Zaterdag 23 april 2005

ROAC'79 – Lucky Ajax 3-5 (0-3)

Hertogspark, Rijpwetering 14.00 uur

Tekst: Sevan Barsamoglu / Foto's: Mike Verhoef en Roy Jadi

Voetbalvereniging ROAC 79 vierde afgelopen weekend haar 25-jarig bestaan. Het jubileumprogramma bestond onder andere uit een receptie voor leden en genodigden, activiteiten voor jonge leden en een wedstrijd op zaterdagmiddag tussen ROAC 79 en Lucky Ajax. Op deze stralende zomerdag genoot iedereen met volle teugen. Na een zeer hartelijke ontvangst van de organisatie kon deze heuglijke dag beginnen. De stemming zat er goed in door de vele Ajax nummers die de organisatie speciaal voor deze gelegenheid liet horen. De twee elftallen kwamen vervolgens het veld op onder luid gejuich van het publiek. Het leek wel een Champions League wedstrijd, want toeschouwers achter het doel staken Bengaals vuur aan en bovendien werd de Champions League hymne gedraaid. Direct daarna mocht Sjaak Swart het nieuwe elektronische scorebord van ROAC 79 openen door een spandoek van het bord te trekken. Bij Lucky Ajax waren er nogal wat afwezigen, zoals Simon Tahamata, Brian Roy, Martin Wiggemansen, Gerrie Muhren en Richard Witschge. Dit kwam vooral doordat deze spelers verplichtingen hadden bij de jeugdelftallen van Ajax. Om de elf van Lucky Ajax te kunnen completeren deden Sjaak van der Star (1e helft) en Hans Weenink (2e helft) van ROAC 79 mee.

Acht minuten later dan gepland begonnen beide elftallen aan een doelpuntrijke wedstrijd. Na twee minuten viel het eerste doelpunt al te noteren. Peter van Vossen ontweek twee tegenstanders aan de linkerkant van het zestienmetergebied en krulde de bal fraai in de lange hoek. Het was duidelijk dat hij er zin in had, want bij elke gevaarlijke aanval was hij betrokken. In de 5 e minuut kreeg ROAC 79 zijn eerste kans, maar het vond Peter Zwinkels tot tweemaal toe op zijn weg. Een minuut later begon Peter van Vossen aan een indrukwekkende rush waarbij hij vier man passeerde inclusief de keeper en de bal netjes binnenschoof voor 0-2. De jonge toeschouwers bleven echter als 1 man achter de ploeg staan en begon de thuisploeg nog harder aan te moedigen. In de 22 e minuut kreeg iedereen de handen op elkaar na een fantastisch schot van Andre Gieling, die doelman Jan van der Poel fantastisch uit de kruising tikte. Vlak daarna knalde Dammes van der Weyden de bal op de lat en uit de tegenaanval maakte Van Vossen zijn hattrick door de bal in de rechterhoek te schuiven. Na de derde goal riep de speaker om dat Van Vossen een gratis drankje langs de kant mocht halen en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Het moment dat hij het veld weer in kwam zei een supporter:”Hé Peter wil je er nog een broodje bij.”

In de rust maakte Andrea Wuestman haar debuut als Miss Lucky Ajax. Zij zal in het vervolg bij veel Lucky Ajax wedstrijden aanwezig zijn om als gastvrouw te opereren namens de spelers van Lucky Ajax. Tevens zal ze aandacht schenken aan kinderen en mensen met een handicap om de afstand tussen deze doelgroep en de spelers van Lucky Ajax te verkleinen. In de rust mocht Andrea de winnende cijfers bekend maken van de jubileumloterij waarvan de opbrengsten worden geschonken aan de Doe een wens stichting. Deze stichting vervult de wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Er werd een cheque van 1042 euro overhandigd aan een vertegenwoordigster van de stichting Doe een wens.

Na de overhandiging werd de wedstrijd hervat en begon Van Vossen met wat hij in de eerste helft al driemaal deed, namelijk scoren. Een poging tot een stiftballetje raakte een arm van een ROAC speler en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter maakte Van Vossen geen fout, 0-4. Een minuut later had Dick Schoenaker ook mogen scoren vrij voor de keeper, maar hij had misschien wat medelijden gekregen en schoot de bal over het doel. Dennis Gerritsen toonde minder clementie toen hij de bal ontving van John van den Brom. Hij omspeelde doelman Brugman en maakte 0-5. Na deze goal leek ROAC 79 ten koste van alles een eretreffer te willen maken en uiteindelijk leidde het zelfs tot 3 doelpunten.

De eerste tegentreffer kwam door een fout van keeper Peter Zwinkels die de bal onder druk in de voeten schoof van Thijs van Seggelen. De 2-5 werd ook door Van Seggelen gemaakt, maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd bewaard voor het laatst. Van een meter of twintig schoot Perry van Es de bal vol in de kruising. Helaas was al het vuurwerk op om deze goal nog te vieren. De thuisploeg had immers niet gerekend op drie doelpunten. Na de wedstrijd werden twee verslaggevers van de Goeie Ouwe Tijd nog geïnterviewd voor de lokale radio en kort daarna startte Sjaak Swart het gebruikelijke buffet. We willen nogmaals de organisatie van ROAC 79 bedanken voor hun gastvrijheid en hulp bij de wedstrijd.

Scoreverloop: 2. Peter van Vossen 0-1. 6. Peter van Vossen 0-2, 00. Peter van Vossen 0-3, 26. Peter van Vossen 0-4, 38. Dennis Gerritsen 0-5, 56. Thijs van Seggelen 1-5, 62. Thijs van Seggelen 2-5, 65. Perry van Es 3-5

Scheidsrechter: Bert Bouwmeester

Assistent-scheidsrechters: Jos Bouwmeester, Jaap van Velzen

Toeschouwers: 800

ROAC 25:

Eerste helft: Jan van der Poel, Wardy van Emmerik, Frank van Haastrecht, Wilco van der Meer, Dick Heemskerk, Pim de Vrind, Cees van der Star, Hans Witteman, Albert Bollen, Perry van Es, Hans Weenink

Tweede helft: Bob Brugman, Sjaak van der Star, Walter van der Geest, Ruud Weenink, Fred Boeren, Kees de Haas, Gé van der Star, Perry Veilbrief, Perry van Es, Dammes van der Weyden, Thijs van Seggelen

Leider: Rob van der Hoorn

Verzorger: George ten Cate