elftalfoto stonden. De Drenthenaren hadden zich duidelijk niet neergelegd bij het spelverloop en binnen een minuut scoorde Guido ten Kate de 8-1! Een treffer die, terecht, groots gevierd werd door alles en iedereen van Hoogeveen. De rest van de wedstrijd verliep desondanks toch net als in de eerste helft. Nu was het, ook niet verrassend, Dennis Bergkamp die het publiek op de Bobby Haarms tribune liet watertanden. Met prachtige bal aannames en twee typische ‘Bergkamp-doelpunten’, zorgde hij mede voor de 13-1 eindstand. Tussen het enthousiaste publiek door gingen de spelers van Lucky Ajax terug naar de kleedkamer, onderweg handtekeningen zettend en poserend voor foto’s met fans.

In de catacomben wachtte nog een verrassing. Noa had een mooie tekening gemaakt voor Lucky Ajax om hen te bedanken voor de medewerking en samen met haar moeder wilde zij deze overhandigen aan de spelers. De meesten hadden zich echter al teruggetrokken in de kleedkamer maar nadat iemand de spelers had gewaarschuwd voor het vrouwelijk bezoek, kon Dick Schoenaker namens de selectie officieel het cadeau in ontvangst nemen en konden er nog meer unieke foto’s gemaakt worden met de Ajacieden. De volgende opdracht was het verzorgen van foto’s met de spelers van Hoogeveen. Een blik in hun kleedkamer zei ons dat het beter was om de foto’s boven in de kantineruimte van de Toekomst te maken. Op verzoek zegden de spelers toe om zich na het douchen weer in trainingstenue te hijsen. Aldus geschiedde, in de drukke kantine konden foto’s gemaakt worden met individuele Ajacieden en ook de gewilde foto met de selectie van Hoogeveen. Nadat alle foto’s waren gemaakt, was het aan Sjaak Swart de eer om de envelop met opbrengst, alsmede de envelop met de bijdrage van Lucky Ajax zelf, aan de familie te overhandigen. Zo eindigde de avond met datgene waar het uiteindelijk was begonnen, een bijdrage te leveren aan de behandelingskosten voor Noa. We willen Lucky Ajax, Lydia van der Moot, Hoogeveen, en iedereen die zijn medewerking heeft verleend van harte bedanken voor deze speciale avond. Namens de redactie wensen we ook de familie alle goeds toe, en wensen we hen veel succes met komende acties van Stichting Lieve Noa. Hopelijk hebben we mede ervoor kunnen zorgen dat het voor hen, en met name Noa een geslaagde avond was, en dat het doel bereikt wordt zodat zij alle behandelingen zal kunnen krijgen die nodig zijn.

 

Scoreverloop: 3. Wamberto 1-0, 7. Yannis Anastasiou 2-0, 22. Yannis Anastasiou 3-0, 24. Kiki Musampa 4-0, 32. Dennis Bergkamp 5-0, 34. Dennis Bergkamp 6-0, 35. Nordin Wooter 7-0, 35. Wamberto 8-0, 36.  Guido ten Cate 8-1, 41. Nordin Wooter 9-1, 42. Dennis Bergkamp 10-1, 44. Yannis Anastasiou 11-1, 60. Dennis Bergkamp 12-1, 66. Nordin Wooter 13-1

Scheidsrechter: Michael Bus 
Assistent-scheidsrechters: André Herreveld, Evert Verbrugge

Toeschouwers: circa 500

 

Lucky Ajax

1. Serge van der Ban, 2. Dick Schoenaker, 3. Rob Witschge, 4. Ronald Koeman, 5. Michel Kreek, 6. Kiki Musampa, 7. Nordin Wooter, 8. Sjaak Swart, 9. Yannis Anastasiou, 10. Dennis Bergkamp, 11. Bryan Roy,

Reserves: 14. Wamberto, 15. Richard Witschge, 17. Wim Jonk
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Rinus Waerts

 

VV Hoogeveen Zaterdag 3

Basisteam: Bert Hooijer, Maarten Oostijen, Hans ten Kate, Guido ten Cate, Nico van Ostheim, Raymon Hoveling, Brian Padding, Rick Buist, Chris Zuidema, Nicky Hilberdink, Tom Veldman
Reserves: Pascal Grootte, Robert Ratuohaling, Jeromay Vreeling, Rudi Kranghand, Pieter Ebeltjes, John Okken, Johan Prijs, Raymon Hoveling, Jacob Buisman, Stefan Ensing, Harald Wijnstra