Woensdag 4 juni 2003
Sportpark Ketwich Verschuur, Wageningen
20.00 uur
ONA'53 - Lucky Ajax 1-8 (1-3)

De op één na laatste wedstrijd van Lucky Ajax uit het voorseizoen stond ook in het teken van de weersgesteldheid. We ontkomen er niet aan… Op woensdag 4 juni zou het weer helemaal in elkaar klappen, het zou gaan hagelen, onweren en alles wat daarbij hoort. De organisatie kneep 'm dus behoorlijk toen de middagsessie droog was verlopen en de avond naderden met gitzwarte wolken boven de omgeving van Wageningen.

Een enorme hoosbui, rondvliegende bomen, wateroverlast op de wegen naar Wageningen en de gebruikelijke (extra lange) files in de avondspits moesten de spelers en de redactie doorstaan, om uiteindelijk met een strakblauwe lucht het parkeerterrein van Sportpark Ketwich Verschuur op te rijden. De laatste meters reden we achter Simon Tahamata aan, die nu niet alleen zijn broer, maar ook zijn vader had meegenomen, met de digitale videocamera natuurlijk.

Aangekomen in de speciaal door het jubilerende ONA'53 voor genodigden gereserveerde ruimte, zagen we dat Ronald Koeman zou meespelen en dat de special guest vandaag Tonnie Bruins Slot was. Wellicht dat Tonnie in opdracht van Ronald moest gaan scouten bij ONA'53...

De voorbabbel bestond te doen gebruikelijk uit het doornemen van de opstelling van de organiserende vereniging en het bepalen van de fotosessie vóór de wedstrijd. Voor de eerste keer bij een wedstrijd van Lucky Ajax kregen we het voor elkaar om het aloude clublied van Ajax (de versie uit 1950 wel te verstaan) door de geluidsinstallatie rondom het veld te laten galmen. De spelers genoten, wij gaan er een traditie van maken.

Opvallende naam in de selectie van Ajax was AZ-speler Olaf Lindenberg, die dankzij zijn Ajax-achtergrond regelmatig wordt opgeroepen om met de ouwe knarren mee te doen. En Johan Westermeijer mocht als gastspeler het Ajax-shirt met nummer 17 dragen...

Ondanks zijn hamstringblessure speelde John Bosman toch mee bij Lucky Ajax. Hij had nog wel wat last gehad, na de eerste helft tegen SCR, maar begon toch in de basis. John van 't Schip, die met rugnummer 7 actief was tijdens de warming up, haakte op het allerlaatste moment af. Hij ondervond teveel last van een blessure en wilde geen risico's nemen. Wie weet met het oog op de belangrijke wedstrijd in en tegen Giessen, op zaterdag 14 juni a.s.

ONA'53 begon erg fel aan de wedstrijd. Binnen vier minuten kregen de mannen van het Wageningse gelegenheidselftal maar liefst twee goede kansen, alvorens John Bosman zijn medespelers op sleeptouw nam. In de vijfde minuut werd een doelpunt van John nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar drie minuten later stond de naam van Bosman alsnog op het scorebord: 0-1 voor de onzen.

De druk van Lucky Ajax hield aan, ze kregen nog enkele corners, die niets opleverden en enkele schoten van Ronald Koeman werden, tot grote hilariteit van familie en clubgenoten van de ONA-spelers, met de rug, dij of been gestopt. Zo bleef ONA'53 de kans hebben op de gelijkmaker en moest Fred Grim deze keer erg alert blijven.

Toen het eerste bedrijf over de helft was, kwam de doelpuntenmachine weer los. Eerst scoorde Dennis Gerritsen gretig 0-2, waarna Martin Mol alleen voor Fred Grim kwam en van dichtbij voor de aansluitingstreffer zorgde. Kort voor de thee scoorde Dennis opnieuw, zodat we met een 3-1-voorsprong gingen rusten.

Na de rust toch eigenlijk een geheel ander Lucky Ajax. Sjaak Swart en Gerrie Mühren bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Olaf Lindenberg en Eef Melgers. Eef, die sinds het eerste verslag van Lucky Ajax op onze site, niet meer herkenbaar kan winkelen in zijn woonplaats Landsmeer, zette meteen de verdediging naar zijn hand. Na enkele minuten viel Dennis Gerritsen ook geblesseerd uit en kwam Peter van der Hengst erin. Peter en Eef kregen de Ajax-machine pas echt goed op (dr)eef...

