Zaterdag 17 september 2011

SCH'44 - Lucky Ajax 0-8 (0-4) 
Harmelen, 16.00 uur

 

Tekst: Rodger Lahr / Foto's: Jacques Kattenburg en Ilja Knemeijer

De laatste uitwedstrijd van Lucky Ajax in 2011 stond gepland op de valreep van de zomer. Het zou een bezoek worden aan Harmelen waar SCH’44 ons zou ontvangen. In de aanloop naar het duel hadden we al prima contact met mede-organisator Ron Stomp. SCH’44 zou het duel met drie elftallen spelen; de eerste helft zouden de Old Stars van SCH’44 in actie komen, terwijl na de thee de clubkleuren van de thuisclub door de All Stars van SCH’44 zouden worden vertegenwoordigd. Al bij aankomst in Harmelen bleek de goede organisatie alsmede de gastvrijheid bij SCH. Helaas was er geen zonnetje te bekennen, maar dat mocht de pret niet drukken. De festiviteiten zouden starten om kwart voor drie met een optreden van zanger Jason op het hoofdveld. Vanaf drie uur zouden de vele talentjes voor de officiële aftrap zorgen.

Op de dag vóór de wedstrijd werd iedereen die Lucky Ajax een warm hart toedraagt opgeschrikt door het nieuws over Sjaak Swart. Hij was na afloop van de vrijdagtraining van Ajax 1 op ongelukkige wijze met z’n hoofd tegen de rand van de dug-out gekomen, toen hij een bal van Dennis Bergkamp wilde vangen. Een gapende hoofdwond werd gehecht, maar hierdoor kon Sjaak niet op het veld in actie komen. Een plek in de dug-out, naast Werner Schaaphok, was gelukkig wel mogelijk.

Bij Lucky Ajax zagen we vandaag weer veel bekende gezichten, zoals Nordin Wooter, Kiki Musampa, Bryan Roy, Peter van Vossen en Dean Gorré. Ondanks de regen was het al tijdens de warming up van Lucky Ajax gezellig druk langs de lijn. Terwijl de spelers zich warm maakten voor de wedstrijd, sprak Sjaak Swart langs de zijlijn met Ron Stomp. De sfeer was gemoedelijk en de aftrap kwam naderbij. Luttele minuten vóór vier uur werden de spelers gepresenteerd aan het publiek in Harmelen en na de gebruikelijke elftalfoto’s kon de bal gaan rollen. Opvallend genoeg werd Peter van Geffen, keeper van SCH’44, vandaag verrast omdat het zijn vrijgezellendag was. Hij mocht speciaal om deze reden op de foto met het elftal van Lucky Ajax.

Van tevoren werd al verwacht, dat het een leuke wedstrijd zouden worden en Lucky Ajax de betere ploeg zou zijn. De gelegenheidselftallen benaderden Lucky Ajax op sportieve wijze en lieten de Amsterdammers naar hartenlust voetballen. Toch had de thuisclub brutaal de leiding kunnen nemen, toen Ron Stomp na pakweg vijf minuten alleen voor keeper Wim van de Werf kwam te staan. Helaas voor alles wat SCH’44 een warm hart toedraagt raakte hij de bal verkeerd, zodat de brilstand nog een paar minuten op het fictieve scorebord bleef staan. Daarna was het Lucky Ajax dat ten aanval trok. Binnen twee minuten wist Lucky Ajax tweemaal te scoren. Eerst was het Peter van Vossen, die de bal kreeg ik het strafschopgebied en knal Peter van Geffen omspeelde: 0-1. Een minuut later zorgde Kiki Musampa van dichtbij voor de 0-2. Ondertussen begon het aardig te motregenen, zodat we veel paraplu’s langs de lijn zagen. In de dug-out zaten de wisselspelers Reginald Faria en Brian Tevreden naast verzorger Arjen de Haan, Werner Schaaphok en Sjaak Swart. In de loop van de eerste helft voegde een opvallend gezicht zich aan dit gezelschap toe. Erik Vogel, ook wel bekend als Ludo Sanders uit GTST tevens een bekende van Sjaak Swart, nam plaats in de dug-out van Lucky Ajax. Dit zorgde bij het restant van de wedstrijd voor veel hilariteit bij het voorbijlopende publiek.

