Donderdag 20 september 2018
BVV De Kennemers - Lucky Ajax 0-8 (0-3)

Beverwijk, 19.30 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: GS Fotografie en Derk Jan te Pas

Het was ergens halverwege de jaren ’80 in Ajax-stadion ‘De Meer’. Lucky Ajax, toen nog spelend onder de naam ‘Oud-Ajax’, speelde een vriendschappelijke voorwedstrijd tegen een selectieteam van de beste amateurspelers van Amsterdam waarbij één naam expliciet opviel: Marleen Molenaar. De 21-jarige voetbalvrouw heeft net een jaar in de Verenigde Staten gevoetbald en zal tijdens deze voorwedstrijd als eerste vrouw het Ajax-shirt dragen. Bijna 10 jaar later werd Lucky Ajax opgericht….

Exact 4 jaar na de vorige wedstrijd keerde Lucky Ajax op 20 september 2018 terug in Beverwijk voor een wedstrijd tegen BVV De Kennemers. Tijdens de viering van haar 100-jarig bestaan nodigde de voormalige club van Rafaël van der Vaart de oud-Ajacieden uit. Vandaag zorgde Sjaak Swart voor de primeur, want vandaag zou Daphne Koster haar debuut maken bij Lucky Ajax.

Met een kop koffie en een broodjesbuffet werden de genodigden ontvangen in de bestuurskamer van De Kennemers. Terwijl zowel de spelers van Oud De Kennemers als Lucky Ajax binnendruppelden, zagen we ook arbiter Ruud Bossen genieten van een broodje. Uiteindelijk zou de wedstrijd kort vóór half 8 beginnen.

Lucky Ajax speelde in haar vertrouwde samenstelling van de laatste weken, met onder meer Simon Tahamata, Dennis Gerritsen, Kiki Musampa, Brutil Hosé, Arno Splinter en Kevin Bobson. Speciale aanvaller vandaag was Youssouf Hersi, terwijl John Heitinga centraal in de verdediging geposteerd stond. Bertram de Langen stond tussen de palen en kon zich in de beginfase meteen positief onderscheiden van de rest met enkele prachtige reddingen. Hierdoor behield Lucky Ajax de voorsprong na een snelle openingstreffer van Kiki Musampa in de zesde minuut.

De thuisploeg bleef gretig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiertoe opvallend veel ruimte. Terwijl Bertram de Langen zijn doel schoon hield, wist Lucky Ajax kort voor rust de marge te vergroten. Op aangeven van Brutil Hosé scoorde Arno Splinter de tweede treffer. Michel Kreek, met een lobje via de onderkant van de lat, zorgde voor de 0-3 ruststand. In de rust liepen Daphne Koster en Ferdi Elmas zich warm in het kunstlicht, want de schemering was ingetreden.

Vanuit de dug out zagen Sjaak Swart, Werner Schaaphok en verzorger André van Alphen kritisch toe hoe Lucky Ajax de paar honderd voetballiefhebbers trakteerden op de nodige treffers. Kiki Musampa (met een lob en via de vingertoppen van de keeper) en twee treffers van Youssouf Hersi stelde de 18e overwinning op rij voor Lucky Ajax al snel veilig: 0-6 Terwijl Daphne Koster op het veld meespeelde alsof ze al jaren deel uitmaakt van ons team, wisten John Heitinga en Kevin Bobson de eindstand op 0-8 te bepalen. Een mooie en doelpuntrijke wedstrijd op de laatste zomeravond van 2018 was ten einde. Na afloop genoten de spelers met een hapje en een drankje na van de wedstrijd.

Scoreverloop: 6. Kiki Musampa 0-1, 32. Arno Splinter 0-2, 34. Michel Kreek 0-3, 47. Kiki Musampa 0-4, 50. Youssouf Hersi 0-5, 55. Youssouf Hersi 0-6, 59. John Heitinga 0-7, 66. Kevin Bobson 0-8

Scheidsrechter: Ruud Bossen
Assistent-scheidsrechters: Willem Schoonenwolf Sr en Edwin de Reus

Toeschouwers: ca 300

 

BVV De Kennemers:

Ron van der Pels, Remco Pels, Ramon van der Vaart, Menno Bos, Edwin van Hensbergen, Niels van Huijssteden, Ronald Schellevis, Erik van der Linde, Angelo Gentille, Willem Barelds, Harold Pot, Hans van Lange, Elbert van Leeuwen, Johan Kabalt, Marcel Herwegh, Louis van Houten, Berry Janssen, Edwin Tegel, Robert van Woensel, John de Graaf, Jeroen Hoogewerf, Robert Koper

Leider: Willem Jonker

 

Lucky Ajax:

1. Bertram de Langen, 2. Danny Muller, 3. Michel Kreek, 4. John Heitinga, 5. Kevin Bobson, 6. Arno Splinter, 7. Brutil Hosé, 8. Kiki Musampa, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Youssouf Hersi

Reserves: 15. Ferdi Elmas, 16. Daphne Koster

Leider: Werner Schaaphok

Verzorger: André van Alphen