De tanden Olaf Lindenberg - John Bosman (eigenlijk dus de AZ-tandem) deed ONA'53 bij tijd en wijle wanhopen en de ene goal was nog mooier dan de andere. Veel uitgespeelde kansen en ruimte in het strafschopgebied van ONA'53. Eerst scoorde Olaf Lindenberg van dichtbij, waarna John Bosman de score verder opschroefde naar 1-5. Een frisse Dick Schoenaker (net terug van een welverdiende week vakantie in het buitenland) kwam regelmatig over zijn man heen en zorgde voor meer drukte in het Wageningse strafschopgebied. Weer Olaf Lindenberg scoorde het eerstvolgende doelpunt met het hoofd, waarna John Bosman met een bal in de korte hoek zijn derde en Lucky Ajax' achtste doelpunt scoorde. In de slotfase kwam Dick Schoenaker nog twee keer alleen voor het ONA-doel; de eerste keer prikte hij de bal met buitenkantje rechts net om de paal heen, maar enkele minuten later zorgde hij heel bekeken met een stiffie voor de 8-1 eindscore, waarna de handtekeningenjagers zich met name op Ronald Koeman richtten. Tonnie Bruins Slot was erg tevreden en bedankte alle spelers persoonlijk.

Na de wedstrijd konden we diverse spelers wat vragen over hun ervaringen in de eerste seizoenshelft. Onder het genot van een drankje en een perfect georganiseerd buffet. Fred Grim en Ronald Koeman speelden hun laatste wedstrijd in het voorseizoen en John van 't Schip en John Bosman lieten het van hun blessure afhangen of ze tegen Giessen zouden spelen.

Later op de avond werd per ongeluk bekend dat Peter van der Hengst jarig was. Er werd nog net niet gezongen, maar het was maar goed dat de enkele spelers met partner naar Wageningen waren afgereisd, want een verantwoorde terugreis zou er zeker niet hebben ingezeten.

Met Eef Melgers zijn we inmiddels in onderhandeling over www.eefmelgers.nl waar alle fans de verrichtingen in zijn tweede jeugd kunnen volgen. Wij hopen de onderhandelingen volgende week zaterdag in Giessen af te kunnen ronden. Pas dat kunnen wij exclusieve foto's van Eef (zoals tijdens het eten in Wageningen en met ontbloot bovenlichaam in Rijswijk GLD) op onze site plaatsen. Tot die tijd kan iedereen Eef volgen bij de wedstrijden van Lucky Ajax...

Wij willen de organisatie van ONA'53 hartelijk danken voor hun grenzeloze enthousiasme en gastvrijheid en keren graag nog een keer terug om de jubilerende vereniging (50 jaar ONA'53) aan het werk te zien..

 

Scoreverloop: 8. John Bosman 0-1, 25. Dennis Gerritsen 0-2, 26. Martin Mol 1-2, 32. Dennis Gerritsen 1-3, 47. Olaf Linderberg 1-4, 48. John Bosman 1-5, 52. Olaf Lindenberg 1-6, 58. John Bosman 1-7, 61. Dick Schoenaker 1-8

Scheidsrechter: Mink Toet
Toeschouwers: 1.400

 

ONA'53:

2. Jan-Wim van Dulm, 3. Chris Berger, 4. Henk van Drumpt, 6. Martin Mol, 8. Marco Meijnen, 10. Jan-Joost van den Brink, 11. Michel Meijnen, 13. Peter van de Pol, 14. Sjaak van de Kolk, 17. Stef van de Sluis, 25. Hans Albers (25)
Reserves: Ruud van de Peppel, Hans Nijhuis, Peter Nijhuis, Wim van Guilik, Ron Heldernisse, Rik Mol, Jan Laurens, Arjo Kok
Trainers: Ton van de Weerd, Marcel Orlemans

 

Lucky Ajax:

1. Fred Grim, 2. Gerrie Mühren, 3. Dick Schoenaker, 4. Sonny Silooy, 6. Ronald Koeman, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Dennis Gerritsen, 13. Martin Wiggemansen, 16. Edo Ophof
Reserves: 5. Olaf Lindenberg, 7. John van 't Schip, 14. Eef Melgers, 15. Peter van der Hengst, 17. Johan Westermeijer
Trainers: Werner Schaaphok en Tonnie Bruins-Slot