Tussen de buien door bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard. Halverwege de eerste helft was nagenoeg de voltallige Old Star-ploeg vervangen door nieuw bloed. Desondanks wist Lucky Ajax in de slotfase de score toch verder uit te breiden. Kevin Bobson en Bryan Roy schoten Lucky Ajax naar een 4-0 ruststand. Na het rustsignaal bleef slechts één speler op het veld achter: Lucky Ajax-keeper Wim van de Werf speelde een belangrijke rol bij de penaltybokaal voor de dames van SCH’44.

In de tweede helft zagen we Peter van Vossen niet meer terug. Reginald Faria had zijn rol overgenomen. Opvallend genoeg speelde Lucky Ajax ook na rust dezelfde kant op als in het eerste bedrijf. De All Stars van SCH’44 lieten een prima indruk achter, al speelde de wedstrijd zich toch op de helft van de thuisclub af. Met Nordin Wooter, Kiki Musampa, Bryan Roy en Reginald Faria was Lucky Ajax voorin goed bezet en erg gevaarlijk. Toch maakte Sjaak Swart zich geregeld druk om het veldgebeuren, met name als er balverlies werd geleden of de verdediging van Lucky Ajax niet goed stond.

Pas in de laatste tien minuten wist Lucky Ajax de score flink op te voeren. Reginald Faria schoot de bal onberispelijk in de kruising: 0-5. Drie minuten later omspeelde Kiki Musampa de keeper van SCH’44 en zette de stand op 0-6. Kevin Bobson en Dean Gorré bepaalden in de slotfase de eindstand op 0-8. Na afloop van de wedstrijd werden niet alleen de spelers belaagd voor handtekeningen; ook Erik Vogel werd veelvuldig gevraagd om een handtekening of foto. Op en rondom het veld waren veel vrolijke gezichten te zien, zodat we kunnen concluderen dat de invitatie van Lucky Ajax in Harmelen zeer geslaagd genoemd mag worden.

Nadat de spelers gedoucht hadden, mocht Sjaak Swart nog een voetbalveldje nabij de kantine openen. Ondertussen hadden de spelers zich al verzameld bij het saladebuffet en de bbq, waar de eerste stukken vlees al op ons lagen te wachten. Tijdens de bbq werd met de organisatie van SCH’44 nagesproken over een geslaagde voetbalwedstrijd. Natuurlijk willen we SCH’44, met in het bijzonder ons contactpersoon Ron Stomp, bedanken voor de prettige samenwerking en de ontvangst in Harmelen. Wellicht keren we in de nabije toekomst nog eens terug bij SCH’44.

 

Scoreverloop: 9. Peter van Vossen 0-1, 10. Kiki Musampa 0-2, 24. Kevin Bobson 0-3, 29. Bryan Roy 0-4, 57. Reginald Faria 0-5, 60. Kiki Musampa 0-6, 63. Kevin Bobson 0-7, 66. Dean Gorré 0-8

Scheidsrechter: Wil van Schaik 
Assistent-scheidsrechters: Marco Vos en Ron van Gent

Toeschouwers: ca 500

 

SCH'44:

Eerste helft:

1. Peter van Geffen, 2. Jan van Geffen, 3. Ed van Zuylen, 4. Joost Knijff, 5. Erwin Benschop, 6. Dennis Schwarze, 8. René Glissenaar, 9. Ron Stomp, 12. Peter Baas, 13. Rob Slob, 16. Michel van den Bosch

Reserves: 7. Marcel Pot, 10. Marc Lumey, 11. Eric de Bruin, 14. John den Horder, 17. René van Wiggen, 20. Theo van Spanjen (Coach), 15. Olaf de Langen, 19. Gert Jan de Vos, 18. Michel Heijne

Tweede helft:

1. Philip Langejan, 3. Jordy van Hazendonk, 4. Dennis van Spanjen, 5. Robin van Rosmalen, 6. Cedric van Jaarsveld, 7. Kennard van Breukelen, 8. Ramon Severs, 9. René Oostendorp, 10. Robin Gerritsen, 11. Robbert Suister, 12. Paul Renes, 13. Gilby van den Brink, 14. Rowan van Kuik, 15. Jeroen Hoogendoorn, 16. Mark van Leeuwen, 

Coach: John van den Brink en Erwin Luiten

 

Lucky Ajax:

1. Wim van der Werf, 2. Danny Muller, 3. Ramon Da Silva, 4. Pascal Heije, 5. Edward Sturing, 6. Nordin Wooter, 7. Kevin Bobson, 8. Dean Gorré, 9. Peter van Vossen, 10. Kiki Musampa, 11. Bryan Roy

Reserves: 15. Bryan Tevreden, 16. Reginald Faria

Trainer: Sjaak Swart
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Arjen de Haan